Information om coronavirus COVID-19

Sejle sikkert

Efter Corona-pandemien har rederierne omfattende foranstaltninger og nye opdaterede hygiejneregler – alt sammen for at sikre, at du kan rejse sikkert på krydstogt.

Procedurerne løbende i overensstemmelse med de seneste retningslinjer fra lokale myndigheder, og de kan variere fra rederi til rederi og afhængigt af hvilket område, der sejles i.

Her er et udpluk af de generelle tiltag fra rederierne:

  • Alle voksne gæster og som oftast også børn skal være vaccinerede. For børn gælder dog særlige regler, se under hvert rederi.
  • Inden du går ombord, skal du fremvise dit vaccinationsbevis og/eller påvise en negativ COVID-19 test
  • Besætningen bruger mundbind eller visir og følger strenge hygiejneregler.
  • I nogle områder og på visse krydstogter kan der være krav om mundbind for passagerer, der bevæger sig indendørs på skibet.
  • Alle passagerer skal vaske hænder og/eller spritte hænderne regelmæssigt. Håndsprit er let tilgængeligt over hele skibet
  • Skibene desinficeres regelmæssigt, inklusive alle kahytter. Luftfiltrene om bord er blevet forbedret.
  • Hospitalerne om bord er opgraderet med COVID-19 testudstyr, isoleringsområder og mere personale.

Hvad gælder for dig? KrydstogtCenter har samlet de vigtigste informationer og vilkår fra hvert enkelt rederi, så du nemmere kan få et overblik. Har du spørgsmål, står vi naturligvis klar til at hjælpe!

Læs mer på vores side om rederiernes retningslinjer her.

Særlige vilkår for krydstogter (gyldige indtil videre)

Obligatorisk vaccination
Alle passagerer over 11 år og besætningsmedlemmer skal være færdigvaccinerede senest to uger før afgang for at kunne gå ombord. Vaccinationskravene gælder for alle krydstogter indtil videre.
Alle passagerer skal fremlægge bevis for, at hele vaccinationsprocessen er afsluttet med de påkrævede doser senest to uger før afrejse.

Vi anbefaler at alle rejsende får tredje vaccination. Hvis du er over 18 år og har fået 2. vaccination for mere end 9 måneder siden (270 dage), skal du fremvise bevis for revaccination, for at blive betragtet som færdigvaccineret. Dette er gældende for de fleste europæiske lande, og flere rederier har det som et krav.

Læs mer på vores side om rederiernes retningslinjer her.

Test og ombordstigning
Alle passagerer skal fremvise en COVID-19 PCR- eller antigentest i havnen, og testen skal være negativ. Passagererne er ansvarlige for at følge alle lokale sundheds- og sikkerhedskrav, som kan omfatte yderligere test.

Boardingprocessen og check-in er tilpasset for at undgå for mange mennesker i terminalen.

Mundbind
Mundbind er indtil videre obligatorisk på krydstogter i Europa når man opholder sig indendørs, dog ikke i egen kahyt eller når man spiser og drikker i restauranter, barer samt lounger. Mundbind kan også være påkrævet udendørs, hvis det ikke er muligt at holde afstand. På krydstogter i USA er det en anbefaling.

Restauranter og barer
Buffetrestauranten er åben, men der vil være servering i stedet for selvbetjening.

Håndhygiejne
Rejsende skal vaske eller spritte hænderne regelmæssigt. Håndsprit vil være let tilgængeligt over hele skibet.

I land
Sundhedssituationen i havnene overvåges konstant, og krydstogtsruten kan ændre sig, hvis behovet opstår. Rederiet er i tæt samarbejde med de stedlige myndigheder og rejsearrangører, så de lokale sundheds- og sikkerhedsprotokoller også bliver overholdt i land.
Vaccinerede gæster kan gå i land på egen hånd i de fleste havne.

Ovenstående politik vil blive evalueret løbende og justeres så snart det bliver muligt.

Hvordan kan Corona påvirke min rejse?

Hvis Udenrigsministeriet fraråder unødvendige rejser til et bestemt land eller en region, som du har reserveret en rejse til, og der er 14 dage eller derunder til afrejse, kontakter vi dig direkte. Der tilbydes ofte en rabat, hvis du vælger at flytte dit krydstogt i stedet for at få refundering. Kontakt os, så fortæller vi dig mere.

Så længe Udenrigsministeriet ikke fraråder rejser, gælder vores sædvanlige afbestillingsbetingelser. Selvom Udenrigsministeriet fraråder rejser, gælder vores sædvanlige afbestillingsbetingelser, hvis der er mere end 14 dage tilbage til afgang.

Du kan også holde dit orienteret på Statens Serum Instituts hjemmeside og på Udenrigsministeriets rejsevejledning