Information om coronavirus COVID-19

Sejle sikkert

Rederierne har truffet omfattende foranstaltninger for at sikre, at du kan rejse sikkert på krydstogt, og de opdateres løbende i overensstemmelse med de seneste retningslinjer fra lokale myndigheder.

Her er et udvalg af disse tiltag:

  • Inden du går ombord, skal du påvise en negativ covid-19 test
  • Skibene sejler med nedsat kapacitet, så der kan holdes god afstand i f.eks. restauranter, barer, pool og teater.
  • Besætningen bruger mundbind eller visir og følger en strikt hygiejneprotokol
  • Skibene desinficeres regelmæssigt, inklusive alle hytter, med certificerede rengøringsprodukter. Luftfiltrene om bord er blevet forbedret.
  • Ved ombordstigning udføres feberkontrol og / eller hurtig test af alle gæster.
  • Hospitalerne om bord er blevet opgraderet med Covid-19 testudstyr, isoleringsområder og mere personale.
  • Skibene sejler kun til de havne, hvor de lokale myndigheder har godkendt at de må lægge til, selvom der er infektions tilfælde om bord.

Særlige vilkår for krydstogter med med afrejse i 2021

Obligatorisk vaccination eller negativ PCR test
Alle passagerer og besætningsmedlemmer skal være færdig vaccineret senest to uger før afgang for at kunne gå ombord. Vaccinationskravene gælder for alle krydstogter til og med den 31. oktober 2021. Beslutning om en eventuel forlængelse træffes på et senere tidspunkt. Sejler du med MSC Cruises kræves negativ PCR-test (maks. 72 timer gammel)
Alle passagerer skal fremlægge bevis for, at hele vaccinationsprocessen er afsluttet med de påkrævede doser senest to uger før afrejse. Passagerer, der er for unge til at blive vaccineret eller af anden grund ikke er vaccinerede, kan ikke deltage i disse krydstogter (gælder på udvalgte rederier).

Test og ombordstigning
Alle passagerer skal tage en COVID-19 antigen test umiddelbart inden de går ombord, og testen skal være negativ. Testfaciliteter stilles til rådighed i havnen, administreres og betales af rederiet. Passagererne er ansvarlige for at følge alle lokale sundheds- og sikkerhedskrav, som kan omfatte yderligere test.

Boardingprocessen og check-in er tilpasset for at undgå for mange mennesker i terminalen.

Mundbind
Mundbind er obligatorisk når man opholder sig indendørs, dog ikke i egen kahyt eller når man spiser og drikker i restauranter, barer samt lounger. Mundbind kan også være påkrævet udendørs, hvis det ikke er muligt at holde afstand.

Begrænset antal passagerer
Antallet af passagerer vil være begrænset ombord for at give endnu mere plads til hver enkelt gæst. Afstanden mellem borde på restauranter, barer og andre offentlige steder er større end normalt.

Restauranter og barer
Mad og drikke kan bestilles via en app på din telefon. Buffetrestauranten er åben, men der vil være servering i stedet for selvbetjening.

Håndhygiejne
Rejsende skal vaske eller spritte hænderne regelmæssigt. Håndsprit vil være let tilgængeligt over hele skibet.

I land
Sundhedssituationen i havnene overvåges konstant, og krydstogtsruten kan ændre sig, hvis behovet opstår. Rederiet er i tæt samarbejde med de stedlige myndigheder og rejsearrangører, så de lokale sundheds- og sikkerhedsprotokoller også bliver overholdt i land.
Indtil videre skal de passagerer der ønsker at gå i land købe udflugter arrangeret af rederiet. Det vil i denne periode ikke være muligt at gå i land på egen hånd (gælder ikke Norwegian Jade fra Athen).

Ovenstående politik vil blive evalueret løbende med rederiernes ekspertpaneler og justeres så snart det bliver muligt.

Hvordan kan Corona påvirke min rejse?

Hvis udenrigsministeriet fraråder unødvendige rejser til et bestemt land eller en region, som du har reserveret en rejse til, og det er 14 dage eller derunder til afrejse, kontakter vi dig. Der tilbydes ofte en rabat, hvis du vælger at flytte dit krydstogt i stedet for at. Kontakt os, så fortæller vi dig mere.

Så længe udenrigsministeriet ikke fraråder rejser, gælder vores sædvanlige afbestillingsbetingelser. Selvom udenrigsministeriet fraråder rejser, gælder vores sædvanlige afbestillingsbetingelser, hvis der er mere end 14 dage tilbage til afgang.

Mange af vores rederier indført fleksible ombookings- og afbestillingsregler for alle nye reservationer.
Læs mere her.

Du kan også holde dit orienteret på Statens Serum Instituts hjemmeside og på Udenrigsministeriets rejsevejledning

Nyeste opdaterede information findes på rederiernes hjemmesider her (på engelsk):

Royal Caribbean
MSC Cruises
Norwegian Cruise Line
Celebrity Cruises
Princess Cruises
Carnival Cruise Line
Holland America Line
Azamara
Costa Cruises
Hurtigruten