Alaska og British Columbia – Vildmark, gletsjere og kultur (sydgående)

Sejlrute

Anchorage – Seward – Collegefjorden – Icy Bay – William Henry Bay – Haines – Tracy Arm og Endicott Arm – Sitka – Petersburg – Wrangell – Misty Fjords – Alert Bay – Vancouver

Det sydlige, centrale Alaska
Dit eventyr starter med en naturskøn køretur fra Anchorage, Alaskas største by, til Seward, hvor du kan se rehabiliteret dyreliv i bevaringscentret. Herfra sejler vi ind i Prince William Sound og udforsker College Fjord og Icy Bay, hvor du kan se spektakulære gletsjere og få mulighed for at se dyreliv, som f.eks. pukkelhvaler, hvidhovedede havørne og oddere.

Vi kaster ankeret ved William Henry Bay, et gammelt kobber- og guldminedrift. Hold udkig efter rådyr, mens du vandrer gennem skoven med lokale guider. Herefter er det Haines, et kreativt knudepunkt. Lær om byens chilkat-tlingit-rødder i museet, og kig ind i de mange gallerier og butikker.

Den sydøstlige, indre passage
Når vi krydser Holkham Bay, får du en storslået udsigt over enten Tracy eller Endicott Arm, to uberørte fjorde med farvande så rolige, at de ligner et spejl. Hvis vejret og isforholdene er gunstige, kan du muligvis udforske fjordene i en kajak som en del af en valgfri udflugt.

Din rejse fortsætter i Sitka, en by med en blandet kultur af både russisk og tlingit-indflydelse. Herfra kan du lære om “Lille Norge” i Petersburg og se de imponerende totempæle i Wrangell og Alert Bay. Den livlige by Vancouver markerer enden for vores rejse.

Dato: 31/5 & 24/6 2022 (14 dage)
26/5 2023 (14 dage)

Pris fra 41.100 kr. pr. person

Bestil

Rejseplan

 • DAG 1. Anchorage

  Din ekspedition starter i Alaskas største by, hjem for næsten 40 % af statens befolkning – en statistik der kun overgås af staten New York og dens berømte by. Faktisk er Anchorage beliggende næsten lige midt imellem New York og Tokyo i Japan, men længere nordpå end Oslo i Norge og Sankt Petersborg i Rusland.

  Som du sikkert vil forvente, er Anchorage fyldt med mange af de restauranter, gallerier, begivenheder og baseballkampe, som hører sig til i en moderne amerikansk storby. Byen ligger også tæt på Denali Nationalpark, som du kan udforske som en del af vores program før sejladsen.

  Hvis du har tid, er samlingerne af kunst og kunstgenstande på Anchorage Museum noget, du bør se. Der er også en række forskellige kulturer repræsenteret på Native Heritage Center sammen med traditionelle danseforestillinger.

 • DAG 2. Seward

  Efter at vi har nydt en naturskøn køretur gennem noget spektakulært bagland mod Anchorage, ankommer vi til Seward. Ruten mellem Anchorage og Seward er også kendt for observationer af de imponerende, tyndhornede får.

  Seward, der er beliggende på Kenai-halvøen foran Resurrection Bay og under Mount Marathon har en utrolig natur. Det er porten til Kenai Fjords Nationalpark, et stort bjergrigt område med et af ​de største isfelter i Alaska.

  Seward, der blev grundlagt i 1903, er den eneste isfri havn, der også har forbindelse til det indre af Alaska med fly, tog og motorvej. Den er opkaldt efter William H. Seward, udenrigsministeren, der forhandlede USAs køb af Alaska fra Rusland i 1867.

  Vi gør også et stop ved Alaska Wildlife Conservation Center. Dette vildtreservat i Portage Valley er omgivet af bjerge og gletsjere og er dedikeret til rehabilitering af Alaskas forældreløse eller tilskadekomne dyr. Du kan se bjørne, bison, elge, caribourensdyr, wapitier, ørne, ugler, moskusokser og mange fuglearter.

 • DAG 3. College Fjord

  Dette område i den nordlige del af Prince William Sound er hjemsted for fem fantastiske tidevandsgletsjere, fem store dalgletsjere og et dusin mindre. På afstand ligner gletsjerne frosne vandfald, der langsomt tumler ned ad den sorte klippe i Chugach Mountains og videre ned i det blå hav.

  Gletsjere som Vassar, Smith, Yale og Harvard er blevet opkaldt efter de fine universiteter i det nordøstlige USA, hvor deres opdagere på Harriman-ekspeditionen i 1899 kom fra. At Princeton mangler blandt dem skulle være bevidst og til morskab for opdagerne!

  Harvard-gletsjeren er blandt de største gletsjere, du kan se her. Dens forside er 60 meter tyk og over 1.600 meter bred. Vi kommer så tæt, som det er sikkert, på disse naturlige vidundere, forudsat at vind og bølger er gunstige.

  Samtidig vil vi være på udkig efter vilde dyr, herunder pukkelhvaler, hvidhovedede havørne, oddere og søløver, der ofte ses i dette afsidesliggende område. Der er også mulighed for rib bådssejlads på fjorden eller endda kajaksejlads som en valgfri udflugt.

 • DAG 4. Icy Bay

  Oplev Icy Bay i nærheden af Prince William Sound – et sted, der virkelig lever op til sit navn. Tre prominente gletsjere, Guyot, Yahtse og Tyndall, føder enorme blokke af flydende is i bugtens vand.

  Området her var engang en kæmpe tidevandsgletsjer, der løb direkte ud i Alaskagolfen. Bugten er først blevet tilgængelig for skibe i de seneste 100 år.

  Dette var også stedet for en kæmpe tsunami i 2015, hvor 180 millioner ton klipper og skov styrtede i fjorden. Bølgen, som blev skabt heraf, menes at have været en af ​​de højeste i det sidste århundrede. Heldigvis medførte tsunamien ingen særlige skader.

  Vores mål vil være at besøge den 55 km lange og 13 km brede Guyot-gletsjer afhængigt af ismængden undervejs og de lokale vejrforhold. Du vil forhåbentligt kunne gå i land så tæt på gletsjeren, som det er sikkert, eller udforske farvandet i kajak som en del af en valgfri udflugt.

  Som altid vil vi se efter alt det fantastiske dyreliv, der bugner i Alaskagolfen, herunder pukkelhvaler, spækhuggere, Stellers søløver, havoddere, spættede sæler med flere.

  Dette barske og forrevne område har en virkelig storslået og smuk natur, og der vil være rigelige fotomuligheder hele dagen. Særligt de spættede sæler elsker at slappe af på den flydende is.

 • DAG 5. William Henry Bay

  William Henry Bay ligger syd for Haines, på kanten af Chilkat-bjergkæden. Vi kaster anker og udforsker kysterne med urskov sammen med lokale guider. Hold udkig efter brune og sorte bjørne, sorthalede hjorte, samt elge.

  Her i området var der minedrift med kobber og senere i 1921 guld. Med den kolde krig og den hastige vækst af atomvåben i 1950’erne skabte den amerikanske regering til en “uran-feber” omkring William Henry Bay, men man fandt ikke nogen depoter af betydning. Nylige undersøgelser synes at antyde, at der stadig er guld i disse bjerge …

  Om aftenen vil vi komme forbi Point Adolphus, der er beliggende på den nordlige spids af Chichagof Island over for Glacier Bay Nationalpark. Det næringsrige farvand her er berømt for at tiltrække et stort antal pukkelhvaler samt andet havliv. Du får forhåbentligt at se, hvorfor Point Adolphus er kendt for at være et af de bedste steder til at se hvaler i Nordamerika.

 • DAG 6. Haines

  Opdag den forrevne grænseby i Alaska med et hjerte af kunst. Haines, der er beliggende i den nordlige del af Alaska Panhandle, ligger ved siden af den dybe fjord Lynn Canal og er indbegrebet af en malerisk by.

  Før tiden med guldfeber var Haines hjemsted for Chilkat Tlingit-folket, som er berømte for at væve fine mønstre af pels fra bjerggeder og gul cedertræsbark. Besøg Haines Sheldon Museum for at se autentiske chilkat-tæpper.

  Den kreative ånd lever videre i blomstrende kunstmiljø i Haines. Der er flere kunstnere pr. indbygger her, end i nogen anden by i det sydøstlige Alaska, hvilket forklarer de forskelligartede kunstsamlinger i de lokale gallerier og workshops. Totemudskæring, sølvarbejde, skulptur og fotografi er blot nogle af de kunstformer, du kan se her.

  Haines er også ideel for eventyrere, der søger muligheder for at vandre og se vilde dyr. Haines, der er kendt som “Ørnenes dal”, tiltrækker talrige hvidhovedede havørne, og de varierede økosystemer forsørger også bjørne og elge.

  Hvis det utraditionelle og finurlige tiltrækker dig, så tjek Hammer Museum – det er nemt at få øje på, bare kig efter den kæmpe hammer!

 • DAG 5. Fjordene Tracy Arm & Endicott Arm

  Når vi krydser Holkham Bay har vi valget mellem at udforske enten Tracy Arm eller Endicott Arm. Disse fjorde er blandt de mindre kendte skatte i Alaska, fordi de er forholdsvis ufremkommelige for større fartøjer, og når du er her, vil du virkelig opleve, hvor specielle de er.

  Vandet er ofte så roligt, at det ligner et spejl, der genspejler himlen og bjergene rundt om dem. For enden af hver fjord ligger en kælvende gletsjer, der skubber smukke, friske isbjerge ud i det rolige hav, nogle så store som bygninger.

  Tracy Arm er hjemsted for de kombinerede nordlige og sydlige Sawyer-gletsjere, mens Endicott har Dawes-gletsjeren. I begge fjorde kan vi se forrevne og strålende blå isgletsjere og isbjerge mod en imponerende baggrund af skove og tårnhøje klipper.

  Endicott Arm er en af de største yngleområder for spættede sæler, og de kan ofte ses drivende rundt på den flydende is, som om at de poserede foran fotograferne.

  Se også efter hvaler, bjørne, bjerggeder, elge og andre vilde dyr, enten fra dækket, eller – hvis forholdene er gode – fra vores små ekspeditionsbåde eller med kajak på en valgfri udflugt.

 • DAG 9. Sitka

  Sitka, der er beliggende på Baranof Island i den ydre del af den indre passage, kan kun nås fra skib eller fly. Byen er også omgivet af Tongass National Forest, den største tempererede regnskov i verden. Når du sejler her, kan du nyde udsigten over Sisters Mountains og Mount Edgecumbe, en sovende vulkan, der minder om Japans bjerg Fuji.

  Byen, der oprindeligt var beboet af tlingit-folket for over 10.000 år siden, blev erobret af Rusland i 1804 og omdøbt “New Archangel”. I 1808 var byen den største i regionen og blev udpeget til hovedstaden i Alaska. I dag er Sitka et sted med en blandet kultur. Tlingit-traditionerne er forblevet stærke og eksisterer side om side med russisk og amerikansk indflydelse.

  Da Rusland forsøgte at komme sig ovenpå Krimkrigen, solgte de Alaska til USA for at området ude af briternes hænder. Stedet, hvor overdragelsen fandt sted i 1867, var intet mindre end New Archangel, som straks blev omdøbt til “Sitka”. Prisen var kun 7,2 millioner dollars for hele regionen, og dermed kun to cent pr. hektar!

  Der er rigeligt med historiske steder i Sitka, som f.eks. Russian Bishops House, som er den ældste, intakte bygning her og er fra 1842. Eller du kan besøge den russisk-ortodokse St. Michael’s Cathedral, som stadig har sin oprindelige lysekrone, religiøse kunst og en række kunstgenstande.

  Et højdepunkt for de fleste besøgende i Sitka er den 43 hektar store Sitka National Historic Park. Der er et fascinerende museum her med en række udstillinger. Du kan herefter følge et spor, der fører dig til havet gennem en fredelig skov. På vejen kan du også opdage smukke eksempler på udsmykkede haida- og tlingit-totempæle.

 • DAG 9. Petersburg

  Denne lille fiskerby er beliggende i den nordlige ende af Mitkof Island, hvor Wrangell Narrows møder Frederick Sound. Du får måske øje på isbjerge i sundet, der stammer fra LeConte-gletsjeren på den modsatte bred. Farvandene her er også normalt vigtig fødeplads om sommeren for pukkelhvaler.

  Petersburg er base for den største flåde af helleflynder-fiskebåde i Alaska, der leverer fisk til en række konservesfabrikker. Havnen er derfor fyldt med forskellige skibe og vandflyvere, men er ikke dyb nok til at modtage store krydstogtskibe.

  Fra havnefronten vil du have en misundelsesværdig udsigt over Frederick Sound til en skarp skyline af snedækkede bjergtoppe. Den mest prominente af disse bjergtoppe er Devil’s Thumb, med den største bjergside i Nordamerika.

  De 3.000 indbyggere i “Lille Norge”, som blev grundlagt af en nordmand ved navn Peter Buschmann i 1800-tallet, er meget stolte af deres skandinaviske arv. Vi får sandsynligvis en varm velkomst fra de lokale, nu hvor Hurtigruten er fra deres forfædres hjemland.

  Når vi går en tur i de stille gader, som f.eks. Sing Lee Alley, vil du kunne se træhuse, der er udsmykkede med traditionel, norsk rosemaling. Du kan lære om byens nordiske historie ved Sons of Norway Hall, en stor hvid bygning opført i 1912. Der er endda en lokalt opført kopi af et vikingeskib, Valhalla, som du kan se.

 • DAG 10. Wrangell

  Du vil virkelig føle, at du er trådt tilbage i tiden ved Wrangell, en af Alaskas ældste og mest historiske øbyer. Gamle petroglyffer, eller stenudskæringer, findes spredt på stranden her, og der er kun 15 minutters gang til det sted, hvor du kan begynde at se dem. Der er ca. 50 i alt, så se, hvor mange du kan finde.

  Hvorfor ikke besøge Wrangell Museum bagefter, hvor der er fyldt med interessante kunstgenstande og oplysninger om byens historie. Selvom Wrangell er en del af Amerika nu, var det tidligere styret af Storbritannien, Rusland og tlingit-folket for 8.000 år siden.

  Der er også de mosdækkede totempæle ved Chief Shakes Tribal House, som fortæller det lokale tlingit-folks historie. Du finder Tribal House, som er smukt bygget af cedertræ, efter en kort gåtur fra bycentrum over træbroen til Shakes Island.

  Når man er omgivet af sådanne forførende landskaber ved Stikine-flodens udmunding ved foden af Mount Dewey er det let at komme tilbage til naturen på en af de lokale stier til kanten af regnskoven.

 • DAG 11. Misty Fjords National Monument

  Det første område, du vil udforske på din ekspedition, er intet mindre end det spektakulære Misty Fjords National Monument. Dette er en uberørt, kystnær vildmark med stedsegrønne træer, dybe fjorde og majestætiske, snedækkede bjergtoppe, og en del af de to millioner hektar Tongass National Forest.

  Området får mere end 380 cm regn om året, der ender i floder og søer, der løber til vandfaldene, som buldrer ud fra de mørke granitklipper. Bjergene, der rejser sig næsten lodret fra fjordene til højder på 1.000 m eller mere, er dækket af cedertræ, gran, skarntyde og mos.

  Den indflydelsesrige skotsk-amerikanske bjergbestiger John Muir, også kendt som nationalparkens fader, erklærede på berømt vis Misty Fjords som et af de smukkeste steder, han nogensinde havde set. Vi håber, du på lignende vis vil blive inspireret, mens vi udforsker området. Hvis vejret tillader det, tager vi rundt i området ombord på vores små udforskerbåde, eller via kajak på en valgfri udflugt.

  Hold udkig, måske ser du en bjergged, en brun bjørn, en sort bjørn og elge, hvad enten det er langs bredden, højderyggene eller skråningerne. I farvandet svømmer alle fem arter af stillehavslaks sammen med flododdere, havoddere, søløver, den spættede sæl, spækhuggere og hvidsidemarsvin. Hav din kikkert klar til kolibrier, trompetersvaner, hejrer og det store ikon i Amerika: den hvidhovede havørn.

 • DAG 12. Indre Passage

  Det storslåede, nordamerikanske fjordområde, kaldt North American Pacific Fjordland, er en beskyttet havstrækning med en længde på næsten 1.500 km og kendt for at være et roligt farvand uden store bølger fra det åbne hav. Til forskel fra de andre krydstogtskibe, der normalt passerer igennem området om natten, vil du kunne se dette sublime sommerlandskab i løbet af dagen.

  Vores ekspeditionsskib er lille nok til at passere igennem og komme tæt på de mange spændende og smukke kanaler i den indre passage. Husk din kikkert!

 • DAG 13. Alert Bay

  Alert Bays kwakwaka’wakw-folk, de første bosættere, har hjemme i denne naturskønne landsby på Cormorant Island, lige ved den nordlige kyst af Vancouver Island. Lokal mytologi fortæller om forfædres dyr, der blev forvandlet til mennesker efter at have opdaget landet for længe siden og blev til kwakwaka’wakw-folket.

  Oplev dette oprindelige samfunds rige historie på U’mista-kulturcenter, hvor du kan se udførlige totempæle, malerier, udskæringer og ceremonielle masker udstillet. Kom og se verdens højeste totempæl, der er 52 meter høj og skildrer mange figurer fra deres mytologi.

  Denne og de nærliggende øer er hjemsted for forskelligt dyreliv. Du kan muligvis se spækhuggere og pukkelhvaler, der pryder kysterne, og hold udkig efter den hvidnæbede lom med de karakteristiske pletter på ryggen.

 • DAG 14. Vancouver

  Forventet ankomsttidspunkt er 08:00

  Vores rejse ender i livlige Vancouver. Vancouver, der ligger midt i smukke bjerglandskaber og havet i English Bay, er både en travl havneby og en kosmopolitisk by, med havneparker, nærliggende bjerge, masser af caféer, butikker, gallerier, museer og masser af kulturelle kvarterer at gå på opdagelse i. Tilføj en valgfri, ekstra overnatning, og kom med på en heldagsudflugt til Whistler.

  Dens forskellige kvarterer summer med jord-til-bord-køkkener i verdensklasse. I Chinatown og på Punjabi Market får man den måske bedste asiatiske mad i Nordamerika, mens Commercial Drive er hjem for Little Italy.

  Husk også at se Vancouvers ældste kvarter. Gastowns victorianske bygninger huser nogle af de mest populære restauranter og fra det 167 meter høje Vancouver Lookout har man også en perfekt panoramaudsigt over byen.

  Du kan betragte neonlysene og nattelivet langs Granville Street, eller blot slappe af på en af strandene i West End. Sidstnævnte er også porten til at udforske de vidtåbne omgivelser og tårnhøje røde cedertræer i Stanley Park.

Kahytter

Arctic Superior kahyt

Kahytter med balkon
Rummelige kahytter, flere størrelser, balkon, nogle med sovesofa, TV, kedel til the og kaffe.

Kahyt klasse: XT, XTD
15 – 19 m2

Udvendig kahytter med vindue
Midterdæk, flere størrelse, fleksible sovearrangmemnter med spearat senge, TV, kedel til the og kaffe.

Kahyt klasse: TT
24 – 27 m2

Kahyt klasse: XTJ – begrænset udsigt
18 m2

Polar udvendig kahyt

Mest 20 kvadrat meter, fleksible sovearrangmemnter, TV. Bemærk: Denne kahyt er automatisk reserveret med en dobbeltseng. Vær venlig at informere os når du bestiller, hvis du ønsker enkeltsenge.

Kahyt klasse: RR
19 – 23 m2

Kahyt klasse: RS
17 m2

Suiter

Suite med balkon
Skibest med balkon, sofa, TV, minibar, badekåbe, espresso-maskine og WC og bad med badekar.
Kategori MA: 46 – 48 m2
Kategori MC: 20-30 m2

Suite uden balkon
Suiter med sofa, store vinduer, TV, minibar, badekåbe, espresso-maskine, og WC/bad med badekar.
Kategori MB: 44 m2
Kategori MD: 35 m2
Kategori ME: 20 – 28 m2
Kategori MF: 22 m2

Priser

Dato 2022: 31 maj & 24 juni
Dato 2023:
26 maj
Skib:
Roald Amundsen

Pris pr. person i dobbeltkahyt

Polar udvendig kahyt fra 41.100 kr.
Arctic Superior med vindue fra 45.200 kr.
Arctic Superior med balkon fra 51.300 kr.

Inkluderet

Hotel

 • Overnatning og morgenmad i Anchorage ved ekspeditionskrydstogtets start

Transport

 • Transport fra hotellet i Anchorage til Seward med et ophold ved Alaska Wildlife Conservation Center – inklusive adgangsbillet, engelsktalende guide og madpakke.

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt med kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (skibets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune og Fredheim
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for rejsende i suiter
 • Te og kaffe ombord.
 • Internetadgang ombord. Vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Der er ikke mulighed for at streame.
 • Genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende ekspeditionsteam, der organiserer og deltager i aktiviteter om bord og på land
 • Mange inkluderede udflugter

Aktiviteter om bord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, der har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Borgervidenskabsprogram med mulighed for at deltage i videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer om bord giver de bedste tips og tricks til at tage de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, infinity-pool, panoramiske sauna, udendørs og indendørs motionscenter og udendørs løbebane
 • Uformelle sammenkomster med besætningen – f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med skibets små ekspeditionsbåde
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotograferne hjælper med kameraindstillinger

Ikke inkluderet

 • Internationale flyrejser
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Tilkøbsudflugter på land med vores lokale partnere
 • Aktiviteter i små grupper med skibets ekspeditionsteam
 • Behandlinger i skibets wellness- og spa-område – mod betaling

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sundhedsattest er obligatorisk
 • Vær sikker på, at alle påkrævede visa er gyldige
 • Drikkepenge forventes ikke

Øvrig information

Udflugter

Kontakte KrydstogtCenter for information om udflugter

Skibets ekspeditionsteam

Skibets ekspeditionsteam elsker eventyr. Hurtigruten har eksperter i havbiologi, arktisk overlevelse, oceanografi, fotografering, og andet om bord for at hjælpe med til at gøre din rejse til en uforglemmelig oplevelse.

Men ekspeditionsteamet tilbyder mere end at give en dyb forståelse af de områder, vi udforsker. For det første er de lærere, der elsker at videregive, hvad de har lært. De er også eventyrere, der trives i vildmarken. Og de er værter, der deler en dedikation om at skibe en afslappet og pædagogisk atmosfære for alle Hurtigruten gæster.

Skibets ekspeditionsteam byder dig velkommen til spændende udflugter og fascinerende foredrag. Holdet ser frem til at hjælpe dig med at få det bedste ud af alle destinationer.

Godt at vide

Alt du har brug for at vide om Hurtigrutens ekspeditionskrydstogter. Læs mere her.