Antarktis, Falklandsøerne, South Georgia – Den ultimative ekspedition

Sejlrute

Santiago de Chile – Punta Arenas – Magellan-strædet – Falklandsøerne – På havet – South Georgia – Antarktis – Drake-passagen – Punta Arenas – Santiago de Chile

Hurtigruten tilbyder unikke ekspeditionsrejser til nogle af verdens fjernestliggende og uberørte farvande. På alle ekspeditioner hersker naturen. Vejr- is- og havforhold sætter grænserne for alle Hurtigrutens operationer. Sikkerhed og uovertrufne oplevelser for de rejsende har altid højeste prioritet.
Alle planlagte rejseruter vurderes løbende for at kunne tilpasses begrænsninger, uventede vejrforhold eller spændende muligheder, som naturen og dyrelivet tilbyder. Derfor kalder vi det en ekspedition.

Dato: 2022: 5/11, 26/11, 17/12 (23 dage)
2023: 7/1, 28/1, 18/2, 2/11, 23/11, 14/12 (23 dage)
2024: 4/1, 25/1, 15/2 (23 dage)

Pris fra 99.800 kr. pr. person

Bestil

Rejseplan

 • DAG 1. Santiago de Chile

  Din ekspedition starter med en overnatning i Santiago, det energiske og kulturelle centrum i Chile. Byen, der er fyldt med museer, smuk arkitektur og førsteklasses restauranter, har alle de glædelige højdepunkter, du forventer af en hovedstad. Der er et væld af steder og attraktioner at se, og det eneste, der vil begrænse dig, er tiden, ikke udvalget.

 • DAG 2. Santiago de Chile – Punta Arenas

  Du forlader Santiago tidligt om morgenen, så husk at sæt alarmen til. Fra lufthavnen flyver du til Punta Arenas, hovedstaden i Chiles sydligste område, der befinder sig på Brunswick-halvøen, lige nord for Magellan-strædet. Hvad der begyndte som en straffekoloni boomede under guldfeberen og fåreavlsperioden fra 1880’erne og de tidlige 1900’erne og er nu den ene ud af kun to havne med lav beskatning i Chile.

  MS Fram venter på dig her, klar til at lade dig starte på dit ekspeditionskrydstogt til Antarktis. Ombord på skibet vil du møde og hilse på Ekspeditionsteamet og besætningsmedlemmerne. De vil gennemføre et sundheds- og sikkerhedsmøde for alle gæster, før vi sætter sejl. Gå ud på observationsdækket for at fange et sidste glimt af Punta Arenas, når vi begynder vores kurs sydpå. Nyd derefter en drink, og vend dit blik mod Antarktis, mens du nyder udsigten fra Explorer Lounge & Bar.

 • DAG 3. Magellan-strædet

  Lang tid efter at din episke rejse er slut og du ser dine billeder igennem, vil du indse, at det var her, ved Magellan-strædet, at dit eventyr virkelig begyndte. Det blev opkaldt efter den portugisiske opdagelsesrejsende Fernando de Magallanes, som opdagede det, da han var kaptajn på en spansk ekspedition, der sejlede rundt om jorden i 1520. Mens du nyder den fortryllende udsigt hele vejen omkring dig, så tænk et øjeblik på Fernando og hans besætning, der kortlagde disse have i et forholdsvis skrøbeligt skib for 500 år siden.

  Med vores kurs sat mod Falklandsøerne vil du nu være i hænderne på Ekspeditionsteamets eksperter. Du vil finde ud af, at de ikke kun er inspirerende undervisere og opmærksomme værter, men ægte eventyrere, som har deres andel af historier at berette. Uanset om det er om marinebiologi, arktisk overlevelse, oceanografi eller fotografi, vil du kunne høste af deres entusiasme i hvert eneste foredrag. Du kan tage med dem ind i foredragssalen og i Videnskabscentret for at lære om Falklandsøernes spændende historie og fascinerende vilde dyr. Hvis du er interesseret i kunst, kan du deltage i kunsttimer og endda lære, hvordan du binder knob, til når du går i land.

 • DAG 4–6. Falklandsøerne

  På Falklandsøerne vrimler det med vidunderligt dyreliv og natur. Her er fantastisk, klar, blå himmel, endeløse horisonter og fantastiske, hvide strande. Her græsser fårene sammen med enorme kolonier af albatrosser og pingviner, mens caracaraer patruljerer overover, og bjerggæs fouragerer i vandkanten.

  Frygtløse pingviner vralter tæt på for at tage et kig på os og går derefter videre. Det giver gode fotomuligheder!

  Stanley – øernes hovedstad – er et perfekt startsted for Hurtigrutens udflugter. Skibet ligger i havnen hele dagen, så der er masser af tid til at opleve byen til fods, for de fleste butikker og spændende steder ligger ved havnen.

 • DAG 7–8. Til søs

  Vi bruger to dage på at sejle sydpå til smukke South Georgia. Undervejs kan man overvære en række foredrag om områdets dyreliv, hvalfangst og polarhistorie.

  Skibets Ekspeditionsteam er velbevandret i alle facetter af South Georgia fra geologi og glaciologi til albatrossens parringsritualer og legender om de norske hvalfangere. En af de fascinerende historier, der fortælles her, er om Ernest Shackleton og mændene ombord på den ulyksalige tremastede barkentine Endurance, og om hvordan de blev reddet ved hjælp af tapre bedrifter og dygtigt sømandskab.

  Lær også noget om, hvordan besøget i Antarktis bliver sikkert og bæredygtigt og om, hvor man kan deltage i forskningsprojekter ved at indsamle data.

 • DAG 9–13. South Georgia

  Vi udforsker South Georgias enestående økosystem og historie. Områdets er kendt som Sydhavets Serengeti, fordi det er et yndet sted for naturfotografer. South Georgias enestående position i Antarktis økosystem – uden for havisens grænse – gør øerne til hjem for millioner af ynglende pingviner, sæler og havfugle. I løbet af opholdet her kan man se voksne sæler hvile i sandet, mens deres hvalpe løber ind og ud af vandet, albatros svæver over os, og pingviner klynger sig i tusindvis. Nyd synet af hængende gletsjere, klipper og smukke laguner.

  Vi besøger også et hvalfangstmuseum, den norske sømandskirke og den store antarktiske opdagelsesrejsende Ernest Shackletons grav.

  På South Georgia er der også gode vandreture. En af favorituene er den sti, som Shakleton fulgte på hans modige tur over rå bjerge for at skaffe hjælp til 22 besætningsmedlemmer, der var blevet isoleret på Elephant Island.

 • DAG 14. Til søs

  Mens vi fortsætter mod Antarktis, kan man lære noget mere om vidunderne i Det dybe Syd med fokus på Antarktis historie, miljø og dyreliv.

  Ved hjælp af de supermoderne mikroskoper i skibets Videnskabscenter kan man analysere de prøver, der er indsamlet i løbet af ekspeditionsrejsen, og opleve dyreliv på celleniveau.

 • DAG 16-20. Antarktis

  Antarktis er vildmark i massiv skala. På kontinentet findes 90 procent af verdens is – i op til 4000 meters tykkelse. Vinterens havis fordobler næsten kontinentets størrelse. Om sommeren er Antarktis yngleplads for millioner af pingviner, hvaler og sæler.

  Som beskrevet i Antarktis-traktaten er kontinentet dedikeret til fred, videnskab og turisme, der har udviklet sig gennem årtusinder uden menneskelig indblanding. Derfor overholder vi meget strenge miljøretningslinjer. Vi vil ikke efterlade andet end fodspor og ikke tage andet end billeder!

  Skibets officerer og Ekspeditionsteamet udnytter de ofte ideelle forhold, så vi kan sejle i skibets RIB-både i det isfyldte farvand, og så vi kan komme på land til spændende aktiviteter. Muligvis kan man ro i kajak i det iskolde vand mellem hvaler, tage på vandretur eller endda campere på verdens mest isolerede kontinent.

 • DAG 20–22. Drake-passagen

  Fem uforglemmelige dage i Antarktis er slut, og MS Fram er vendt om for at tage dig tilbage nord over Drake-passagen. Passagen, som er kendt for sin potentielt kraftige vinde og stærke strømme, kan også være rolig og stille, hvilket har givet anledning til tilnavnene “Drake Shake” og “Drake Lake”, . Men bare rolig, selv hvis vi oplever barske havstrømme, vil du være fuldkommen sikker på vores specialbyggede ekspeditionsskib.

  Når vi har lagt Drake-passagen bag os, kommer vi ind i den smukke Beagle-kanal, der er omgivet af bjerge, der falder lige ned i det iskolde vand. Se efter den sjældne, endemiske sydlige hvidskævning (en delfin) og andre vilde dyr, mens vi sejler i dette vilde og fjerntliggende område, der virker næsten uforstyrret af mennesker.

 • DAG 23. Punta Arenas – Santiago de Chile

  Vi ankommer til Punta Arenas om morgenen, tilbage til civilisationen igen. Du bliver transporteret til lufthavnen og flyver tilbage til Santiago, hvor du får en chance for at udforske Chiles hovedstad igen. Eller måske vil du hellere forlænge din ferie med et eventyrprogram efter sejladsen til Påskeøen, der er kendt for sine mystiske statuer med kæmpe hoveder? Valget er dit. Men inden da, siger vi først et glædeligt farvel til hinanden, besætningen og Ekspeditionsteamet.

  Hvordan afslutter du en 23 dage lang oplevelse til søs omgivet af nogle af de mest fjerntliggende, imponerende landskaber kendt af menneskeheden? Svaret er: det gør du ikke. Oplevelsen vil leve videre i de minder og den viden, du nu bærer med dig. Den lever i de billeder og historier, du bringer med tilbage til venner og familie. Vi håber, at din oplevelse af bæredygtig ekspeditionssejlads har været inspirerende, fornyet din ærefrygt for naturen og genantændt en passion for at beskytte den.

Kahytter

Indvendig Polar-kahytter

Indvendig kahyt (I) 5-10 m²
Separate senge, hvoraf en er en sovesofa. Køjesenge i nogle af kahytterne. Kahytterne befinder sig i den nederste del af skibet.

Udvendig Polar-kahytter

Udvendig Arctic Superior-kahyt (U) 5-13 m²
Separate senge, hvoraf en er en sovesofa, bord. Kahytterne befinder sig i den øverste del af skibet.

Udvendig kahyt (N) 5-13 m²
Separate senge, hvoraf en er en sovesofa. Kahytterne befinder sig i den nederste del af skibet.

Expedition-suiter

MG Grand Suite (MG) 35-37 m²
1-2 værelser, sofagruppe, tv, stereoanlæg, internet (undtagen på MS Fram), minibar, badekar i nogle kahytter, balkon eller karnap i de fleste kahytter. Kahytterne befinder sig på de øvre dæk.

Suite (M) 28-30 m²
1-2 værelser, sofagruppe, tv, minibar, nogle kahytter har balkon. Kahytterne befinder sig på de øvre dæk.

Minisuite (Q) 15-20 m²
Sofagruppe, tv, minibar. Kahytterne befinder sig på de øvre dæk.

Priser

Dato 2022: 5/11, 26/11, 17/12
Dato 2023:
7/1, 28/1, 18/2, 2/11, 23/11, 14/12
Dato 2024:
4/1, 25/1, 15/2
Skib:
Fram

Pris pr. person i dobbeltkahyt

Polar indvendig kahyt fra 99.800 kr.
Polar udvendig kahyt fra 111.500 kr.
Arctic Superior udvendig fra 124.100 kr.

Inkluderet

Hotel

 • Overnatning i Santiago de Chile før ekspeditionskrydstogtet, inklusive morgenmad

Flyafgange

 • Returflyafgange på økonomiklasse mellem Santiago de Chile og Punta Arenas

Transport

 • Transport fra hotellet i Santiago de Chile til Santiago de Chile lufthavn før ekspeditionskrydstogtet
 • Transport mellem Punta Arenas lufthavn og skibet, inklusive orienteringstur og madpakke

Ekspeditionskrydstogt

 • Ekspeditionskrydstogt i en kahyt efter eget valg
 • Morgenmad, frokost og aftensmad inklusive drikkevarer (husets øl og vin, sodavand og mineralvand) i restaurant Aune
 • À la carte-restaurant Lindstrøm inkluderet for gæster i suite
 • Gratis te og kaffe
 • Gratis Wi-Fi ombord. Vær opmærksom på, at vi sejler i fjerntliggende områder med begrænset forbindelse. Streaming er ikke understøttet.
 • Gratis, genanvendelig vandflaske til brug ved drikkevandshaner ombord
 • Engelsktalende Ekspeditionsteam, som organiserer og ledsager dig ved aktiviteter ombord og på land
 • Udvalg af inkluderede aktiviteter

Aktiviteter ombord

 • Ekspeditionsteamets eksperter holder dybdegående foredrag om en lang række emner
 • Benyt skibets Videnskabscenter, som har et omfattende bibliotek og avancerede biologiske og geologiske mikroskoper
 • Videnskabsprogrammet for civile giver dig mulighed for at hjælpe med rigtig videnskabelig forskning
 • Professionelle fotografer ombord giver de bedste tips og tricks til de bedste billeder af landskaber og dyreliv
 • Brug af skibets boblebade, panoramiske sauna, indendørs motionscenter
 • Uformelle sammenkomster med besætningen, som f.eks. daglige opsummeringer og forberedelser til næste dag

Aktiviteter ved landgang

 • Eskorterede landgange med små ekspeditionsbåde i Antarktis
 • Lån af støvler, vandrestave og alt udstyr til aktiviteter
 • Gratis vind- og vandtæt ekspeditionsjakke
 • Ekspeditionsfotografer hjælper med dine kameraindstillinger før landgange

Ikke inkluderet

 • Internationale flyafgange
 • Rejseforsikring
 • Bagagehåndtering
 • Udflugter på land med vores lokale partnere – deltagelse frivillig
 • Aktiviteter i små grupper med vores Ekspeditionsteam – deltagelse frivillig

Bemærk

 • Alle planlagte aktiviteter afhænger af vejr- og isforhold
 • Udflugter og aktiviteter kan ændres
 • Sundhedsattest er obligatorisk
 • Vær sikker på, at alle påkrævede visa er gyldige
 • Drikkepenge forventes ikke

Øvrig information

Udflugter

Kontakte KrydstogtCenter for information om udflugter

Skibets ekspeditionsteam

Skibets ekspeditionsteam elsker eventyr. Hurtigruten har eksperter i havbiologi, arktisk overlevelse, oceanografi, fotografering, og andet om bord for at hjælpe med til at gøre din rejse til en uforglemmelig oplevelse.

Men ekspeditionsteamet tilbyder mere end at give en dyb forståelse af de områder, vi udforsker. For det første er de lærere, der elsker at videregive, hvad de har lært. De er også eventyrere, der trives i vildmarken. Og de er værter, der deler en dedikation om at skibe en afslappet og pædagogisk atmosfære for alle Hurtigruten gæster.

Skibets ekspeditionsteam byder dig velkommen til spændende udflugter og fascinerende foredrag. Holdet ser frem til at hjælpe dig med at få det bedste ud af alle destinationer.

Godt at vide

Alt du har brug for at vide om Hurtigrutens arktiske krydstogter. Læs mere her.