Rhinen

Bestil krydstogt

Rhinen er en af Europas længste floder. Den strækker sig fra de schweiziske alper til Rotterdam i Holland, hvor den flyder ud i Nordsøen. På den 1.230 kilometer lange rejse er der meget både at se og opleve. Selv om Rhinen ofte anses for at være en rent tysk flod, flyder den også gennem Schweiz, Liechtenstein, Østrig, Frankrig og Holland. Oplev smukt bølgende landskaber, grønne vingårde, sagnlignende middelalderbyer og storslåede slotte langs den slingrende flod.

Øvre Rhinen
Basel – Bingen am Rhein

Rhinens kilder ligger i de schweiziske alper, mens flodens farbare del først begynder i Basel. Den del af floden, der går fra Basel til Bingen, kaldes ofte for Øvre Rhinen. De vigtigste steder ud over Basel er Strasbourg, Heidelberg og Mannheim. Mange af flodkrydstogterne på Rhinen begynder og slutter netop i Basel. På denne del af floden kan du blandt andet opleve Münsters katedral i Basel, de farverige tage i middelalderbyen Strasbourg eller den såkaldt kvadratiske by Mannheim.

Romantiske Rhin
Bingen am Rhein – Bonn

Den del af floden, der løber mellem Bingen og Bonn, er nok Rhinens mest kendte. De mest velkendte steder her er Koblenz, Mainz og Rüdesheim. Rhinens kløft (den del af floden, der løber mellem Bingen og Koblenz) er med på Unesco’s verdensarvsliste. Området er særligt kendt for den mytiske Lorelei-klippe og de mere end 40 middelalderslotte og -borge ved denne del af floden. Mange af slottene, ved flodbredden, er i rigtig god stand, og nogle af dem er renoveret og ombygget til hotel.

Mellem-Rhinens sydligste del fra Koblenz til Bonn er kendt for Dragebjerget og ruinen Burg Drachenfels på Dragebjergets top. Bjergets navn har rødder i det tyske sangepos Nibelungen, hvor Siegfried dræber dragen på bjerget for at gøre sig selv usårlig. Mellem-Rhinens to flodmundinger kaldes passende for den Romantiske Rhin.

Nedre Rhinen og Rhindalen
Bonn – Nordsøen

Fra Bonn fortsætter Rhinen gennem en mere tætbefolket del af Tyskland mod Amsterdam, inden floden til slut når Nordsøen. I Holland deles floden op i Europas største deltaområde. Nedre Rhinens mest kendte steder er Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen, Düsseldorf og Köln. Se verdens tredjestørste kirke, Kölns domkirke, gå langs Düsselsdorfs Rhin-promenade, besøg Antwerpens diamantmuseum eller nyd Amsterdams kanaler og blomsterpragt.