Beijing

Bestil krydstogt

Beijings livlige bybillede består både af de mere traditionelle indtryk af antikke templer, ældre mennesker, der dyrker gymnastik i parkerne, og tusindvis af cyklister, men biltrafikken fylder de stadig bredere boulevarder, mens stadig flere og stadig højere skyskrabere knejser mod himlen. Det historiske Kina kan man stadig opleve i byens største seværdigheder som Den Forbudte By, Den Himmelske Freds Plads, Himlens Tempel og Sommerpaladset og i byens parker i daggryet. Den kinesiske mur, der ligger ca. 1-2 timer nord for byen, er et oplagt udflugtsmål.

Beijing er et godt sted at smage mad fra forskellige områder i Kina, og ud over mad fra det nordkinesiske køkken, som Beijing hører til, med nudler og dumplings kan du bl.a. finde restauranter, der tilbyder krydret sichuanesisk mad og kantonesisk mad med sursød sovs. Den verdensberømte pekingand må du naturligvis heller ikke gå glip af. Beijing er et dejligt sted for shoppere. I butiksarkader og stormagasiner kan storshoppere stadig gøre rigtig gode køb inden for kunsthåndværk, souvenirs og antikviteter.

Havnen

Tianjin International Cruise Home Port ligger ca. 150 kilometer syd for Beijing i udkanten af byen Tianjin. Rederierne organiserer ture og bustransport til/fra Beijing.

Fra havnen kan man tage en taxi til stationen Yujiapu og derfra et hurtigtog til Beijing, hvilket tager ca. en time. Bemærk, at havnen ligger ret afsides, og at taxichaufførerne ofte ikke taler engelsk.