Flodkrydstogter

Et flodkrydstogt er en fremragende måde at opleve Europas floder på – bare gå om bord og lad ferien begynde! På et flodkrydstogt skifter udsigten hver dag, og ferien nydes i en afslappende atmosfære. Du tilbringer tiden med at beundre kirketårne, grønne bakker, middelalderslotte og storbyernes lys. Og selv om du på flodkrydstogtet besøger mange nye steder og rejsemål, er din base den samme på hele rejsen.

Et flodkrydstogt er frem for alt synonym med en afslappende og rolig ferie, hvor der ikke er hverken klatrevægge eller natklubber. Flodkrydstogter er kendt for fællesskabsfølelsen og den intime atmosfære – i restauranterne, på udflugterne og ved aftenaktiviteterne er det let at lære andre gæster at kende om bord. Dog er et krydstogt også en perfekt måde at tage afsted for at nyde sin egen tid med sin partner eller sine venner.

Flodkrydstogter har god service
På et flodkrydstogt er rejsens fokus de fantastiske rejsemål, kulturen, maden og udsigterne. Der savnes dog ikke service om bord på skibene. På de smalle og lange skibe er der mindst en restaurant, bar og lounge, hvor du kan beundre udsigterne, der flyder forbi. Soldækket er mange rejsendes yndlingsplads og det bedste sted til at nyde udsigten. Om bord kan der også være motionscenter, bibliotek, spa og en mindre butik.

Kulturen spiller hovedrollen
Du kommer til at lære nye regioners kultur og liv at kende på et flodkrydstogt. Byerne, der er bygget ud til floderne, har længe været vigtige handelspladser, og her finder du både kultur, seværdigheder og spændende historie. De mest kendte byer ved Donau er østrigske Wien og Melk, Bratislava i Slovakiet samt Budapest i Ungarn. Alle, der har besøgt Paris, kender den romantiske Seine, men floden slynger sig også gennem andre naturskønne områder. Når du er på krydstogt på Seinen, bør du stoppe op og skåle i champagneglas eller smage på Camembert- og Brieost.

Rhinen, hvis idylliske afsnit er med på Unesco´s verdensarvsliste, strækker sig fra Alperne til Nordsøen, og i løbet af et krydstogt her kommer du til at rejse igennem grønne landskaber med en overflod af renæssanceslotte og vingårde. Tysklands fortryllende småbyer er også på listen over favoritter hos mange. På Rhône finder man det franske køkkens hjerte og ser blandt andet Bourgogne, der både er kendt for sine vingårde og Frankrigs kulinariske hovedstad Lyon.

Hvorfor et flodkrydstogt?
– Charmerende kulturrejsemål
– Enkel måde at rejse på
– Nye seværdigheder hver dag
– Afslappende tidsfordriv
– Interessante udflugter
– God mad
– Nye bekendtskaber
– Intim og rolig atmosfære

Krydstogter

 • Pris fra 4.995 kr. pr. person

  Blomsterkrydstogter i det hollandske forår

  2021: 2/4, 7/4, 12/4, 17/4 & 22/4

  Et blomsterkrydstogt på floder og kanaler i april måned findes næsten ikke flottere. Oplev dette festfyrværkeri af farver og dufte på turen rundt i Holland. Turen starter i Zaandam lidt nord for Amsterdam. Amsterdam, en af de mest pittoreske byer i Europa og er en af turens højdepunkter, sammen med besøget i blomsterparken Keukenhof.

  Zaandam-Wijk bij Duurstede-Arnhem-Nijmegen-Amsterdam

  Læs mere: Blomsterkrydstogter i det hollandske forår
 • Pris fra 6.995 kr. pr. person

  Fantastiske Rhinen mod syd

  2021: 24/4, 11/5

  Tag med på et dejligt krydstogt på Rhinen, hvor vinmarker, knejsende borge, historiske byer og smukke landskaber ligger som perler på en snor. En betagende sejlads på vandvejen fra Amsterdam gennem Tyskland til Strasbourg. ​

  Amsterdam-Køln-Rüdesheim-Mannheim – Heidelberg-Strasbourg-Route des vins (Eguisheim)

  Læs mere: Fantastiske Rhinen mod syd
 • Pris fra 6.995 kr. pr. person

  Mosel og Rhinen

  2021: 31/7, 7/8, 14/8, 28/8, 11/9, 18/9, 25/9, 2/10, 9/10, 16/10

  Mosel & Rhinen krydstogtet er et utroligt populært valg. Og med rette, for floden danner rammen for det skønneste flodkrydstogt – hvor naturen og omgivelserne er som taget ud af et maleri. Floden bugter sig igennem omgivelserne, hvor idylliske og pittoreske små byer omkranses af grønne vinmarker der bølger på begge sider af floden og på toppen ses de gamle middelalderborge.

  Koblenz-Rüdesheim-Alken-Zell-Traben Trarbach-Mehring/Trier-Bernkastel-Cochem-Koblenz

  Læs mere: Mosel og Rhinen
 • Pris fra 6.995 kr. pr. person

  Romantiske Rhinen mod nord

  2021: 4/5, 18/5

  Rhinen har altid både forbundet og adskilt folk og kultur. Flodens midterste del danner i dag grænse mellem Tyskland og Frankrig.

  Strasbourg, Mannheim, Koblenz, Køln, Arnhem, Amsterdam

  Læs mere: Romantiske Rhinen mod nord

Rederier

 • A-ROSA

  På et krydstogt med A-ROSA kommer du ud på en rejse til naturskønne landskaber langs Rhinen, Seinen, Rhône og Donau. På et flodkrydstogt skifter udsigterne hver dag, og ferien nydes i en afslappende atmosfære. Du tilbringer tiden med at beundre kirketårne, grønne bakker, middelalderslotte og storbyernes lys.

  Læs mere: A-ROSA
 • CroisiEurope

  Det franske familieforetagende CroisiEurope har gennem årene vokset sig til at være Europas største flodkrydstogtrederi. I øjeblikket har rederiet hele 32 flodskibe, der sejler ad Seinen, Douro, Elben, Rhinen, Donau og Rhône.

  Læs mere: CroisiEurope