Pittoreske Mosel og Saar

Sejlrute

Koblenz-Alken-Bernkastel-Saarburg-Merzig-Mehring/Tier-Traben Trarbach-Koblenz

Mosel og Saar er blandt de mest populære floder i verden.

Begge floder snor sig gennem den smukkeste del af delstaterne Rheinland-Pfalz og Saarland, hvor de tætliggende bjerge og mange hyggelige vinbyer danner rammen om en fantastisk naturoplevelse på det dejlige skib M/S Leonora.

Kombinationen af skiftende natur og kulturelle oplevelser, opleves ikke bedre end på et krydstogt på Mosel og Saar.

Skibet glider stille fra den ene charmerende vinby til den anden, hvor vinsmagninger selvfølgelig er en del af programmet. Stemningen, middelalder-borgene, byerne med bindingsværks-huse, små hyggelige gader og selve skibets rolige fremfærd, er svær at beskrive tilpas idyllisk. Turen skal opleves, ses og mærkes!

Læs mere om MS Leonora her.

Dato: 2022: 11/9

Pris fra 6.995 kr. pr. person

Forespørgsel

Rejseplan

 • Dag 1 Check-in på skibet, Koblenz

  Om bord på M/S Leonora, vil der efter ankomst blive budt velkommen af Skibets Cruise Manager i Loungen, her vil sikkerhedsprocedurer og praktiske informationer ombord blive gennemgået.

  Så snart alle gæster er ombord lægger skibet fra kaj i Koblenz og sejler ind på pittoreske Mosel til den lille hyggelige vinby, Alken.

 • Dag 2 Alken – Bernkastel-Kues

  Tidligt om morgenen forlader M/S Leonora Alken og sejler modstrøms til ”Mosels Perle” Bernkastel-Kues. Nyd den første del af turen hele morgenen og formiddagen fra skibets soldæk – vi ankommer Bernkastel-Kues efter at have nydt en pragtfuld lunch ombord.

  Bernkastel-Kues er en ubeskrivelig charmerende by, hvis bygninger kan dateres tilbage til den sene middelalder. Ud fra den gamle markedsplads går små gader og stræder med bedårende huse, fortovscaféer og butikker. Jo – Bernkastel-Kues er en sand eventyrby.

  Om aftenen er der arrangeret ”Winemaker’s Dinner”, hvor skibets køkkenchef byder på en 7-retters Gourmet Menu. Til middagen skal vi til hver ret nyde nogle af de absolut bedste vine, som Bernkastel-Kues har at byde på. De enkelte vine vil under middagen blive præsenteret af en repræsentant fra et byens berømte vinhuse.

 • Dag 3 Bernkastel-Kues – Saarburg

  M/S Leonora lægger fra kaj i Bernkastel-Kues inden morgenmaden, og idag skal I nyde en smuk sejlads op ad Mosel og ind på floden Saar til henrivende Saarburg.

  Vi ankommer til Saarburg efter lunch, hvor der arrangeres en bytur til fods ind til centrum med de mange herlige cafeer beliggende i de smukkeste omgivelser. Skibet bliver liggende i Saarburg natten over, og der er rig lejlighed også at opleve byen om aftenen.

 • Dag 4 Saarburg – Merzig

  Under morgenmaden sejler M/S Leonora videre op ad Saar og ind i Saarland til byen Merzig, hvortil vi ankommer ved middagstid. Efter lunch bevæger vi os til fods ind mod byens centrum, der byder på mange imponerende bygninger – dels i 1700-tals barokstil og dels i Jugendstil. Man kunne også vælge at indtage nogle af de mange fortovscafeer, der pryder byens pladser og gader.

 • Dag 5 Merzig – Mehring (Trier)

  M/S Leonora lægger fra kaj i Merzig tidligt om morgenen med kurs mod Tysklands ældste by Trier.

  Tidligt på eftermiddagen lægger vi til i den lille by, Mehring – 18 kilometer fra Trier. Efter en kort bustur ankommer vi til selve Trier, klar til at indtage denne fantastiske by, der blev grundlagt af den romerske kejser, Julius Cæsar.

  Han gav byen navnet Augusta Treverorum, og byen blev regionshovedstad for den galliske del af Romerriget. Trier oser af kultur og tysk-romersk historie, der går helt tilbage til år 100 efter Kristi fødsel.​

  Efter byturen rundt om Trier er det tid til at opleve Trier på egen hånd. Der er rig lejlighed til at shoppe på den lange gågade med de mange prægtige butikker.

 • Dag 6 Mehring – Traben Trarbach

  Tidlig morgen sejler M/S Leonora videre ned ad Mosel til vinbyen Traben Trarbach.

  Traben Trarbach er en lille by midt i Moseldalen. Byerne har været forenet med en bro over Mosel siden 1898 og med dens omkringliggende områder har byen noget over 6.000 indbyggere.

  Efter bybrande i Trarbach i 1858 og i Traben i 1879 er byen genopbygget i jugendstil. Borgruinerne efter borgen Grevensburg, bygget i 1350, ligger over Trarbach, og byen har tidligere været et centrum for vinhandel på Mosel. Vi tilbyder selvfølgelig besøg i en af de lokale vingårde.

 • Dag 7 Bernkastel-Kues – Cochem – Koblenz

  M/S Leonora lægger fra kaj i Traben-Trarbach tidligt om morgenen med kurs tilbage mod Koblenz. Vi ankommer til Koblenz under lunchen, og umiddelbart efter er der afgang på en bytur i Koblenz til fods. Skibet ligger meget centralt, og der er bare et par hundrede meter at går til Altstadt – den gamle bydel.

  Også på turen næstsidste dag er der mulighed for at shoppe. Koblenz har omkring 110.000 indbyggere, og byen har alt, hvad hjertet begærer.

 • Dag 8 Hjemrejse fra Koblenz

  Et uforglemmeligt flodkrydstogt er til ende for denne gang.

Kahytter

Leonora sejler på de europæiske floder i sommerhalvåret samt jule- og nytårsafgange. Med hendes 67 kahytter er Leonora et af det mest luksuriøse flodkrydstogtsskibe i Europa. Hermed sikrer vi en afslappende, men samtidig oplevelsesrig rejse, som med tiden er blevet mere efterspurgt. Man får nemlig en komfortabel pause fra hverdagen, hvor gæster sidder i loungen, på soldækket eller nyder en middag i restauranten, glider vi fra by til by på spektakulære floder og vandveje. Billedet: På "Upper deck" og "Middle deck" er der fordelt 56 kahytter med fransk balkon. Kahytterne er ca. 16 m².

Prisliste

Pris pr. person i dobbeltkahyt
7 nætterHoveddækMellemste dækØverste dækOverste dæk Suite
Alle afgange69958.0958.79510.895
Singletilæg3.6093.6023.6093.609

 

Prisen inkluderer:

8 dage/ 7 nætter på skibet MS Leonora
Dansk talende personale ombord
Alle måltider
Kaffe, te og vand. Juice til morgenmad.
Underholdning ombord
Alle kahytter er udvendige med vindue, bad/toilet, hårtørrer og aircondition
Alle havne- og passagerafgifter

​Prisen inkluderer ikke:

De fleste drikkevarer ombord
Udflugter som beskrevet i program
Transporten til og fra skibet
Drikkepenge til besætningen (ca. 8 euro pr. person pr. dag)

Øvrig information

Mulige tilkøb

Drikkepakker:
Der tilbydes ombord på MS Leonora 2 forskellige drikkepakker.
Begge pakker kan også købes ombord, til den samme priser som skrevet nedenstående.

Drikkepakke 1:
Indeholder 2 x glas til hver middag, ved frokost og aften.
Husets vin, øl, div. vand.
100 Dkk pr. person pr. nat

Drikkepakke 2:
Indeholder drikkevarer ad libitum i tidsrummet
11:00 – 23:00
Husets vin – øl – Div. vand
150 Dkk pr. person pr. nat

Transfer:
– Privat chauffør fra Frankfurt lufthavn til skibet i Koblenz 160€

– Privat chauffør fra Dusseldorf lufthavn til skibet i Koblenz 230€

– 8 dages parkering i Koblenz 50€

 

Kør selv til Koblenz

Kører i selv til skibet, anbefaler vi det P-hus som ligger på adressen:
Tiefgarage am Hauptbahnhof – Bahnhofplatz​

Priser*:
15€ pr. dag
49€ pr. uge

Skibets nøjagtige placering kan varierer lidt afhængig af trafik, men er max. 10 min. taxa kørsel fra P-huset.
Derfor skal i ringe til cruisemanageren, et par timer før ankomst.
*KrydstogtCenter tager forbehold for ændringer i priser på parkering