Douro

Douro, Portugals guldflod, har sit udspring i Soria i det nordlige centrale Spanien og løber vestpå mod Portugal og munder til slut ud i Atlanterhavet ved Porto. Floden flyder forbi urørte engområder og forbi både drømmeriske småbyer og fantastiske slotte. Et typisk flodkrydstogt på Douro er en rundrejse på ca. en uge fra Porto. Selv om floden fortsætter helt til Spanien, anses den for at være en portugisisk flod, da dens farbare del næsten fuldstændig er på Portugals side. Højdepunkterne på Douro omfatter den portugisiske madkultur, som du absolut bør lære at kende på turen.

Krydstogter på Douro

Om Douro

Flodens hovedrejsemål

Flodkrydstogter på Douro begynder i Porto, Portugals andenstørste by. Denne Portugals tidligere hovedstad er særligt kendt for portvinen, der er blevet lavet i Douros dalområder helt siden 1400-tallet. Porto anses for at være en af de mest charmerende byer på den iberiske halvø, og ikke uden grund. Middelalderlige stræder, farveglade huse og baroktårne, der rejser sig op over byen, skaber en unik arkitektonisk blanding. Når du efterlader det livlige Porto bag dig, venter der dig en masse små landlige byer ved floden, hvor atmosfæren er helt anderledes: Typiske stop på et krydstogt på Douro er, ud over Porto, Peso da Régua, Pinhão, Barca d’Alva og Vega de Terrón. De større og mindre byer langs med floden er stadig ukendte for mange turister, hvilket kan være en grund til lokalbefolkningens venlige og varme velkomst.

Fra Porto slynger floden sig langsomt med strømmen østpå, forbi skovfyldte dale og mandeltræer. I Peso de Régua kommer skibet frem til et smukt område med bakker og bjerge, hvor der er grønne vingårde og elegante herregårde. Fra Régua tages der ofte videre på en udflugt til Villa Real, der ligger ca. 25 km længere nordpå. Villa Reals vigtigste seværdighed er uden tvivl det flotte barokpalads Casa de Mateus. Den lille by Pinhão er en perle i hjertet af Douros vindistrikt. Man tager også ofte ud fra byen for at se nærmere på de omkringliggende vingårde. Barca d’Alva er også en stilfærdig, by ved flodbredden, bare nogle kilometer fra Spaniens grænse i Douros nationalpark. Vega de Terrón, der ligger på grænsen mellem Spanien og Portugal, fungerer ofte som en vendeplads, hvorfra skibet styrer tilbage mod Porto. Fra Vega de Terrón passer det fint at tage på en udflugt til Salamanca, hvis vigtigste seværdighed er universitetet, der blev grundlagt i 1200-tallet, samt to katedraler Catedral Nueva og den romanske Catedral Vieja.