Fantastiske Rhinen mod syd

Sejlrute

Amsterdam-Køln-Rüdesheim-Mannheim – Heidelberg-Strasbourg-Route des vins (Eguisheim)

Rhinen har altid både forbundet og adskilt folk og kultur. Flodens midterste del danner i dag grænse mellem Tyskland og Frankrig.

De mange borge og fæstninger langs Rhinen vidner om flodens spændende historie og dens vigtighed som transportåre.
Det smukke landskab, der omgiver Rhinen, har givet inspiration til mange myter og legender, der bidrager til områdets spændende historie. Området er på UNESCOs Verdensarvsliste og flere af de forposter, som romerne anlagde for at forsvare grænsen, er i dag europæiske storbyer og med sine 1.320 kilometer er Rhinen en af Europas længste floder.

Glæd dig til et flot krydstogt fyldt med gode oplevelser!

 • Dansk talende personale ombord
 • Kør-selv tilbud
 • 6 dages flodkrydstogt på MS Leonora
 • Verdensstørste blomsterpark – Keukenhof

Dato: 2022: 4/5, 18/5

Pris fra 6.995 kr. pr. person

Forespørgsel

Rejseplan

 • Dag 1 Check-in på skibet, Amsterdam

  Om bord på M/S Leonora, vil der efter ankomst blive budt velkommen af Skibets Cruise Manager i Loungen, her vil sikkerhedsprocedurer og praktiske informationer ombord blive gennemgået.

 • Dag 2 Amsterdam – Köln

  I dag ser vi nærmere på Amsterdam. Byen er gennemskåret af kanaler på kryds og tværs, og det giver den sin helt egen karakter og charme. Den bedste måde at opleve Amsterdam på er til vands. Derfor inviterer vi på en times kanalrundfart, hvor du kan nyde havnen, opleve de snævre kanaler og se de mange smukke gavlhuse. Nogle af husene er meget smalle, da det før i tiden var almindeligt, at ejendomsskatten blev fastsat i henhold til husets bredde ud mod kanalen.

  Tilbage på M/S Leonora hygger vi os med lunch, mens vi sejler mod Køln. Nyd resten af eftermiddagen på skibets soldæk eller slap af i den hyggelige lounge. Middagen nyder vi ombord, og efterfølgende får vi kaffen serveret i loungen, hvor skibets musiker spiller op til dans.

  Inden middagen vil der være velkomstmøde og præsentation af skibets besætning, her serveres velkomstdrink og kanapéer i Lounge baren.

 • Dag 3 Köln – Rüdesheim

  Både morgenmaden og lunchen nydes på skibet, mens det smukke landskab glider forbi. Først på eftermiddagen ankommer vi til Køln. Vi går i land og følger rejselederen på en byvandring, hvor vi blandt andet besøger byens berømte katedral. Den smukke Kölner Dom er byens vartegn og kirken slap mirakuløst næsten uskadt fra de allieredes bombardementer under 2. verdenskrig. Der bliver selvfølgelig tid til at shoppe eller at slukke tørsten med et friskskænket glas Kølsch, i en af byens ølstuer. Middagen spiser vi ombord, og bagefter fortsætter vi i loungbaren, hvor der er mulighed for at få rørt benene, når skibets musiker spiller op til dans.

 • Dag 4 Rüdesheim

  Efter morgenmaden er der mulighed for at nyde den flotte udsigt fra soldækket. Undervejs mod Rüdesheim passerer vi den berømte Lorelei klippe, hvor passagen er meget smal og tidligere var forbundet med stor fare. Lorelei er blevet personificeret som en fortryllende og forførende kvinde, der ledte søfolkene i ulykke ved at aflede deres opmærksomhed så de forliste ved de farlige klipper. Sådan er det selvfølgelig ikke i dag, men myten om den smukke Lorelei med det lange, gyldne hår lever videre. Vi hygger os med lunch ombord, inden vi midt på eftermiddagen lægger til i vinbyen Rüdesheim.

  Sammen med rejselederen, kører vi enten med bus eller tager svævebane, op til Niederwald Denkmal, hvorfra der er en formidabel udsigt over byen og Rhindalen med de mange vinmarker. Vi spadserer en tur i Rüdesheim, hvor vi kommer igennem den hyggelige Drosselgasse med små vinhaver og bindingsværkshuse. Der bliver tid til, at du kan sætte dig på en lille café og nyde en Rüdesheimer Kaffee, et glas vin eller et godt glas øl. Tilbage på skibet nyder vi en god middag ombord. M/S Leonora ligger ved kaj tæt på centrum, så der er også mulighed for at gå i land og nyde Rüdesheim ved aftenstid. Turen går næste morgen kl. 06:00 mod Mannheim med ankomst ved middagstid.

 • Dag 5 Rüdesheim – Mannheim

  I Mannheim går vi fra borde og kører ca. 20 km til Heidelberg, som er en af Tysklands smukkeste byer. Her er et væld af charmerende huse. Hele området er sået til med prægtige slotte og floddale, hvor noget af Tysklands bedste vin bliver produceret. Byen er en universitetsby, og det sætter sit præg på gadebilledet. De mange studerende fra ind- og udland fylder godt op i gaderne, og der er liv og glade dage. Vi er tilbage på skibet sidst på eftermiddagen.

 • Dag 6 Mannheim – Strasbourg

  løbet af natten sættes kursen mod Frankrig. I Strasbourg besøger vi bl.a. det smukke Petit France, som ligger i det velbevarede centrum. Strasbourg ligger i det nordlige Alsace og har skiftevis været under fransk og tysk herredømme. Nu er byen dog et symbol på forsoningen mellem Frankrig og Tyskland og dermed for freden i Europa. Flere EU-institutioner har til huse i byen, herunder parlamentet. Strasbourg er både en mondæn by med smarte butikker og flotte gader samtidig med at den er en gammel by med bindingsværk, små gyder og smalle kanaler.

  Efter vi har nydt de lækre retter ved middagen, får vi kaffen serveret i loungebaren.

 • Dag 7 Strasbourg

  Efter en god morgenmad sætter vi os i bussen og kører ad den berømte vinvej Route des Vins. Her konkurrerer man på den flotteste blomsterpragt og fransk landsbyidyl. Den ene mere farvestrålende by efter den anden ligger som perler på en snor kun adskilt af de grønne vinmarker. Vi besøger en af Frankrigs mest bedårende byer Eguisheim. Intet besøg i Alsace uden et besøg i en vinkælder. Turen inkluderer en vinsmagning hos en god producent af de liflige Alsacevine. Vi får flere smagsprøver, og det er muligt at købe vin til fornuftige priser. Vi hygger os med lunch på skibet, og resten af dagen er sat af til egne eventyr i Strasbourg, inden vi mødes til middagen i skibets restaurant.

 • Dag 8 Strasbourg

  Dagen for hjemrejsen fra et uforglemmeligt krydstogt oprinder og det er nu på tide at tage afsked med skibet og besætningen ombord. 7 destinationer er undervejs blevet endevendt og turen går nu hjemad mod Danmark.

Kahytter

Standard kahyt med fransk balkon

På “Upper deck” og “Middle deck” er der fordelt 56 kahytter med fransk balkon. Kahytterne er ca. 16 m².

Standard kahyt med vindue

På skibet er der 11 standard kahytter med vindue. Disse kahytter findes på skibets nederste dæk – Main deck. Kahytten har en størrelse på 16 m².

Suite med fransk balkon

På øverste dæk – “Upper deck” – har vi skibets to suiter. Det er to luksuriøse suiter med fransk balkon, på ca. 24 m².

Prisliste

 

Pris pr. person i dobbeltkahyt
7 nætterHoveddækMellemste dækØverste dækOverste dæk Suite
Alle afgange69958.0958.79510.895
Singletilæg3.6093.6023.6093.609

 

Prisen inkluderer:

8 dage/ 7 nætter på skibet MS Leonora
Dansk talende personale ombord
Alle måltider
Kaffe, te og vand. Juice til morgenmad.
Underholdning ombord
Alle kahytter er udvendige med vindue, bad/toilet, hårtørrer og aircondition
Alle havne- og passagerafgifter

​Prisen inkluderer ikke:

De fleste drikkevarer ombord
Udflugter som beskrevet i program
Transporten til og fra skibet
Drikkepenge til besætningen (ca. 7 euro pr. person pr. dag)

Øvrig information

Mulige tilkøb

Drikkepakker:
Der tilbydes ombord på MS Leonora 2 forskellige drikkepakker.
Begge pakker kan også købes ombord, til den samme priser som skrevet nedenstående.

Drikkepakke 1:
Indeholder 2 x glas til hver middag, ved frokost og aften.
Husets vin, øl, div. vand.
93 Dkk pr. person pr. nat

Drikkepakke 2:
Indeholder drikkevarer ad libitum i tidsrummet
11:00 – 23:00
Husets vin – øl – Div. vand
150 Dkk pr. person pr. nat