Osaka

Bestil krydstogt

Osaka er Japans tredjestørste by efter Tokyo og Yokohama, men på trods deraf kaldes den tit for Japans anden by. Byen ligger på øen Honshus sydkyst ved floderne Yodogawa og Yamatogawas udløb i Stillehavet ved Osaka-bugten. Det er en moderne storby, der led store ødelæggelser under 2. verdenskrig, men som også huser mange gamle buddhistiske templer og slotte.

Det mægtige Osaka-slot fra 1500-tallet er Osakas mest kendte vartegn, som våger over byen fra en bakke. Dotonbori, som har rødder helt tilbage i 1600-tallet, er Osakas Broadway med teatre, jazzklubber og gode restauranter. Osakas indbyggere er kendt for deres forkærlighed for god mad, og byen kaldes for Japans køkken. Her kan du altid få serveret helt frisk fisk. Klimaet er mildt, og grøntsager vokser godt i området, især bønner, auberginer og kartofler. Osaka er også kendt for sine elegante shoppingcentre, butiksarkader og overdækkede handelsgader.

Transport

Shin Osaka er en af de hovedstationer på Shinkansen, hvor alle tog stopper. Rejsetiden til Tokyo station er mellem 2 timer og 25 minutter og 2 timer og 37 minutter. Du kan også tage med en række private jernbaner til andre steder i regionen. Byens metro åbnede i 1933, og efter anden verdenskrig blev der gjort en stor indsats for at udbygge metronettet.

Siden er Osakas metro blevet udvidet til 8 linjer. Blandt jernbanerne er det først og fremmest JR Nishi-nihon, som i kraft af sin ringlinje, Kanjo-linjen, rundt om det centrale Osaka, udgør en del af lokaltrafikken i byen. Takket være det store boligprojekt i havneområdet i 1970’erne og tiden derefter spredte den kollektive trafik sig hertil i form af Osaka New Tram, som kaldes ‘automated guided transport’. Det er sammenkoblede vogne, som kører på gummihjul i en særlig bane. Systemet har betydelig større transportkapacitet end en buslinje, men dog knap så stor som en metrolinje.

 

Lufthane

I Osakas nærområde ligger der to lufthavne, den ældre Ōsaka Kokusai Kūkō, (Osakas internationale lufthavn), som efter åbningen af en ny lufthavn kun benyttes til indenrigsruter, samt den nye internationale lufthavn Kansai Kokusai Kūkō (Kansais internationale lufthavn), som blev bygget i 1994 på en kunstig ø i Osaka-bugten.

Søg krydstogt efter destination

Søg krydstogt efter rederi

Galleri