Tromsø

Bestil krydstogt

Byen kaldes “Porten til Arktis”, hvilket er et passende navn i betragtning af, at størstedelen af polarekspeditionerne startede fra Tromsø, og at arktisk jagt er en del af byens historie. Tromsø er omgivet af majestætiske landskaber og er fyldt med kultur og historie. Blandt Tromsøs utallige seværdigheder kan nævnes det spændende dyreliv, fantastiske landskaber, historie, kultur og en markant arkitektur.

Tromsø bliver ofte kaldet Nordens Paris, og her er da også et aktivt natteliv, en venlig lokalbefolkning og et stort udvalg af restauranter, der specialiserer sig i friske, lokale råvarer. I bymidten er der gode shoppingmuligheder – alt fra lokalt fremstillede specialiteter til nordiske og internationale varemærker.

Byens mest kendte vartegn er Ishavskatedralen, som blev bygget i 1965 og indeholder en enorm glasmosaik. Hvis du tager med tovbanen Fjellheisen op til toppen af Fløyfjellet, kan du nyde den fantastiske udsigt over byen, fjeldene og fjordene. Oplevelsescentret Polaria ligger fem minutter fra bymidten. Her kan du opleve et arktisk akvarium, interessante udstillinger, en panoramabiograf og en souvenirbutik. Hvis du kan lide planter og blomster, bør du besøge verdens nordligste botaniske have, som drives af Universitetet i Tromsø, hvor du også finder Tromsøs universitetsmuseum. Her kan du opleve nordnorsk natur og kultur med fokus på den lokale samiske kultur foruden arkæologi, religiøs kunst, geologi og nordlys – alt sammen i familievenlige rammer.

 

I et traditionelt havnehus fra 1830’erne finder du Polarmuseet, hvor du kan blive klogere på Tromsøs polarhistorie. Du kan også besøge verdens nordligste bryggeri, Mack, eller prøvesmage dets produkter i Ølhallen.

Tromsø ligger næsten 400 kilometer nord for polarcirklen, men takket være Golfstrømmen er klimaet behageligt. Den lange, mørke vinter med masser af sne og en himmel oplyst af nordlyset er perfekt til vinteraktiviteter som at køre med hundeslæde eller stå på ski. Omvendt er midnatssolen og de endeløse sommernætter som skabt til vandreture og kajakture.

Havnen

Havnen ligger lige midt i centrum ved havneterminalen ved Prostneset.

 

Søg krydstogt efter destination