Trondheim

Bestil krydstogt

Trondheim er handelscentrum for det mellemste Norge og efter norske forhold en stor by. Alligevel er det lykkedes for byen at bevare den charme, der er typisk for mindre byer. Efter en ødelæggende brand i 1681 blev gaderne gjort bredere for at forhindre ilden i at sprede sig. Men nogle af de smalle middelalderstræder og -gader findes endnu som kontrast til 1600-tallets brede boulevarder.

Trondheim er kendt som en af Europas mest autentiske træbyer med mange specielle træbygninger, hvoraf nogle er bygget så tidligt som i 1700-tallet. Bakklandet er Trondheims gamle bydel, der ligger på den østlige side af Nidelven. Man kommer lettest dertil ved at krydse Gamle Bybru fra centrum. De gamle træhuse, som oprindeligt var arbejderhuse, er nu blevet restaureret og forvandlet til lejligheder, butikker og restauranter.

 

Trondheim har et rigt kulturliv med et internationalt præg og siges at være den by i Norge med flest restauranter og caféer pr. person. Trondheim er ganske vist en by med godt 1.000 år på bagen, men det er også en universitetsby, og de studerende sætter deres livlige og ungdommelige præg på byen. I Trondheim ligger Nidaros Domkirke, som man begyndte at bygge i 1070 på stedet for Sankt Olavs grav. Nidaros var et vigtigt kristent pilgrimsmål i middelalderen og er det fortsat. Det er verdens nordligste katedral og Norges nationale helligdom. Ved siden af ligger ærkebiskoppens palads, som huser et af Norges bedste museer.

Transportmuligheder og afstande

I byen kommer man omkring med bus eller sporvogn. Sporvognslinjen hedder Gråkallbanen og er verdens nordligste, der er i drift.

Havnen

Havnen ligger ca. 1 km fra Trondheims centrum.

Søg krydstogt efter destination

Galleri