Barcelona

Bestil krydstogt

Barcelona er en interessant blanding af gammelt og nyt. Det er nemt at kombinere sol og strand med kultur i Barcelona, for lige ved siden af centrum ligger der en 12 km lang sandstrand. I byen kan man også beundre Antonio Gaudis: Sagrada Familia, parken og slottet Güell, Casa Mila og Casa Battló. Barcelona huser mange spændende museer, og for kunstkendere er byen bestemt et besøg værd, for du kan se værker af både Picasso, Miró og Salvador Dali.

Las Ramblas er byens bankende hjerte. Langs shoppinggaden finder du Barcelonas bedste caféer og tapas-barer, hvor du kan fordrive mange timer ad gangen. Om dagen står der handlende og sælger alt fra blomster til kunsthåndværk, og gadekunstnere underholder med jongleringskunster og mimeshows.

Der er masser af shoppingmuligheder i hele byen, som har mange shoppingcentre og eksklusive modebutikker, hvor man kan gå på jagt efter gode tilbud. Du skal også unde dig selv et besøg i torvehallen La Boqueria, hvor de sælger alskens lækkerier fra det catalanske køkken.

Barcelona er også kendt for sit natteliv. Hvis du går en tur i byen om aftenen, er et besøg på en bar i de gotiske kvarterer, en café eller dans til den lyse morgen på et diskotek alle attraktive alternativer.

Afstande og transportmuligheder

Barcelonas lufthavn ligger ca. 13 kilometer fra byens centrum. Havnen i Barcelona ligger ved enden af den populære Las Ramblas-promenade. Den nemmeste måde at komme fra lufthavnen til byens centrum eller direkte til havnen er med taxa. Rejsetiden er ca. 35 minutter, afhængigt af trafikken. Taxien er fordelagtig – køreturen fra lufthavnen til havnen bør ikke koste mere end 40 euro.

Man kan også komme til centrum med bus, tog eller metro (https://www.barcelona-airport.com/eng/transport_eng.php) på ca. 30 minutter. I centrum skal man skifte transportmiddel for at komme til havnen.

Lufthavnsbussen (Aero Bus) er den hurtigste offentlige transport til centrum. Bussen stopper ved begge lufthavnens terminaler. Lufthavnsbussens stoppested i centrum ligger på Plaça Catalunya.

Metrolinjen L9 Sud går fra lufthavnen til centrum. Der er en metrostation ved begge lufthavnens terminaler.

Toget fra lufthavnen og ind til centrum kører med 30 minutters mellemrum. Togstationen ligger ved lufthavnens terminal 2. I centrum stopper toget ved Barcelona Sants, Passeig de Gracia og Clot stopper, som også er metrostationer.

Den bedste måde at komme fra byens centrum til havnen er metroen (linje L3). Stå af metroen på stationen Drassanes. Kryds gaden i retning mod havet. Du finder busstoppestedet (Mirador de Colom), hvorfra du kan tage en bus til alle havnens terminaler.

Havnen

Havnen ligger i bymidten, hvor Las Ramblas slutter ved havet. Skibe ankommer til terminal 7-9, til Moll Adossat, mens mindre skibe lægger til i den gamle havn Port Vell.

Fra lufthavnen tager det ca. 20-30 minutter at komme til havnen med taxi. Der er ingen direkte busser fra lufthavnen til havnen, men man kan køre via centrum. Stå af ved stationen Catalunya eller Sants Estacion, og fortsæt med metroen til stationen Drassanes. Derfra krydser du gaden mod havet. Der finder du busholdepladsen med terminalbussen Cruiser T3, også kaldet “Blue Port” -bussen. Bussen går fra Columbus ‘mindesmærke (Mirador de Colom), beliggende i slutningen af Las Ramblas, til hver terminal i havnen. Busbilletten koster et par euro pr. person.

Hvis du kommer til Barcelona med bil, er der parkeringsmuligheder ved World Trade Centre.

Der er mulighed for bagageopbevaring i terminal 1 i lufthavnen og på stationen Sants Estacion. Du kan også få dit bagage sendt direkte fra havnen til lufthavnen, hvis du har en sen flyafgangstid, og gerne vil bruge dagen på at opleve Barcelona.

Læs mere om havnen i Barcelona her: https://www.whatsinport.com/Barcelona.htm

Søg krydstogt efter destination

Søg krydstogt efter rederi

Galleri