Rom (Civitavecchia)

Bestil krydstogt

Rom har lokket besøgende til i mere end 2.000 år og er fortsat en af de mest storslåede og romantiske byer i verden. Her er så mange seværdigheder, at man umuligt kan nå at se mere end en brøkdel af dem under et besøg. Antikkens Colosseum, Den Spanske Trappe, Vatikanets kunstskatte og Trevi-fontænen er bare nogle få af Roms mest berømte seværdigheder. Ud over de spektakulære attraktioner er her også masser af liv på gader og stræder. Sørg for at nyde alt det gode, livet har at byde på, som fantastisk mad fra alle Italiens provinser, verdens bedste is, skummende cappuccino og udsøgt glas vine! Shoppingmulighederne er ikke mindre fantastiske: elegante sko, tasker og smykker kan du finde på utallige shoppinggader rundt om i byen.

Afstande og transportmuligheder

Fra lufthavnen Leonardo Da Vinci (Fiumincino) er der flere togforbindelser til hovedbanegården Termini i det centrale Rom. Turen med Leonardo Express til hovedbanegården tager ca. en halv time. Der kører også langsommere lokaltog, som er lidt længere om at tilbagelægge turen. Der er mulighed for bagageopbevaring på hovedbanegården Termini.

 

Civitavecchia

Havnen i Civitavecchia ligger ca. 80 kilometer fra Rom. Den bedste måde at komme fra Leonardo Da Vinci (Fiumicino) lufthavn til centrum af Rom eller Civitavecchia er med tog. Du kan se tidsplanen for togene her.

Togforbindelsen Leonardo Express kører fra lufthavnen til Roms centrum og togstationen Termini hvert 30. minut. Rejsetiden er ca. 32 minutter. Stationen Termini har bagageopbevaring.

Fra Termini er der direkte togforbindelser til Civitavecchia. Rejsetiden varierer mellem 45 minutter og lidt over halvanden time afhængigt af tog. De hurtigste InterCity-tog kræver pladsreservation. Bemærk, at Civitavecchias togstation ikke har nogen elevator. Havnen i Civitavecchia ligger ca. 2 kilometer fra togstationen. Det er nemt at komme til havnen ved at gå langs stranden.

Hvis du kommer til Civitavecchia med taxa, lønner det sig at aftale prisen med chaufføren på forhånd. Nogle af rederierne tilbyder også forudbestilte busforbindelser fra lufthavnen til havnen.

Havnen

I havnen er der forbindelsesbusser, der kører mellem terminalerne og skibene. Kontroller omhyggeligt, at du går om bord på den rigtige bus, da afstandene mellem terminalerne er lange.

Havnens parkeringsplads ligger kun få minutter fra terminalerne.

Læs mere om havnen i Civitavecchia.

Søg krydstogt efter destination

Søg krydstogt efter rederi