Valletta

Bestil krydstogt

Valletta er Maltas hovedstad og en storslået kulturdestination. Byen er på UNESCOs verdensarvliste, og selv om byen virker lille, er her masser af kirker, templer, massive forter og masser af flot barok arkitektur. I selve havnebyen er der ingen sandstrande, selv om byen er omgivet af det glitrende blå Middelhav, men ikke så langt fra byen er der flere sandstrande.

Bliv klogere på historien og kulturen i Valletta ved at besøge den interessante og seværdige katedral Saint John’s Co-Cathedral, fæstningen Fort Saint Elmo og teatret Manoel Theatre, der blev opført i 1731. Honninglikøren Bajtra er den maltetiske nationaldrik og noget, som feinschmeckere bestemt skal smage. Men hvor spændende Valletta end er, bør du også begive dig ud af byen og opleve den fantastiske natur, der findes ganske tæt på centrum.

Afstande og transportmuligheder

Den internationale lufthavn Luqa ligger ca. 15 minutter med bil fra Vallettas havn. Den nemmeste måde at tilbagelægge de 9 km fra lufthavnen til byen på er med bus eller taxi.

Havnen

Skibene ankommer til Magazino-terminalen i Vallettas havn lige ved siden af havneområdets politistation. Fra havnen kan man enten gå eller tage en taxi eller bus ind til centrum. Taxi koster omkring 10 euro, en dagsbillet til bussen 2,60 euro. Hvis man går, skal man en lang tur op ad bakke forbi Crucifix Hill, så det kan kun anbefales for folk i god kondition.

Søg krydstogt efter destination

Søg krydstogt efter rederi

Galleri