Seattle

Bestil krydstogt

Ifølge CNN er Seattle en af de mest populære byer i USA og den største by i delstaten Washington. Byen, der er opkaldt efter indianerhøvdingen Seattle, blev grundlagt i 1853 og har et tempereret klima, som minder om det danske. Byen kaldes for “den regnfulde by”, selv om det faktisk oftere er skyet end regnvejr her.

Byens mest kendte vartegn er den 160 m høje Space Needle, som er kendt fra tv-serierne Frasier og Greys hvide verden. Fra toppen af tårnet har man en mageløs udsigt ud over byen og Mount Rainier i baggrunden.

Byens havneområde er bestemt et besøg værd. Seattle er kendt for både kaffe og interessen for økologiske fødevarer, og i de berømte Market Place og Fisherman Terminal i havneområdet kan du finde god mad direkte fra havet og lokale opdrættere. Ved molerne finder du ud over restauranter også butikker og et akvarium.

Musik- og teaterscenen er livlig, og gennem årene har verdens søgelys været rettet mod Seattle. Det var her, musikstilen grunge opstod i 1980’erne med bands som Nirvana, Soundgarden og Pearl Jam som de mest kendte repræsentanter. Blandt aktive bands, som forbindes med Seattle, kan nævnes Fleet Foxes og Band of Horses. Jimi Hendrix stammer også fra byen, og ham kan man blive klogere på i musikmuseet EMP Museum i centrum. Byen byder også på en lang række teatre og spoken word-kunstnere foruden et velrenommeret symfoniorkester, som for nylig har fejret sit 100-års jubilæum.

For de kunstinteresserede er Seattle Art Museum, “SAM”, med i omegnen af 25.000 værker et besøg værd. Her kan du beundre både nutidig og lokal kunst og værker af europæiske mestre. Et museum, der kan være af særlig interesse for danske besøgende, er Nordic Heritage Museum. Det er det eneste museum i Nordamerika dedikeret til den nordiske indvandring til USA.

Mange globale selskaber er knyttet til byen, f.eks. kaffekæden Starbucks, flyproducenten Boeing samt Microsoft og Amazon.

Transportmuligheder og afstande

Lufthavnen Seattle Tacoma International Airport ligger ca. 23 km fra centrum. Det tager ca. en halv time at komme ind til centrum med lokaltoget Link Light Rail. Der findes også en minibusservice ved navn Airporter Shuttle, som kører til Alaska Ferry Terminal.

Havnene

Mange krydstogter til Alaska afgår fra Seattle. Byen har to havne.

Bell Street at Pier 66 er den havn, som Norwegian Cruise Lines benytter. Den ligger lige midt i Seattle en kort gåtur fra Pike Place Market og Seattle Aquarium. Den ikoniske Space Needle ligger også i nærheden.

Andre rederier – Carnival, Celebrity Cruises, Holland America Line, Princess Cruises og Royal Caribbean International – anløber Smith Cove at Pier 91 lige nord for centrum.

Søg krydstogt efter destination

Søg krydstogt efter rederi