Vancouver

Bestil krydstogt

Vancouver ligger på Canadas vestkyst ved grænsen til USA. Den dynamiske havneby er et vigtigt forretnings- og kulturcentrum, som lokker med både den mægtige natur omkring byen og det overraskende milde klima.

Den olympiske by Vancouver er et godt udgangspunkt for udflugter til den omkringliggende natur. Her er enorme skove, fjorde og bjerge, som lokker med alskens udendørsaktiviteter i naturen.

Vancouver kaldes for “nabolagenes by”, fordi forskellige kvarterer i byen har deres helt egen karakter afhængigt af indbyggernes etniske baggrund. Vancouver er den by i Nordamerika med den største kinesiske befolkning, og omkring halvdelen af indbyggerne har et andet modersmål end engelsk. I byen finder du bl.a. flere kinesiske kvarterer, Little Italy, Greektown og Punjabu Market, hvor du kan finde spændende lokale butikker og restauranter. Forlystelseslivet er koncentreret i kvartererne omkring Granville Street.

Byen huser også en af Nordamerikas største byparker, Stanley Park, som er større end Central Park i New York. Her ligger bygninger fra slutningen af 1800-tallet side om side med moderne skyskrabere.

Vancouvers største shoppinggade, Robson Street, er et shoppingparadis. I nærheden finder du byens største stormagasin. Vancouver med sine 500.000 indbyggere er et alsidigt rejsemål, der har noget at byde på for alle. Danske Jannick Hansen har tidligere spillet for NHL-holdet Vancouver Canucks, og hvis man kan lide at se NHL-ishockey, er Vancouver et oplagt sted.

Transportmuligheder og afstande

Vancouver International Airport ligger 16 kilometer fra bymidten. En taxi fra lufthavnen til centrum er noget dyrere end bussen, men prisforskellen er overkommelig. Metroen (SkyTrain) kører på strækningen mellem lufthavnen og centrum.

Den mest almindelige måde at komme omkring i Vancouver på er med bil, men der findes også busser, metro og færge. En dagsbillet koster omkring 7 USD.

Havnen

Canada Place Cruise Terminal ligger centralt i nærheden af Vancouvers shoppingdistrikt. Fra lufthavnen tager det ca. 30 minutter at komme til havnen. Der går en metrolinje direkte til stationen Waterfront ved havnen. Fra Waterfront går der flere busser og tog til andre dele af Vancouver. Fra havnen afgår der desuden færger til de nordlige dele af Vancouver. Der er parkeringspladser i havnen.

Søg krydstogt efter destination

Søg krydstogt efter rederi

Galleri