Den klassiske rundrejse

Sejlrute

Bergen – Kirkenes – Bergen

Den ultimative rejse med Hurtigruten langs Norges kyst fra Bergen mod Kirkenes ved den russiske grænse. Her vender skibet og begynder sin rejse tilbage til Bergen. Du vil opleve Norges mest kendte seværdigheder, såsom Nordkap, Tromsø, Ishavskatedralen, Lofoten, bjergformationen De Syv Søstre, det mærkværdige bjerg Torghatten, Nidarosdomkirken i Trondheim og Atlanterhavskystens storslåede landskab. Om sommeren er turen ind i Geirangerfjorden et af højdepunkterne.

Afgange hele året

  • 12 dage, 34 havne to gange om
  • I gennemsnit 6 havne per dag
  • Skibene lægger til både dag og nat, og opholder sig mellem 10 minutter og 4 timer
  • Mere end 70 bookbare sæsonudflugter

Rejseplan

  • Dag 1: Bergen

    Rejsen begynder i dejlige Bergen. Inden afrejsen kan det være en god idé at udforske den farverige indgangsport til fjordene. Bergen blev grundlagt i 1070 og har bevaret meget af sin karakter, charme og historie. Besøg Bryggen-havnekvarteret, der er på UNESCOs verdensarvliste, med farverige bygninger, der går tilbage til 1300-tallet.

    Gå en tur i de brostensbelagte gyder, tag en bid mad på en fortovscafé eller restaurant, tag en tur med Fløibanen til toppen af Fløyfjellet og besøg det berømte fiskemarked.

    Forkæl smagsløgene

    Når vi sejler fra Bergen, kan man nyde en velsmagende middagsbuffet lavet af friske kystvarer. Vi sejler nordpå ad vikingernes rute gennem Hjeltefjord. Brug resten af aftenen til at slappe af på dækket eller i panoramasalonen og bliv betaget af det spektakulære landskab, vi sejler forbi.

  • Dag 2: Florø – Molde

    Arkitektoniske og naturlige mesterværker

    Nyd en tidlig morgen i den betagende Nordfjord – efterfulgt af lækker morgenmad. Derefter runder vi Vestkap på vej til Ålesund.

    Jugendstilbyen

    Ålesund er kendt for sin smukke jugendstilarkitektur og den berømte Atlanterhavsparken med Det norske Akvariet. Udflugten til akvariet omfatter besøg hos pingvinerne, inden vi fortsætter til Aksla-fjellet og en imponerende udsigt over Ålesund og omegn.

    Ind i fjordene

    Om sommeren sejler vi ind i den spektakulære Geirangerfjord, der er på UNESCOs verdensarvliste. Vi sejler forbi 800 meter høje fjelde og dramatiske vandfald. I efteråret udforsker vi Hjørundfjorden mellem de majestætiske Sunnmørealper. Fjordenes uberørte natur med stejle fjeldsider, frodige grønne enge, øde fjelde og små landsbyer er uforglemmelig.

    Fjelde og roser

    Molde er kendt som Rosernes by på grund af byens smukke haver og parker. Fra den smukke havneby er der en imponerende udsigt – Molde-panoramaet – til 222 fjeldtinder på den anden side af fjorden.

  • Dag 3: Kristiansund – Rørvik

    Historie og charme

    Charmerende Trondheim har en spændende historie og et rigt kulturliv.

    Magisk, middelalderligt og moderne

    Trondheim blev grundlagt i 997 af vikingekongen Olav Tryggvason og er nu en unik blanding af det fortidige og det moderne.

    Tag med på udflugt til den skyhøje Nidarosdom, Norges eneste gotiske katedral, der blev bygget over gravpladsen for Kong Olav II (Haraldsson) den Hellige (Oláfr hinn helgi) (995-1030), der var Norges konge fra 1015 til 1028. Han blev i sin levetid kaldt Olav den Digre og blev kåret som helgen 1031.

    Bliv betaget over katedralens udsøgte kunstværker, arkitektoniske detaljer og middelalderlige statuer.

    I foråret og om sommeren fortsætter vi til Ringve Museum for Musikhistorie og Musikinstrumenter, hvor Norges musikalske fortid levendegøres i et flot hus med en fantastisk udsigt.

    Udflugter for enhver smag

    Fra september til maj kan man opleve Trondheim på en tur ad verdens nordligste sporvognsrute. Man kan også se byen fra kajak på Nidelven eller udforske byen på cykel. Prøv verdens eneste cykellift i det maleriske Bakklandet-kvarter fra april til september. På vandreture med Hurtigrutens kystguider kan man opleve endnu mere.

    Tilbage om bord

    Om eftermiddagen sejler skibet mod nordvest forbi Kjeungskjær-fyrtårnet, holme og klippeskær. Efter det smalle Stokksund sejler vi til charmerende Rørvik.

  • Dag 4: Brønnøysund – Svolvær

    Velkommen til Arktis!

    Vi krydser Polarcirklen og får dermed bedre muligheder for at se nordlys om vinteren og for at opleve midnatssol om sommeren. Vi markerer begivenheden med en sjov arktisk ceremoni på dækket.

    Naturens kræfter

    Ørnes ligger ved Norges næststørste gletsjer, Svartisen. Om sommeren kan man komme på tur til Svartisen Turistsenter og blive betaget af den gådefulde verden af is og besøge en elgfarm.

    Derefter sejler vi langs den smukke Helgelandskyst til Bodø, hvor man kan opleve, verdens kraftigste malstrøm, fra en lille båd.

    Majestætiske Lofoten

    Om eftermiddagen ser vi Lofotvæggen rage op i horisonten (943 meter som højeste punkt) og lokke os mod majestætiske granitklipper og hvide sandstrande.

    Mød vikingerne

    I Stamsund kan man besøge Lofotr Vikingmuseum, hvor man bydes velkommen i høvdingens langhus til en ægte vikingefest.

    Økologisk brug

    Mellem Stamsund og Svolvær kan man opleve et økologisk urte- og ostelandrug eller besøge Lofotens eneste håndbryggeri i Svolvær.

    Jagt efter nordlys

    Om vinteren intensiveres jagten på nordlys, når vi er kommet nord for Polarcirklen, og vi ser multimediashowet, “Det magiske lys, aurora borealis”.

    Når vi sejler gennem det smalle Raftsund, stopper vi ved indsejlingen til Trollfjord, et dramatisk naturvidunder, som man ikke må gå glip af.

  • Dag 5: Stokmarknes – Skjervøy

    Polarhistorie og øl

    Vi sejler til den arktiske udforskningshovedstad Tromsø til et forlænget ophold. Tag med på Hurtigrutens “Polarhistorisk byvandring” om vinteren for at lære noget om polarforskere og arktiske pelsjægere og smage øllet fra verdens næstnordligste bryggeri.

    Smukkere end i fantasien

    Vi har korte ophold i Risøyhamn, Harstad og Finnsnes om morgenen.

    Om vinteren og i foråret kan man fuldende opholdet I Tromsø med en spændende hundeslædetur over det frosne landskab med smukke udsigter over de snedækkede sletter.

    Det eneste lys i polarnatten kommer fra pandelamper, stjernerne på himlen og – hvis vi er heldige – fra det magiske nordlys.

    Tag med på en sjov sneskovandring eller langrendstur eller på dybhavsfiskeri på en arktisk fjord.

    Hele året kan man tage på vandretur med skibets kystguider og opleve mere af Tromsø-området.

    Kom tæt på havets dyr

    Oplev stilheden på havet på en kajaktur om sommeren langs Tromsøs kyst – en fantastisk måde at komme tæt på havets dyr på.

    Når vi sejler fra Tromsø fra marts til september fortsætter jagten på nordlyset.

  • Dag 6: Honningsvåg og Nordkap

    På toppen af verden – Nordkap

    Nyd de storslåede landskaber, når vi sejler til Nordkap, der er et af de nordligste steder i Europa. Om sommeren kan man se rensdyrflokke eller sameres små lejre i området.

    Oplev Nordkap

    Efter et kort ophold i Hammerfest kommer vi til Havøysund. Tag med på en udflugt i en RIB-båd for at se Nordkap fra søsiden, besøg en af verdens nordligste fiskerbyer og kør med bus til Nordkap-plateauet.

    Skibet fortsætter til Honningsvåg, hvor man kan tage på fugletur til Gjesværstappan, hvor to millioner fugle yngler.

    Mod nord

    Derefter sejler vi nordpå til hjertet af samernes land. Vi besøger Kjøllefjord, hvor man kan lære noget om samernes levevis og høre traditionel joik (samisk sang).

    Adrenalin og nordlys

    Om vinteren kan man komme på en uforglemmelig hundeslædetur over snedækkede sletter og måske se nordlys på stjernehimlen

    Sámi-traditioner

    “Samisk efterår” er en udflugt, hvor man kan lære noget om det arktiske spisekammer og naturmedicin, spise tørret rensdyrkød, drikke revlingesaft, brændenælde-te og rosenrodtinktur – planteudtræk opløs i alkohol.

    Mærk tilstedeværelsen af den ​​samiske shaman, Noaide.

  • Dag 7: Kirkenes

    Grænsen til Rusland og turens vendepunkt

    Vi ankommer i Vadsø tidligt om morgenen og fortsætter efter et kort ophold til Kirkenes, hvor skibet vender, og rejsen mod syd begynder

    Gader med russiske navne

    Grænsen mod Rusland er kun få kilometer væk, og vejskiltene har både norsk og russisk tekst.

    Man kan besøge grænsen på mange måder – med bus (hele året), på flodbåd, på kanotur, på vandretur eller på en action-fyldt tur på ATV- / quadbike / firehjulet motorcykel (om sommeren). Kirkenes har mange fascinerende, små museer om den fjerntliggende regions bemærkelsesværdigt rige historie og kulturarv.

    Man kan også komme på udflugt, hvor man fanger og spiser gigantiske kongekrabber fra Barentshavet.

    Vidunderlig vinter

    I Kirkenes kan man deltage i en lang række eventyrlige vinteraktiviteter i det arktiske miljø – fx hundeslædeture, sneskovandring, snescooterture og besøge et ishotel.

    Sydgående

    Når skibet begynder rejsen mod syd, skal man huske, at vi kun har set halvdelen af attraktionerne på Norges kyst. De havne, vi besøgte om natten på den nordgående rejse, besøges nu i dagtimerne.

    Isbad

    Når vi igen lægger til i Vardø, kan man om vinteren bade i det isfyldte hav. Derefter sejler vi langs Varanger-halvøen til Båtsfjord og Berlevåg, der er hjemsted for et af Norges mest kendte mandskor, der hovedsagelig består af fiskere.

  • Dag 8: Hammerfest og Tromsø

    Uforligneligt arktisk landskab

    Midt om natten har vi et kort ophold i Mehamn. Om vinteren kan man deltage i en snescootertur for at jage nordlys.

    Morgenmad på Nordkap

    Vi lægger igen til i Honningsvåg, hvorfra man kan tage med på en udflugt, der omfatter morgenmad på Nordkap.

    Skibet fortsætter til Hammerfest, hvor man kan se Meridiansøjlen, der er på UNESCOs verdensarvliste. Om vinteren kan man deltage i en kort fjeldekspedition for at opleve arktisk friluftsliv og lære noget om den lokale polarhelt og kok Adolf Henrik Lindstrøm.

    Den betagende Lyngenfjord

    Vi fortsætter sydpå til Øksfjord og har et kort ophold ved den gamle handelsstation Skjervøy. Om foråret sejler vi ind og vender i den smukke Lyngenfjord, der ligger mellem Lyngenalpernes sneklædte tinder.

    Midnatseventyr

    Vi lægger til i Tromsø tidsnok til at nyde en magisk nordlyskoncert i Ishavskatedralen eller en midnatssolskoncert (hele året). Man kan tage med på en midnatsudflugt med båd under midnatssolen for at opleve Tromsø eller tage en tur i Ølhallen for at få en øl.

  • Dag 9: Vesterålen og Lofoten

    Lofoten – betagende natur

    Vi ankommer i Harstad, hvor man kan deltage i udflugten En smag af Vesterålen.

    Betagende landskab

    Øgrupperne Lofoten og Vesterålen har nogle af rejsens mest betagende landskaber. Lofoten er kendt for sin sine sandstrande, vilde natur og maleriske fiskerbyer.

    Hurtigrutens fødested

    Efter et kort ophold for at sætte passagerer, varer og post i land i den lille by Risøyhamn med 200 beoere fortsætter vi til Stokmarknes, hvor Hurtigruten begyndte for over 126 år siden. Man kan besøge Hurtigruten-museet.

    På vejen videre sydpå sejler vi gennem en passage til det smalle Raftsund, der ligger mellem tinder, der rejser sig op til 1000 meter over havet.

    Spektakulære Trollfjord

    Vi sejler derefter ind i den spektakulære Trollfjord, der kun er to kilometer lang, 100 meter bred og omgivet af majestætiske fjelde. Hvis forholdene tillader det, sejler vi mellem klipper i det dramatiske landskab, der inspirerer til billeder fra eventyr og af trolde. Ofte kan man se havørne svæve over skibet.

    Lofotens hjerte

    I Svolvær er der mange udflugtsmuligheder. Man kan ride på hest på en strand ved solnedgang, nyde en speedbådstur på fjorden eller tage med på en guidet vandretur i fiskerbyen.

    Derefter sejler vi til Stamsund langs den massive Lofotenvæg.

  • Dag 10: Polarcirklen og de syv søstre

    Krydsning af Polarcirklen

    At krydse Polarcirklen fejrer vi på dækket med en sjov arktisk tradition – en skefuld torskeleverolie.

    Fjeld med hul i midten

    Når vi sejler langs Helgelandkysten, kan man se det underlige fjeld Torghatten (258 meter over havoverfladen), der er berømt for sit karakteristiske hul gennem midten. Hullet er 160 meter langt, 35 meter højt og 20 meter bredt og blev skabt i istiden. Tag med på en vandretur op på fjeldet med skibets Kystguider, hvis vejret tillader der.

    Myter og legender

    Vi sejler langs fjeldkæden De syv Søstre,  der ligger på øen Alsten og rager op til 1072 meter i vejret. Ifølge en legende blev syv smukke troldesøstre fanget af lyset fra solopgangen og blev forvandlet til sten, der nu er de syv smukke fjeldtinder.

    Verdensarv

    Vi har et kort ophold ved den idylliske handelsplads Nesna, inden vi sejler videre til Sandnessjøen, hvorfra man kan tage på udflugt til Vega-øerne, der er på UNESCOs verdensarvliste

    Charmerende havneby

    Brønnøysund er en smuk lille by med en charmerende hovedgade og lystbådehavn. Man kan tage med på en udflugt til Norsk Havbrukssenter til en informativ rundvisning og smagsprøver på fersk laks (april – oktober).

  • Dag 11: Trondheim og Kristiansund

    Rig historie og levende kultur

    Vi kommer igen til Trondheim og kan udforske mere af byens farverige historie. Tag med på Hurtigrutens udflugt “Trondheim med Nidarosdomen” for at lære mere om byen og dens historie.

    Fiskeri, landskaber og udflugter

    Kristiansund ligger på fire øer og har en enestående havn,  der har været aktiv siden stenalderen. Nu er byen Norges tørfiskhovedstad på grund af eksport af tørret fisk I århundreder.

    Tag med på en udflugt ad den berømte Atlanterhavsveien, der er en Nasjonal Turistveg. En anden interessant udflugt er til marmorminen Bergtatt, hvor man inde i fjeldet sejler over en oplyst underjordisk sø, inden der serveres et måltid i minens “store hal”.

    Norske alper

    Hvis man bliver ombord i Kristiansund oplever man, at skibet sejler over åbent hav til Molde – Rosernes by. Der kan man i det fjerne se Romsdalalpernes tinder på den anden side af fjorden.

  • Dag 12: Bergen

    Farvel til fjordene

    I løbet af natten lægger skibet til i Ålesund, Torvik og på Måløy, mens rejsen er ved at slutte. Men inden vi kommer til Bergen, skal vi opleve nogle fascinerende landskaber.

    Gletsjer og frodigt landbrugsland

    Vi sejler gennem den maleriske Nordfjord ved Jostedal-bræen. Den rustikke kystregion har frugtplantager og gletsjerarme, der strækker sig mod glitrende søer. Om morgenen lægger vi til på Florø.

    Tilbage til Bergen

    Vi sejler til udmundingen af den mægtige Sognefjord og får et flot syn af skærgården og kysten, inden vi når til rejsens sidste havn, Bergen.

Kahytter

Indvendig Polar-kahytter

Indvendig kahyt (I) 5-10 m²
Enkeltsenge, sovesofa. Nogle kahytter har køjesenge. Kahytterne befinder sig på nedre dæk.

Udvendig Polar-kahytter

Udvendig kahyt (P) 5-13 m²
Enkeltsenge, sovesofa. Kahytterne befinder sig på de øvre og mellemste dæk.

Udvendig kahyt (N) 5-13 m²
Enkeltsenge, sovesofa (i nogle kahytter køjesenge). Kahytterne befinder sig på de mellemste og nedre dæk.

Udvendig kahyt (L) 5-13 m²
Enkeltsenge, sovesofa. Koøje, begrænset eller ingen udsigt. Kahytterne befinder sig på nedre dæk.

Udvendig kahyt (J) 5-13 m²
Separate senge, hvoraf en er en sovesofa. Begrænset eller ingen udsigt. Nogle kahytter har køjesenge. Kahytterne befinder sig på de øvre og nedre dæk.

Expedition-suiter

Suite (M) 28-30 m²
1-2 værelser, sofagruppe, tv, minibar, nogle kahytter har egen balkon. Kahytterne befinder sig på de øvre dæk.

Minisuite (Q) 15-20 m²
Sofagruppe, tv, minibar. Kahytterne befinder sig på de øvre dæk.

Arctic Superior (U) 5-13 m²
Enkeltsenge, sovesofa, bord. Ligger på øvre dæk.

Priser

Polar indvendig kahyt fra 16.400 kr. pr. person
Polar udvendig kahyt fra 18.400 kr. pr. person
Artic Superior kahyt fra 23.600 kr. pr. person

Hvad er inkluderet?

  • Rejse i valgt kahytkategori
  • Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad) fra Norway’s Coastal Kitchen
  • Norsk- og engelsktalende kystteam ombord
  • Foredrag og præsentationer om biologi, geografi, geologi samt norsk historie og kultur ombord
  • Introduktion til fotografering, kamerainstillinger samt tips og tricks
  • Velkomstmøde og daglige møder, hvor vi opsummerer dagen og informerer dig om den kommende dag
  • Præsentationer om de havne, vi besøger
  • Præsentation af udflugtsprogram
  • Præsentationer af seværdigheder ude på dækket

Dette er ikke inkluderet:

  • Fly og transfer
  • Drikkevarer
  • Rejseforsikring
  • Valgfrie sæsonudflugter
  • Bagagehåndtering
  • Valgfrie vandreture med vores kystteam

Bemærk:

Priserne er angivet pr. person i dobbeltkahyt.

Ikke alle kahytkategorier er tilgængelige på alle afgange.

Pris for enkeltkahyt kan fås efter forespørgsel.

Hurtigruten har fleksibel prissætning. Det betyder, at priserne fastsættes baseret på efterspørgsel og ledig kapacitet.

 

Øvrig information

Ombordstigning og afsejling

I Bergen sejler Hurtigrutens skibe fra Hurtigrutens Terminal, Nøstegaten 30, N-5010 Bergen. Taxachauffører kender placeringen af terminalen. Skilte i byen viser til Hurtigruten Terminal. I terminalen kan der lejes bagagebokse. Terminalen er bemandet og åben for bagage check-in fra kl. 13.00 timer. Passager-indtjekning begynder kl. 15.00 timer, og ombordstigning finder sted fra kl. 16.00. Kahytter er tilgængelige fra kl. 18.00.

Drikkepenge

Det er ikke almindelig praksis at give drikkepenge på Hurtigrutens skibe på kystrejser, men hvis man synes, at besætningsmedlemmer bør belønnes for ekstraordinær service, findes der drikkepengekasser og kuverter i restauranten.

Udflugter
Det anbefales at forudbestille udflugter (hvis det er muligt), da kun de resterende pladser sælges om bord. Udflugter, der bestilles om bord, skal betales i norske kroner, og prisen kan variere som følge af valutakursudsving. Forudbestilling af udflugter i land er muligt indtil fire uger før afrejse. Hvis der betales med kreditkort, kan der forudbestilles indtil to uger før afrejse. Udflugter og deres indhold er afgængige af maksimum / minimum antal deltagere, sejltider, vejret og lokale forhold.

Praktisk information

Læs mere her.