Den klassiske sørejse (nordgående)

Sejlrute

Bergen – Kirkenes

Hurtigrutens klassiske, nordgående sørejse er syv dages udforskning af nogle af Norges største kystbyer og fjerntliggende landsbyer – fra Bergen til Kirkenes langt nord for Polarcirklen. Oplev det bedste af Norges rustikke kyst, se naturvidundere og få mulighed for at deltage I spændende aktiviteter.

Dato: 7 dage, året rundt

Pris fra 8.200 kr. pr. person

Bestil online

Rejseplan

 • Dag 1: Bergen

  Porten til fjordene
  Rejsen begynder i dejlige Bergen. Inden afrejsen kan det være en god idé at udforske den farverige indgangsport til fjordene. Bergen blev grundlagt i 1070 og har bevaret meget af sin karakter, charme og historie. Besøg Bryggen-havnekvarteret, der er på UNESCOs verdensarvliste, med farverige bygninger, der går tilbage til 1300-tallet.

  Gå en tur i de brostensbelagte gyder, tag en bid mad på en fortovscafé eller restaurant, tag en tur med Fløibanen til toppen af Fløyfjellet og besøg det berømte fiskemarked.

  Forkæl smagsløgene
  Når vi sejler fra Bergen, kan man nyde en velsmagende middagsbuffet lavet af friske kystvarer. Vi sejler nordpå ad vikingernes rute gennem Hjeltefjord. Brug resten af aftenen til at slappe af på dækket eller i panoramasalonen og bliv betaget af det spektakulære landskab, vi sejler forbi.

 • Dag 2: Florø – Molde

  Arkitektoniske og naturlige mesterværker
  Nyd en tidlig morgen i den betagende Nordfjord – efterfulgt af lækker morgenmad. Derefter runder vi Vestkap på vej til Ålesund.

  Jugendstilbyen
  Ålesund er kendt for sin smukke jugendstilarkitektur og den berømte Atlanterhavsparken med Det norske Akvariet. Udflugten til akvariet omfatter besøg hos pingvinerne, inden vi fortsætter til Aksla-fjellet og en imponerende udsigt over Ålesund og omegn.

  Ind i fjordene
  Om sommeren sejler vi ind i den spektakulære Geirangerfjord, der er på UNESCOs verdensarvliste. Vi sejler forbi 800 meter høje fjelde og dramatiske vandfald. I efteråret udforsker vi Hjørundfjorden mellem de majestætiske Sunnmørealper. Fjordenes uberørte natur med stejle fjeldsider, frodige grønne enge, øde fjelde og små landsbyer er uforglemmelig.

  Fjelde og roser
  Molde er kendt som Rosernes by på grund af byens smukke haver og parker. Fra den smukke havneby er der en imponerende udsigt – Molde-panoramaet – til 222 fjeldtinder på den anden side af fjorden.

 • Dag 3: Trondheim – Kristiansund – Rørvik

  Historie og charme
  Charmerende Trondheim har en spændende historie og et rigt kulturliv.

  Magisk, middelalderligt og moderne
  Trondheim blev grundlagt i 997 af vikingekongen Olav Tryggvason og er nu en unik blanding af det fortidige og det moderne.

  Tag med på udflugt til den skyhøje Nidarosdom, Norges eneste gotiske katedral, der blev bygget over gravpladsen for Kong Olav II (Haraldsson) den Hellige (Oláfr hinn helgi) (995-1030), der var Norges konge fra 1015 til 1028. Han blev i sin levetid kaldt Olav den Digre og blev kåret som helgen 1031.

  Bliv betaget over katedralens udsøgte kunstværker, arkitektoniske detaljer og middelalderlige statuer.

  I foråret og om sommeren fortsætter vi til Ringve Museum for Musikhistorie og Musikinstrumenter, hvor Norges musikalske fortid levendegøres i et flot hus med en fantastisk udsigt.

  Udflugter for enhver smag
  Fra september til maj kan man opleve Trondheim på en tur ad verdens nordligste sporvognsrute. Man kan også se byen fra kajak på Nidelven eller udforske byen på cykel. Prøv verdens eneste cykellift i det maleriske Bakklandet-kvarter fra april til september. På vandreture med Hurtigrutens kystguider kan man opleve endnu mere.

  Tilbage om bord
  Om eftermiddagen sejler skibet mod nordvest forbi Kjeungskjær-fyrtårnet, holme og klippeskær. Efter det smalle Stokksund sejler vi til charmerende Rørvik.

 • Dag 4: Polarcirklen og Lofoten

  Velkommen til Arktis!
  Vi krydser Polarcirklen og får dermed bedre muligheder for at se nordlys om vinteren og for at opleve midnatssol om sommeren. Vi markerer begivenheden med en sjov arktisk ceremoni på dækket.

  Naturens kræfter
  Ørnes ligger ved Norges næststørste gletsjer, Svartisen. Om sommeren kan man komme på tur til Svartisen Turistsenter og blive betaget af den gådefulde verden af is og besøge en elgfarm.

  Derefter sejler vi langs den smukke Helgelandskyst til Bodø, hvor man kan opleve, verdens kraftigste malstrøm, fra en lille båd.

  Majestætiske Lofoten
  Om eftermiddagen ser vi Lofotvæggen rage op i horisonten (943 meter som højeste punkt) og lokke os mod majestætiske granitklipper og hvide sandstrande.

  Mød vikingerne
  I Stamsund kan man besøge Lofotr Vikingmuseum, hvor man bydes velkommen i høvdingens langhus til en ægte vikingefest.

  Økologisk brug
  Mellem Stamsund og Svolvær kan man opleve et økologisk urte- og ostelandrug eller besøge Lofotens eneste håndbryggeri i Svolvær.

  Jagt efter nordlys
  Om vinteren intensiveres jagten på nordlys, når vi er kommet nord for Polarcirklen, og vi ser multimediashowet, “Det magiske lys, aurora borealis”.

  Når vi sejler gennem det smalle Raftsund, stopper vi ved indsejlingen til Trollfjord, et dramatisk naturvidunder, som man ikke må gå glip af.

 • Dag 5: Tromsø – Stokmarknes – Skjervøy

  I polarheltenes fodspor
  Vi har korte ophold i Risøyhamn, Harstad og Finnsnes om morgenen.

  Polarhistorie og øl
  Vi sejler til den arktiske udforskningshovedstad Tromsø til et forlænget ophold. Tag med på Hurtigrutens “Polarhistorisk byvandring” om vinteren for at lære noget om polarforskere og arktiske pelsjægere og smage øllet fra verdens næstnordligste bryggeri.

  Smukkere end i fantasien
  Om vinteren og i foråret kan man fuldende opholdet I Tromsø med en spændende hundeslædetur over det frosne landskab med smukke udsigter over de snedækkede sletter.

  Det eneste lys i polarnatten kommer fra pandelamper, stjernerne på himlen og – hvis vi er heldige – fra det magiske nordlys.

  Tag med på en sjov sneskovandring eller langrendstur eller på dybhavsfiskeri på en arktisk fjord.

  Hele året kan man tage på vandretur med skibets kystguider og opleve mere af Tromsø-området.

  Kom tæt på havets dyr
  Oplev stilheden på havet på en kajaktur om sommeren langs Tromsøs kyst – en fantastisk måde at komme tæt på havets dyr på.

  Når vi sejler fra Tromsø fra marts til september fortsætter jagten på nordlyset.

 • Dag 6: Honningsvåg og Nordkap

  På toppen af verden – Nordkap
  Nyd de storslåede landskaber, når vi sejler til Nordkap, der er et af de nordligste steder i Europa. Om sommeren kan man se rensdyrflokke eller sameres små lejre i området.

  Oplev Nordkap
  Efter et kort ophold i Hammerfest kommer vi til Havøysund. Tag med på en udflugt i en RIB-båd for at se Nordkap fra søsiden, besøg en af verdens nordligste fiskerbyer og kør med bus til Nordkap-plateauet.

  Skibet fortsætter til Honningsvåg, hvor man kan tage på fugletur til Gjesværstappan, hvor to millioner fugle yngler.

  Mod nord
  Derefter sejler vi nordpå til hjertet af samernes land. Vi besøger Kjøllefjord, hvor man kan lære noget om samernes levevis og høre traditionel joik (samisk sang).

  Adrenalin og nordlys
  Om vinteren kan man komme på en uforglemmelig hundeslædetur over snedækkede sletter og måske se nordlys på stjernehimlen

  Sámi-traditioner
  “Samisk efterår” er en udflugt, hvor man kan lære noget om det arktiske spisekammer og naturmedicin, spise tørret rensdyrkød, drikke revlingesaft, brændenælde-te og rosenrodtinktur – planteudtræk opløs i alkohol.

  Mærk tilstedeværelsen af den ​​samiske shaman, Noaide.

 • Dag 7: Kirkenes

  Barentsregionen
  Vi ankommer i Vadsø tidligt om morgenen og fortsætter til Kirkenes. Her er skibets vendepunkt, og her står de rejsende på den nordgående strækning af.

  Grænsen til Rusland
  Der er mange fascinerende ting at foretage sig og se i Kirkenes, der ikke ligger langt fra grænsen til Rusland. Man mærker, at vejskiltene er skrevet både på norsk og russisk.

  Man kan besøge grænsen på mange måder – med bus (hele året), på flodbåd, på kanotur, på vandretur eller på en action-fyldt tur på ATV- / quadbike / firehjulet motorcykel (om sommeren).

  Klassiske aktiviteter
  I vinteren og om foråret er der mange vinteraktivitetsmuligheder – heriblandt hundeslædetur, sneskovandring og snescootertur.

  Man kan også komme på udflugt, hvor man fanger og spiser gigantiske kongekrabber fra Barentshavet.

  Tilbring eventuelt længere tid i den unikke region på toppen af Europa for at opleve mere inden hjemrejsen.

  Rejs hjem med minder for livet fra en fascinerende nordgående sørejse langs Norges kyst!

  Velkommen tilbage ombord snart!

Kahytter

Indvendig Polar-kahytter

Indvendig kahyt (I) 5-10 m²
Enkeltsenge, sovesofa. Nogle kahytter har køjesenge. Kahytterne befinder sig på nedre dæk.

Udvendig Polar-kahytter

Udvendig kahyt (P) 5-13 m²
Enkeltsenge, sovesofa. Kahytterne befinder sig på de øvre og mellemste dæk.

Udvendig kahyt (N) 5-13 m²
Enkeltsenge, sovesofa (i nogle kahytter køjesenge). Kahytterne befinder sig på de mellemste og nedre dæk.

Udvendig kahyt (L) 5-13 m²
Enkeltsenge, sovesofa. Koøje, begrænset eller ingen udsigt. Kahytterne befinder sig på nedre dæk.

Udvendig kahyt (J) 5-13 m²
Separate senge, hvoraf en er en sovesofa. Begrænset eller ingen udsigt. Nogle kahytter har køjesenge. Kahytterne befinder sig på de øvre og nedre dæk.

Expedition-suiter

Suite (M) 28-30 m²
1-2 værelser, sofagruppe, tv, minibar, nogle kahytter har egen balkon. Kahytterne befinder sig på de øvre dæk.

Minisuite (Q) 15-20 m²
Sofagruppe, tv, minibar. Kahytterne befinder sig på de øvre dæk.

Arctic Superior (U) 5-13 m²
Enkeltsenge, sovesofa, bord. Ligger på øvre dæk.

Prisliste

Polar indvendig kahyt fra 8.200 kr pr. person
Polar udvendig kahyt fra 9.650 kr pr. person

 

Prisen inkluderer:

 • Ophold i valgt kahytskategori
 • Alle måltider ombord (helpension)
 • Kaffe og te (Select og Platinum kahytter)
 • Internet (Select og Platinum kahytter)
 • Havneafgifter og skatter

Prisen inkluderer ikke:

 • Fly og evt. hotel
 • Drikkevarer
 • Personlige udgifter som telefon og internet m.m.
 • Udflugter

Forsikringer og evt. visum

 

NB. Alle priser er pr. person i dobbeltkahyt. Pris for enkelkahyt eller kahytter til 3. og 4. personer er på forespørgsel.
Hurtigruten har et fleksibelt prissystem, og alle priser afhænger af kapacitet og tilgængelighed.

Øvrig information

Ombordstigning og afsejling

I Bergen sejler Hurtigrutens skibe fra Hurtigrutens Terminal, Nøstegaten 30, N-5010 Bergen. Taxachauffører kender placeringen af terminalen. Skilte i byen viser til Hurtigruten Terminal. I terminalen kan der lejes bagagebokse. Terminalen er bemandet og åben for bagage check-in fra kl. 13.00 timer. Passager-indtjekning begynder kl. 15.00 timer, og ombordstigning finder sted fra kl. 16.00. Kahytter er tilgængelige fra kl. 18.00.

Se sejlplanen her.

Drikkepenge

Det er ikke almindelig praksis at give drikkepenge på Hurtigrutens skibe på kystrejser, men hvis man synes, at besætningsmedlemmer bør belønnes for ekstraordinær service, findes der drikkepengekasser og kuverter i restauranten.

Udflugter
Det anbefales at forudbestille udflugter (hvis det er muligt), da kun de resterende pladser sælges om bord. Udflugter, der bestilles om bord, skal betales i norske kroner, og prisen kan variere som følge af valutakursudsving. Forudbestilling af udflugter i land er muligt indtil fire uger før afrejse. Hvis der betales med kreditkort, kan der forudbestilles indtil to uger før afrejse. Udflugter og deres indhold er afgængige af maksimum / minimum antal deltagere, sejltider, vejret og lokale forhold.

Praktisk information

Læs mere her.