Den klassiske sørejse (sydgående)

Sejlrute

Kirkenes – Bergen

Oplev den spektakulære norske kyst under nordlyset om vinteren eller midnatssolen om sommeren. På Hurtigrutens klassiske, sydgående sørejse fra Kirkenes til Bergen oplever man fortryllende landskaber med fjorde, fjelde, vandfald og gletsjere kombineret med besøg i historiske byer og hyggelige, små havnebyer. Denne sørejse giver minder for livet.

Rejseplan

  • Dag 1: Kirkenes

    Barentsregionens hovedstad
    Den klassiske, sydgående sørejse begynder i Kirkenes, der ligger højt mod nord og – overraskende nok – øst for Istanbul.

    Regionen har mange vinteraktiviteter – blandt andre sneskovandring, hundeslæbe- og snescooterture. Man kan desuden besøge et ishotel.

    Kirkenes har mange små museer med udstillinger om regionens spændende arv.

    Mod syd, men først nordpå
    Fra Kirkenes sejler vi stik nord og ankommer i Vardø om eftermiddagen. Hvis vejret tillader det, kan de modige tage en dukkert i Ishavet.

    Derefter sejler vi stik vest langs Varanger-halvøen til Båtsfjord og Berlevåg, der er hjemby for Norges mest berømte mandskor, der fortrinsvis består af lokale fiskere.

  • Dag 2: Hammerfest og Tromsø

    Nordkap – 71 grader Nord
    Midt om natten har vi et kort ophold i Mehamn. Om vinteren kan man deltage i en fantastisk snescootertur i den umådelige arktiske vildmark. Oplev snedækkede sletter og dale, sprød vinterluft og sandsynligvis nordlys på stjernehimlen.

    I Honningsvåg på Magerøya kan man deltage i en udflugt, der starter så tidligt, at man kan spise morgenmad på Nordkap (maj – oktober).

    I Hammerfest kan man se Meridiansøjlen, der er på UNESCOs verdensarvliste. Søjlen blev rejst i 1854 til ære for den første præcise opmåling af Jorden. Om vinteren kan man deltage i en kort fjeldekspedition for at opleve arktisk friluftsliv og lære noget om den lokale polarhelt og kok Adolf Henrik Lindstrøm.

    Tromsø – Porten til Arktis
    Vi fortsætter sydpå til Øksfjord og har et kort ophold ved den gamle handelsstation Skjervøy. Om foråret sejler vi ind og nyder den smukke Lyngenfjord mellem Lyngenalpernes sneklædte tinder.

    Vi lægger til i Tromsø tidsnok til at nyde en magisk nordlyskoncert i Ishavskatedralen i vintermånederne eller en midnatssolskoncert om sommeren. Man kan tage med på en midnatsudflugt under midnatssolen for at opleve Tromsø til søs i en lille båd eller tage en tur i Ølhallen for at nyde en øl og snakke med venlige Tromsøboere.

  • Dag 3: Vesterålen og Lofoten

    Historie og kultur
    Om morgenen ankommer vi i Harstad, hvor man tage med på den klassiske udflugt En smag af Vesterålen. Oplev historie, smukke landskaber og kulturarv på udflugten, der slutter ved skibet i Sortland.

    Hvis man bliver ombord kan man opleve at sejle gennem Risøyrenna – en lavvandet kanal, der blev gravet for Hurtigruten i begyndelsen af 1920’erne.

    Lofoten og Trollfjord
    Vær parat til fantastiske landskaber, når vi sejler gennem de verdensberømte øgrupper Lofoten og Vesterålen. Lofoten er kendt for sin naturlige skønhed, sine stejle fjelde, vilde natur og maleriske fiskerbyer. Sejladsen i dagtimerne gennem regionen er rejsens højdepunkt for mange.

    Efter et kort ophold i den lille by Risøyhamn fortsætter vi til Stokmarknes, hvor Hurtigruten begyndte for over 126 år siden. Man kan besøge Hurtigruten-museet.

    På vejen videre sydpå kan det se ud, som om vi sejler direkte ind i en fjeldside, men der er ingen grund til at være bekymret. Vi sejler gennem en passage til det smalle Raftsund, der ligger mellem tinder, der rejser sig op til 1000 meter over havet.

    Vi sejler derefter ind i den smukke Trollfjord. Hvis forholdene tillader det, sejler vi mellem klipper, der synes at være så tæt på, at man kan række ud og røre ved dem. Det er en uforglemmelig oplevelse!

    Derefter ankommer vi i Svolvær, hvor der er mange udflugtsmuligheder. Man kan ride på hest på en strand ved solnedgang, tage på spektakulære vandreture, nyde en speedbådstur på fjorden eller slappe af i byen på en af de mange cafeer, pubber og restauranter

  • Dag 4: Polcirkeln, De Syv Søstre

    På date med syv søstre

    Trolde og fjelde
    At krydse Polarcirklen er en vigtig begivenhed. Vi fejrer den på dækket med en sjov arktisk tradition – en skefuld torskeleverolie.

    Når vi sejler langs Helgelandkysten, kan man se det underlige fjeld Torghatten (258 meter over havoverfladen), der er berømt for sit karakteristiske hul gennem midten. Hullet er 160 meter langt, 35 meter højt og 20 meter bredt og blev skabt i istiden. Tag med på en vandretur op på fjeldet.

    Et andet højdepunkt er at sejle langs fjeldkæden De syv Søstre. Det er nemt at forstå, hvordan tinderne blev inspiration til den gamle legende om, at syv smukke troldesøstre blev fanget af lyset fra solopgangen og blev forvandlet til sten, der nu er de syv smukke fjeldtinder.

    Edderfugle og laks
    Vi har et kort ophold ved den idylliske handelsplads Nesna, inden vi sejler videre til Sandnessjøen, hvorfra man kan tage på udflugt til Vega-øerne, der er på UNESCOs verdensarvliste på grund af øboernes unikke “samarbejde” med edderfugle. Lær noget om øboernes bæredygtige livsform med at samle dun til blandt andet dyner.

    I Brønnøysund kan man tage med på en udflugt til Norsk Havbrukssenter til en informativ rundvisning og smagsprøver på fersk laks (april – oktober).

    Selv om vi er syd for Polarcirklen, er der fortsat gode muligheder for at se nordlys om vinteren. Midnatssolen skinner måske ikke, men man fornemmer fortsat endeløst dagslys i det sene forår og om sommeren.

  • Dag 5: Trondheim og Kristiansund

    Gotisk storhed og en skjult sø

    Trondheim
    Oplev træbygningsbyens historie. Trondheim. Besøg den majestætiske Nidarosdom, der er bygget over gravpladsen for Kong Olav II Haraldsson (den hellige / den digre), der regerede fra 1015 til 1028.

    Spektakulært landskab og livet på havet
    Når vi sejler langs kysten, forstår man fiskeriets betydning for Norges kystsamfund.

    Kristiansund kaldes Norges tørfisk-hovedstad på grund af den store eksport af saltet fisk i århundreder.

    Tag med på en udflugt ad Atlanterhavsveien, der er en Nasjonal Turistveg. Den otte kilometer lange motorvejsstrækning går over otte broer, går gennem maleriske landskaber og er omgivet af åbent hav.

    En anden interessant udflugt er til marmorminen Bergtatt, hvor man inde i fjeldet sejler over en oplyst underjordisk sø, inden der serveres et måltid i minens “store hal”.

    Hvis man bliver ombord i Kristiansund, sejler man over åbent hav til Molde – Rosernes by. Der kan man i det fjerne se Romsdalalpernes tinder på den anden side af fjorden. Udsigten kaldes Molde-panoramaet.

  • Dag 6: Bergen

    Tilbage til Bergen

    Natophold
    I løbet af natten lægger skibet til i Ålesund, Torvik og på Måløy, mens rejsen er ved at slutte. Inden vi ankommer i Bergen, kan man se et fascinerende landskab – blandt andet den maleriske Nordfjord ved Jostedalbræen. Her åbner fjorden sig mod øst og skærer sig 90 kilometer ind i landet.

    Ankomst i Bergen
    Om morgenen lægger vi til på Florø, der er Norges vestligste samfund.

    Få sømil syd for Florø passerer vi udmundingen af den mægtige Sognefjord og får et flot syn af skærgården og kysten.

    Til sidst kommer vi til den gamle Hansestad Bergen med uforglemmelige minder om en unik del af verden.

    Hurtigruten håber at se alle rejsende ombord igen snart!

    Man kan se mere af Norge på Bergen-udflugten, der kun kan købes ombord, og på forlængede ophold med oplevelser af norsk gastronomi, kultur og landskab. Læs mere om Hurtigrutens Land Adventures.

Kahytter

Indvendig Polar-kahytter

Indvendig kahyt (I) 5-10 m²
Enkeltsenge, sovesofa. Nogle kahytter har køjesenge. Kahytterne befinder sig på nedre dæk.

Udvendig Polar-kahytter

Udvendig kahyt (P) 5-13 m²
Enkeltsenge, sovesofa. Kahytterne befinder sig på de øvre og mellemste dæk.

Udvendig kahyt (N) 5-13 m²
Enkeltsenge, sovesofa (i nogle kahytter køjesenge). Kahytterne befinder sig på de mellemste og nedre dæk.

Udvendig kahyt (L) 5-13 m²
Enkeltsenge, sovesofa. Koøje, begrænset eller ingen udsigt. Kahytterne befinder sig på nedre dæk.

Udvendig kahyt (J) 5-13 m²
Separate senge, hvoraf en er en sovesofa. Begrænset eller ingen udsigt. Nogle kahytter har køjesenge. Kahytterne befinder sig på de øvre og nedre dæk.

Expedition-suiter

Suite (M) 28-30 m²
1-2 værelser, sofagruppe, tv, minibar, nogle kahytter har egen balkon. Kahytterne befinder sig på de øvre dæk.

Minisuite (Q) 15-20 m²
Sofagruppe, tv, minibar. Kahytterne befinder sig på de øvre dæk.

Arctic Superior (U) 5-13 m²
Enkeltsenge, sovesofa, bord. Ligger på øvre dæk.

Prisliste

Polar indvendig kahyt fra 8.700 kr. pr. person
Polar udvendig kahyt fra 10.700 kr. pr. person
Artic Superior kahyt fra 13.300 kr. pr. person

Hvad er inkluderet?

  • Rejse i valgt kahytkategori
  • Helpension (morgenmad, frokost og aftensmad) fra Norway’s Coastal Kitchen
  • Norsk- og engelsktalende kystteam ombord
  • Foredrag og præsentationer om biologi, geografi, geologi samt norsk historie og kultur ombord
  • Introduktion til fotografering, kamerainstillinger samt tips og tricks
  • Velkomstmøde og daglige møder, hvor vi opsummerer dagen og informerer dig om den kommende dag
  • Præsentationer om de havne, vi besøger
  • Præsentation af udflugtsprogram
  • Præsentationer af seværdigheder ude på dækket

Dette er ikke inkluderet:

  • Fly og transfer
  • Drikkevarer
  • Rejseforsikring
  • Valgfrie sæsonudflugter
  • Bagagehåndtering
  • Valgfrie vandreture med vores kystteam

Bemærk:

Priserne er angivet pr. person i dobbeltkahyt.

Ikke alle kahytkategorier er tilgængelige på alle afgange.

Pris for enkeltkahyt kan fås efter forespørgsel.

Hurtigruten har fleksibel prissætning. Det betyder, at priserne fastsættes baseret på efterspørgsel og ledig kapacitet.

Øvrig information

Ombordstigning og afsejling

Der er afrejse fra Kirkenes kl. 12.30.

Drikkepenge

Det er ikke almindelig praksis at give drikkepenge på Hurtigrutens skibe på kystrejser, men hvis man synes, at besætningsmedlemmer bør belønnes for ekstraordinær service, findes der drikkepengekasser og kuverter i restauranten.

Udflugter
Det anbefales at forudbestille udflugter (hvis det er muligt), da kun de resterende pladser sælges om bord. Udflugter, der bestilles om bord, skal betales i norske kroner, og prisen kan variere som følge af valutakursudsving. Forudbestilling af udflugter i land er muligt indtil fire uger før afrejse. Hvis der betales med kreditkort, kan der forudbestilles indtil to uger før afrejse. Udflugter og deres indhold er afgængige af maksimum / minimum antal deltagere, sejltider, vejret og lokale forhold.

Praktisk information

Læs mere her.