Godt at vide

Til krydstogtslivet om bord skal du pakke fritidstøj til at have på om dagen og lidt finere tøj til om aftenen. Et eksempel på tøj til aftenbrug er skjorte og lange bukser for mænd og kjole, bukser og top eller nederdel og bluse for kvinder. Visse aftener anbefales det, at mænd har jakke og kvinder kjole eller buksedragt på. Husk, at ved ankomst leveres din bagage først til din kahyt, når skibet har forladt havnen. Vi anbefaler derfor, at du har håndbagage, hvor du opbevarer de nødvendigste ting, du har brug for de første timer om bord.

Dit endelige rejsedokument (billetter) får du ca. tre uger før afrejse. Her kan du blandt andet helt specifikt se afgangs- og ankomsthavnen for skibet. Bagagelabels sætter du på i havnen, inden du går om bord.

Hvilken havn skibet ligger i samt tidspunkt for ombordstigning angives på rejsedokumentet, som du får ca. tre uger inden afrejse. Bemærk at du skal være om bord på skibet senest 90 minutter inden det oplyste afgangstidspunkt; ellers anses din bookning som afbestilt.

For at gøre ombordstigningen så smidig som muligt, anbefaler vi, at du checker ind online så tidligt som muligt inden afrejsen og senest 4 hverdage inden. Når du har checket ind, får du et “Xpress Pass”, som du printer ud og tager med. Du checker ind online på www.celebritycruises.dk under “Menu” og “Online Check-In”.

Skibet har et kontantfrit system (Sea Pass), der forbindes til et godkendt kredit- eller betalingskort (Visa, MasterCard, Diners og American Express). Du får dit Sea Pass-kort ved indtjekningen på skibet (se ovenfor). Dagen inden du tjekker ud fra skibet, får du en specificeret regning til din kahyt, så du kan kontrollere beløbet. Udgifter, som afholdes, efter regningen er blevet udarbejdet, opgøres på slutafregningen. Undtaget det kontantfri system er for eksempel spil på kasino. Valutaen om bord er USD. På skibet er der en hæveautomat (gebyr ca. 5 USD pr. hævning). Bemærk, at skibet har sin egen valutakurs, der kan adskille sig noget fra den valutakurs, din bank anvender.

Alle kahytter har stikkontakter til både 110 og 220 V. Alle kahytter har en hårtørrer. Vaske- og strygeservice tilbydes mod ekstra betaling.

Det er forbudt at tage følgende med om bord: Alkohol (max to flasker vin, som kun må indtages i kahytten), brandfarlige genstande og væsker (for eksempel strygejern og stearinlys), våben (gælder også knive, lommeknive og proptrækker), kaffemaskine, elkedel, elektriske transformatorer, sprængstof (for eksempel fyrværkeri), amatørradioudstyr, hockeystave, rusmidler, saks, skateboard, surfbræt.

Spædbørn skal være mindst 6 måneder for at deltage i rejsen. På transatlantiske krydstogter samt hvis rejseruten indeholder tre eller flere sammenhængende dage til havs, skal børn om bord være mindst 1 år. Barnets alder regnes fra krydstogtets første dag. Rejsende, der er yngre end 21 år, skal rejse i selskab med forælder, værge eller en anden, der er fyldt 21 år, og kan heller ikke bo i deres egen kahyt. Til gæster, der er under 18 år, skal der bookes en kahyt ved siden af eller lige over for disse. Rejsende, der er 17 år eller yngre ved rejsens begyndelse og ikke rejser sammen med mindst en forælder eller værge, må kun deltage i krydstogtet, hvis en ledsager (der er fyldt 21 år) har en skriftlig tilladelse fra forældre/værge. Rederiet tager intet ansvar og giver ikke erstatning for eventuelle omkostninger, udgifter eller tab, der kan komme til at belaste gæsten, der nægtes adgang til skibet, hvis ovenstående retningslinjer ikke overholdes. Gifte par med en minimumsalder på 18 år kan booke deres egen kahyt (vielsesbevis skal fremvises ved bookning), når en af dem er fyldt 21 år ved afrejse. Visse faciliteter om bord har aldersbegrænsning og der er aldersgrænse for servering af alkohol om bord.

Morgenmad, frokost, aftensmad, snacks og visse drikkevarer til måltiderne er inkluderet på udvalgte restauranter, caféer og barer. Hovedrestauranten har to spisetidspunkter, og du angiver, når du bestiller dit krydstogt, om du foretrækker det tidligere eller senere tidspunkt. Tidspunkterne for måltider varierer afhængigt af krydstogtrute. Almindelige tidspunkter for hovedrestauranten er:

  • Morgenmad: Frit mødetidspunkt 07:30–11:00
  • Frokost: Frit mødetidspunkt 12:00-13:30
  • Middag: To serveringstidspunkter med fast tidspunkt, eller frit serveringstidspunkt. Tidspunkterne varierer.

Hvis du ønsker mere fleksible tidspunkter og også ønsker at have mulighed for mere uformel påklædning, serveres der også morgenmad, frokost og aftensmad andre steder. Se dagsprogrammet om bord for aktuelle tidspunkter og steder. Kontinental morgenmad serveres på bestilling i kahytten mellem klokken 06.00 og 11.00. Roomservice fra en mindre menu tilbydes døgnet rundt mod en serviceafgift på 11,74 USD). Gæster i suiter kan bestille roomservice fra den almindelige restaurationsmenu.

På Celebrity Cruises krydstogtskibe giver man drikkepenge til serverings- og kahytspersonalet i form af en serviceafgift. Serviceafgiften kan betales på forhånd, når du booker dit krydstogt. Serviceafgiften (USD 18 pr. dag og person for indvendige, udvendige eller balkon-kahytter og USD 18,50 pr. dag og person på Concierge og Aqua Class og USD 23 pr. dag og person i suite). For drikkevarer og skønhedsbehandlinger tillægges et obligatorisk servicetillæg (20%), som noteres på din Sea Pass-konto.

På alle skibe er der en sundhedsklinik, der er bemandet med en kvalificeret læge og mindst en sygeplejerske. Du betaler selv udgiften til eventuel medicin, og vi anbefaler, at du har en komplet syge- og rejseforsikring. Gem alle kvitteringer, så du kan forelægge dem for dit forsikringsselskab. Vær opmærksom på, at sygepleje reguleres og håndteres i henhold til amerikansk lovgivning, og at prisfastsættelsen for lægebesøg, undersøgelse og medicin ofte er højere, end du er vant til hjemmefra. Her kan du også købe søsygetabletter ved behov.

Størstedelen af områderne på vores skibe er røgfri. Det gælder alle kahytter – også på balkonen, samt alle restauranter og teatre. Se anviste steder, hvor det er tilladt at ryge. Cigar og pibe er det kun tilladt at ryge på yderste dæk.

For krydstogter, der udgår fra Nordamerika, er aldersgrænsen for køb af alkoholholdige drikke 21 år. Krydstogter fra Europa, Asien, Australien og Sydamerika har aldersgrænsen 18 år. På Celebrity Cruises private destinationer er aldersgrænsen for alkoholholdige drikkevarer 21 år. Det er tilladt at tage maksimalt to flasker vin med om bord, og de må kun indtages i kahytten. Ved køb af alkohol i taxfree-butikker om bord leveres dette først til din kahyt på den sidste dag af krydstogtet.

Få mest muligt ud af de spændende destinationer, vi besøger, og tag med os på en udflugt! Vær sikker på at få plads og book din udflugt på forhånd online (senest fire arbejdsdage før afrejse). Udflugterne kan også bookes om bord, forudsat der er plads. Bemærk, at tidsplanen for udflugterne kan ændres, og at udflugter kan annulleres, hvis deltagerantallet er for lavt.

Celebrity Cruises og skibets kaptajn har ret til at ændre skibets rute, for eksempel på grund af vejrforholdene, mekaniske fejl eller en nødsituation.

I slutningen af dit krydstogt får du bagage-labels leveret til din kahyt. Skriv tydeligt navn, hjemmeadresse og eventuelle oplysninger om flyrejse og sæt en bagage-label på hvert stykke bagage. Sidste aften på et oplyst tidspunkt stiller du dine tasker uden for kahytten. Husk at opbevare ting, som skal være lettilgængelige, for eksempel pas, rejsedokument, medicin og værdigenstande i håndbagagen.

Ved bookning af egne flybilletter skal du sørge for, at du har tilstrækkelig tid mellem skibets ankomst og flyafgangen. KrydstogtCenter tager intet ansvar for billetter, som rejsende har booket på egen hånd.

På de fleste skibe er der omfattende Wi-fi-dækning mod betaling. Celebrity iLounge tilbyder internet mod betaling døgnet rundt. Skibet tilbyder mange forskellige internetpakker. Detaljerede oplysninger om prisen får du af skibets personale.

Vi anbefaler, at alle vores passagerer har en fuldt dækkende rejseforsikring. Kontakt dit forsikringsselskab.

Det er altid dig som kunde, der er ansvarlig for, at du har de nødvendige dokumenter med på rejsen. Den, der på grund af manglende gyldigt pas/nationalt Id-kort eller visum, forårsager omkostninger for rejsearrangøren, bærer selv det økonomiske ansvar for dette. Celebrity Cruises har ikke ansvar for eventuelle ændringer i visum-/pasregler, som vi ikke er kommet i besiddelse af. Hvis du er usikker på, hvad der er gældende, bør du altid kontakte ambassaden eller konsulatet for aktuel information. Husk, at der kan gælde forskellige regler for de forskellige destinationer, du besøger i løbet af krydstogtet.

Dit pas må ikke være beskadiget. Kravene til passets gyldighedsperiode varierer afhængigt af rejsemålet. Sørg for at tjekke, at dit pas mindst er gyldigt seks måneder efter afsluttet rejse. Bemærk, at et provisorisk pas ikke er gyldigt ved indrejse til visse lande. Vi anbefaler, at man rejser med pas selv inden for Schengen, da det nationale Id-kort ikke altid accepteres som dokumentation af identitet på rejsemålet.

Ved indrejse til USA kræves der altid indrejsetilladelse gennem ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Passageren har selv ansvar for at udfylde ansøgningen på en elektronisk online formular på adressen: https://esta.cbp.dhs.gov. ESTA er afgiftsbelagt og betales med kreditkort. Ansøgningen kan laves så tidligt, man vil, men senest 72 timer før afrejse til USA. I de fleste tilfælde får man svar straks eller efter et par minutter. Hvis ansøgning/tilladelse mangler, kan du nægtes adgang til at gå om bord på flyet eller indrejse til USA. Kontakt den amerikanske ambassade/konsulatet på telefonnummer 08-783 53 00, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om noget.

Generelt har Celebrity Cruises ingen visum-service, men hvis du skal besøge Rusland på en udflugt, som Celebrity Cruises arrangerer, behøver du ikke visum. Hvis du derimod vil tage på sightseeing på egen hånd, skal du skaffe dig et visum direkte fra den russiske ambassade. Navnet på billetten skal svare til navnet i passet. Ved visumansøgningen skal du altid anvende det første navn i passet uanset kaldenavn. Alle efternavne skal registreres.

Ved fejlagtige oplysninger kan du nægtes at gå i land eller nægtes at gå om bord på skibet. Vi fraskriver os ethvert ansvar, hvis du skulle blive nægtet dette, eller hvis du på anden måde rammes af problemer eller omkostninger som følge af, at dit pas ikke bliver godkendt, eller du mangler nødvendigt/nødvendige visum/visa. Visse havnemyndigheder kan nogle gange kræve, at du viser fotolegitimation, når du forlader skibet i løbet af krydstogtet. For at undgå eventuelle problemer anbefaler vi, at du tager en kopi af dit pas med, ud over det originale pas, og at du tager kopien med, hver gang du forlader skibet.

OBS! Visumregler kan ændres med kort varsel.

Du er selv ansvarlig for at have eventuelt nødvendige vaccinationer til de destinationer, der besøges i løbet af krydstogtet. Hvis du er gravid, kan du tage på krydstogt frem til den 23. uge af graviditeten. 24. graviditetsuge må ikke indtræffe i løbet af krydstogtet. Uanset hvor langt henne i graviditeten du er, skal du kunne fremvise en skriftlig attest på engelsk fra din læge. Attesten skal bekræfte, hvor langt fremskredet graviditeten er, samt at du er i god form, og at din graviditet ikke indebærer nogen forhøjet helbredsrisiko for dig.

Af sikkerhedsårsager skal du i medicinsk og fysisk henseende være i stand til at rejse og sikre dig, at rejsen ikke udgør en fare for dig eller andre. Hvis du har behov, som kan kræve lægehjælp i løbet af rejsen, eller som på anden måde kan påvirke dit krydstogt, skal du ved bookning tydeligt og skriftligt gøre opmærksom på dette.

Visse af vores skibe har kahytter, der er særligt tilpasset til gæster med funktionsnedsættelser. De aktuelle dæksoversigter finder du under de respektive skibsinformationer. Hvis du har en funktionsnedsættelse eller medicinske lidelser, som gør at du ikke kan klare dig selv, er du nødt til at rejse sammen med en, der kan hjælpe dig. Celebrity Cruises personale har på grund af skadesrisikoen ikke tilladelse til at løfte eller bære personer med funktionsnedsættelser. Visse områder på skibet kan opleves som værende trange. Ved landgang i havne, hvor der kræves mindre både til transporten til land, er det ikke muligt at komme om bord med en kørestol. Vi forbeholder os retten til at nægte en person at rejse, hvis personen efter vores opfattelse ikke er i fysisk eller psykisk stand til at rejse eller kan have behov for mere pleje, end en assisterende hjælper rimeligvis kan tilbyde.

Skibets ledelse har ret til at afgøre, om nogen skal nægtes at gå om bord. Dette kan ske, hvis der foreligger fare for din egen og/eller andre gæsters sikkerhed. Årsager kan være sygdom med høj smitterisiko, uanstændig opførsel, at et gyldigt rejsedokument eller identifikationspapirer mangler. Ud over dette har skibet regler for, hvordan man forventes at opføre sig over for andre gæster om bord, samt regler for at overholde både sikkerheds- og sundhedsmæssige forskrifter. Hvis nogen bryder disse regler, kan skibets ledelse bede de rejsende og dennes rejseselskab om at forlade skibet i næste havn. Omkostninger i forbindelse med en bortvisning fra skibet har gæsten selv ansvar for.