Særlige behov

Om bord på skibet er der tilpassede faciliteter for gæster med særlige behov. Celebrity Cruises gør deres bedste for, at alle skal kunne nyde en krydstogtferie. For at du skal kunne få den bedst mulige hjælp, er det vigtigt, at du fortæller om dine særlige behov, så snart du booker dit krydstogt. Hvis du har en funktionsnedsættelse eller medicinske lidelser, som gør at du ikke kan klare dig selv, er du nødt til at rejse sammen med en, der kan hjælpe dig.

 

Bevægelseshæmmede personer

Alle fællesarealer på skibet er tilpasset til bevægelseshæmmede personer, og det er nemt at komme rundt på skibet med forskellige slags hjælpemidler. Afstandene på de største skibe kan være lange, hvilket du bør tage hensyn til ved dit valg af hjælpemiddel, også selv om du kan gå kortere strækninger. Der er mange tilpassede toiletter og rummelige elevatorer. Mindst en pool og et boblebad på hvert skib har en stolelift. På kasinoet er nogle af spillebordene sænket, og alle teatre har flere kørestolspladser forskellige steder i salen.

På næsten alle rederiets skibe er der tilgængelige kahytter, der er særligt tilpasset til gæster med funktionsnedsættelser, i forskellige kahytkategorier. De særligt tilpassede kahytter har samme pris som almindelige kahytter i den tilsvarende kahytkategorier.

De tilpassede kahytter er ofte større end standardkahytterne, og der er god plads til at komme rundt med kørestol.

Du skal i god tid inden afrejse give rederiet besked om, hvilke hjælpemidler du kommer til at tage med, og de skal også kende mål og vægt på din eventuelle kørestol. Ved en elektrisk kørestol skal du også meddele batteritypen.

Rederiets særligt tilpassede kahytter tilbyder:

  • Ekstra bred indgangsdør (bredde varierer fra skib til skib)
  • Ekstra bred badeværelsesdør (bredde varierer fra skib til skib)
  • Ingen dørtrin ved kahyt døren og rampe over dørtrinnet til toilettet
  • Lav håndvask og lavt bordarrangement i badeværelset
  • Brusekabine med håndbruser og nedklappelig siddeplads.
  • Mere plads i brusekabinen
  • Højt toiletbræt og væghåndtag ved toilettet
  • Kørestolstilpasset balkon i specifikke kahytkategorier

OBS! Ekspeditionsskibene Celebrity Xpedition og Celebrity Flora har ingen tilpassede kahytter.

 

Hørehæmmede gæster

Ved forudbestilling kan du få en vibrationsalarm (visual-tactile-alert system) til kahytten, og til denne alarm kan du tilslutte vækkeuret, dørklokken og telefonen. Via TTY-teksttelefonen kan du kontakte skibets reception fra kahytten. Der kan anvendes forstærkede telefoner i kahytterne og på fællesområderne på skibe i Solstice-klassen. Der fås også en høreslynge til teatret på skibe i Solstice-klassen. Du bør give besked om dit behov for hjælpemidler senest 30 dage før krydstogtet, men gerne allerede i forbindelse med bookningen. På dit TV i kahytten er der mulighed for tekstning, og alle rederiets egne videoproduktioner er tekstede.

 

Synshæmmede gæster

Kahytter, restauranter og fællesområder er tilpasset til at facilitere blinde og gæster med synsnedsættelse. Blindskrift skal kunne anvendes i størst muligt omfang om bord.

 

Autisme-venlige skibe

Celebrity Cruises tilbyder visse autisme-tilpassede tjenester og produkter for at gøre krydstogtet behageligere. Det kan fx indebære prioriteret ombordstigning og landgang fra skibet, autisme-venligt legetøj og film, børneprogrammer tilpasset til barnets udviklingstrin samt på visse afgange professionelt ekstra personale med erfaring med personer med bl.a. autisme.

 

Dialyse

Gæster med sygdomme, hvor der er behov for dialyse eller ilt, skal oplyse om dette direkte ved bookning. Der gælder en særlig politik og procedure for medtagelse af nødvendigt udstyr om bord.

Gæster, der har behov for konstant ambulant peritonealdialyse, er velkomne om bord på alle skibe. Der er dog ingen mulighed for at hjælpe til med eller administrere hæmodialysebehandling. Gæster, der har behov for peritonealdialyse, skal sørge for at få alle opløsninger og alt nødvendigt udstyr nødvendigt for at gennemføre dialysen leveret til skibet mindst to timer før afrejse.

Alle typer af ilt er tilladte om bord. Vi skal have oplysning om mængde, art og leveringstidspunkt for ilt. Du har mulighed for at opbevare nogle ilttanke i din kahyt. De øvrige opbevares i henhold til det pågældende skibs politik.

Flere oplysninger om Celebrity Cruises tilgængelighedsprogram og oplysninger om hvert skib finder du på rederiets engelsksprogede sider. Vi hjælper dig gerne med alle spørgsmål, der drejer sig om tilgængelighed.