KrydstogtCenter lukker tirsdag den 23. juli kl. 14.00.

Særlige behov

Holland America Line tilbyder alle sine gæster en unik krydstogtoplevelse. Dette gælder selvfølgelig også de personer, der på grund af tilskadekomst eller sygdom har særlige behov. På skibene er der taget hensyn til tilgængelighed, så alle kan nyde et afslappende krydstogt.

 

Bevægelseshæmmede gæster

På Holland America Lines skibe kan man fint komme rundt med kørestol. Tilgængeligheden er bedst på de nyeste skibe. Holland America Line anbefaler manuelle, sammenklappelige kørestole eller meget lette elektriske kørestole/permobiler til krydstogtet. Man kan også tage andre hjælpemidler med. På rederiets egen hjemmeside er der grundrids over skibene, hvor der er markeret tilgængelige gangarealer og tilgængelige toiletter på de forskellige dæk. Der er dog normalt ingen løfteanordninger til poolen eller boblebadene på dæk.

Holland America Line skal have oplysninger om alle hjælpemidler, der skal tages med om bord, samt om en eventuel kørestols mål og vægt, ligesom vægten for kørestol og bruger. Disse oplysninger skal gives senest 45 dage inden krydstogtet, helst allerede i forbindelse med bookningen.

Der er handicaptilpassede kahytter på alle Holland America Lines skibe. Der findes tre forskellige typer handicaptilpassede kahytter, og antallet varierer fra skib til skib. På nogle skibe er der kun et fåtal fuldstændigt handicaptilpassede kahytter. En tilgængelig krydstogtferie med Holland America Line bør derfor bookes i god tid i forvejen.

Fully accessible cabins (FAC)

Disse kahytter passer til personer, der er bevægelseshæmmede og bruger kørestol. Kahytten og dens badeværelse er tilstrækkeligt stort til, at man kan bevæge sig rundt med kørestol og man kan også komme på begge sider af sengen med kørestol. I badeværelset er der støttegreb og en brusestol, der kan vippes ned fra væggen.

Fully Accessible Cabins / Single Side Approach (FAC-SSA)

Disse kahytter er mere rummelige end almindelige kahytter, og man kan også bevæge sig rundt i kahytten med kørestol. Man kan dog kun komme på den ene side af sengen med kørestolen. Hvis kahytten har en dobbeltseng, er sengen placeret mod væggen, og ved dens anden side er der plads til en kørestol. Hvis kahytten har to separate senge, er der plads til en kørestol imellem dem.

Ambulatory Accessible Cabins (AAC)

Disse tilgængelige kahytter er der flest af om bord. De har samme størrelse som de almindelige kahytter, men der er støttegreb på væggene. Disse kahytter passer til personer, der ikke har behov for en kørestol eller andre større hjælpemidler. Kahytten passer til dem, der fx bruger stok eller gangstativ som hjælpemiddel. Støttegrebet i badeværelset er nyttigt for alle personer, der har brug for ekstra balancestøtte.

 

Hørehæmmede gæster

Holland America Line leverer på forespørgsel et apparat til hørehæmmede til kahytten, der advarer visuelt eller med vibrationer, blandt andet hvis det ringer på døren, hvis telefonen ringer og ved brandalarm. Man kan få en lydforstærker til kahyttens telefon. Man tilstræber, at alle film på kahyttens TV er tekstet, men dette er afhængigt af satellitkontakten. Sikkerhedsinstruktionerne kan fås i skriftlig form. Høreslynger kan anvendes ved præsentationen af skibet.

 

Gæster med nedsat syn

Holland America Line tilbyder blinde og synshæmmede gæster en guidet tur på skibet på krydstogtets første dag. Dagens program, nyheder og menuer kan downloades til gæstens egen computer eller til skibets fælles computer i Exploration-caféerne. Ved en forhåndstilmelding senest 45 dage før krydstogtet, kan man også få restauranternes menuer i blindskrift eller med større skrift end normalt.

 

Ved behov for ekstra syre

Det er muligt at tage et iltapparat med på krydstogtet. Det skal bæres i håndbagagen, og kunden skal selv klare transporten af alt tilbehør, som hører til. Hvis du ønsker at tage et iltapparat med, skal dette meddeles senest 45 dage før afrejse, helst allerede i forbindelse med bookningen af rejsen. Det er også muligt at bestille iltudstyr fra virksomheden Special Needs At Sea eller Scootaround. Vær opmærksom på, at Holland America Line ikke tillader iltudstyr leveret af andre virksomheder.

Flere oplysninger om, hvilke tjenester der tilbydes af Holland America Line ved særlige behov, kan læses på rederiets engelsksprogede sider. Vi hjælper dig gerne med alle spørgsmål, der drejer sig om særlige behov.