Godt at vide

MCS Cruises kan ikke sende krydstogtbilletter, før der er foretaget indtjekning. Indtjekningen enkel og hurtig. Alle i samme kahyt skal tjekke ind samtidig.

Du har brug for disse oplysninger: Fornavn, efternavn, fødselsdato, fødselssted, køn, nationalitet, pasnummer, passets udstedelsesdato og udstedelsessted, passets udløbsdato og kontaktperson ved en eventuel nødsituation (fornavn, efternavn og telefonnummer til en slægtning eller ven, som ikke er med på rejsen).

1. Gå til https://www.msccruises.fi/manage-booking/web-check-in, mindst 7 dage inden afrejse.

2. Tast din booking-information for at komme til din personlige side.

3. Udfyld de obligatoriske felter til personoplysninger og dokument. Klik på Gem.

Ved ankomsten til havnen skal alle rejsende have pas og rejsedokumenter med. Rejsedokumenterne sendes til kunden senest 7 dage før afrejsen. Rejsende skal også have eventuelle andre dokumenter, der er nødvendige til destinationen, med.

Vi anbefaler rejsende at ankomme til krydstogtets afrejsested i god tid før afrejse for at sikre, at alle rejsende og al bagage når at komme med om bord, også ved eventuelle flyforsinkelser.

For at sikre en smidig ombordstigning anbefaler vi, at du tjekker ind online i forvejen. Det er også vigtigt, at du har din e-billet med, når du ankommer til din afrejsehavn, komplet med embarkation form med korrekte personoplysninger.

Inden du tager afsted til havnen, bør du altid kontrollere, at du har alle rejsedokumenter med, der kræves til rejsen, og at alle personoplysninger i samtlige dokumenter stemmer.

Ombordstigning begynder på det tidspunkt, der er angivet på din krydstogtbillet. Indtjekning lukker to timer inden skibets afgangstidspunkt. Der er mulighed for, at sikkerhedspersonalet vil visitere passagerer og/eller undersøge bagage og bortskaffe artikler, som personalet mener kan udgøre en sikkerhedsrisiko (fx våben, alkohol, fødevarer, dykkerknive, elkedler, strygejern, droner, Galaxy Note 7, osv.)

 

I terminalen

1) Overdrag bagagen til MSC Cruises personale, der sender den til din kahyt. Alle tasker skal markeres i forvejen med fornavn, efternavn, navn på skibet, kahytsnummer, afgangsdato og afgangshavn.

2) Gå hen til indtjekningsskranken med din krydstogtbillet og dit pas.

Der findes en eksklusiv indtjekningsskranke inde i terminalen til gæster i MSC Yacht Club. Her får de hjælp med bagagen af butlerteamet, der eskorterer passagerne til køen for prioriteret indtjekning. På forlangende pakker butlerne også passagerernes rejsetasker ud i kahytten.

3) Gå videre til sikkerhedskontrollen. Bemærk venligst, at personalet kan konfiskere ejendele, der anses for at udgøre en sikkerhedsrisiko.

4) Fortsæt til landgangen, hvor MSC Cruises fotografer venter for at tage dit personlige sikkerhedsfoto.

 

Om bord

5) Gå til din kahyt og hent dit Cruise Card. Dette kort fungerer som nøgle til kahytten, men kan også anvendes til at betale for produkter og ydelser, du køber om bord. Hvis du rejser i MSC Yacht Club, anvender du også dette kort for at få adgang til MSC Yacht Club området. Hvis din kahyt ikke skulle være klar, kan du foretage dine første køb i barer og restauranter ved at opgive dit kahytsnummer og dit fulde navn.

6) Aktiver dit Cruise Card til køb om bord. (Se afsnittet om betalinger om bord for mere information om, hvordan dette gøres.)

7) Deltag i den obligatoriske sikkerhedsøvelse.

8) Læs MSC Cruise Guide, en vigtig præsentation, hvor du får alle de oplysninger, du har brug for, for at kunne nyde dit krydstogt fuldt ud.

Om dagen passer det godt med behageligt fritidstøj og om aftenen lidt pænere tøj. Om aftenen kan mænd fx have en poloshirt på og kvinder en kjole, nederdel eller bukser og bluse. Aftener af en mere festlig karakter er det for mænd passende med en jakke og for kvinder en kjole. Ved ”Formal Night” har mænd jakkesæt og slips eller smoking på, og kvinder iklæder sig en cocktail- eller aftenkjole. Hvis man ikke vil have formelt tøj med, kan man disse aftener spise i buffetrestauranten, hvor man kan være mere afslappet klædt på.

Din bagage leveres direkte til kahytten, men det kan tage nogle timer, fordi bagagen ikke leveres, før skibet har lagt fra kaj. Vi anbefaler derfor, at du pakker alt det ned, som du skal bruge, lige efter du er kommet om bord, i din håndbagage. Også lægemidler, dokumenter og andre lignende personlige ejendele bør pakkes i håndbagagen.

Vi anbefaler, at du pakker meget forskelligt slags tøj, fra hverdagstøj til at slappe af i om bord, til fint tøj til de gallamiddage, der arrangeres på alle MSC Cruises krydstogter. (Bemærk, at der arrangeres to gallaaftener på syv dages krydstogter). Afhængigt af krydstogtets rute kan du have behov for anstændig påklædning for at besøge visse seværdigheder, i særdeleshed religiøse eller hellige steder. Passende påklædning er i disse tilfælde lange bukser (ikke shorts) til mænd og længere kjoler eller lange bukser samt langærmet bluse og hovedtørklæde til kvinder. Hvis du vil holde dig aktiv, bør du tage en badedragt, træningstøj og træningssko med til motionscenteret og joggingbanen, samt badetøfler til spaen. Der arrangeres ofte temafester både om dagen og om aftenen, som for eksempel Flower Glory Party, hvor du kan have dit smarteste flower power-tøj fra 60erne og 70erne på, og White Party, hvor det passer bedst med hvidt tøj. Hvis du har planlagt at deltage i en af de mere krævende udflugter (fx vandreture på krydstogter i Nordeuropa), bør du tage stabile, robuste vandresko med. Et par andre ting, der også er gode at have med, er fx kamera og kikkert.

  • Ting du IKKE skal tage med: alkohol, skydevåben, skarpe genstande, elkedler, strygejern, fødevarer og drikkevarer, droner, Galaxy Note 7 (disse er alle forbudt om bord).
  • Ting du kan lade blive hjemme: Håndklæder og hårtørrer (disse findes i kahytten).
  • Ting du bør pakke i håndbagagen: rejsedokument, bagagelabels (skal sættes fast på bagagen, når du ankommer til afrejsehavnen), penge, smykker, elektronik, medicin, bleer og værdigenstande, som du kan få brug for på rejsen.

Som en sikkerhedsforanstaltning kan sikkerhedspersonalet visitere passagerer og/eller bagage og bortskaffe artikler, som selskabet anser for at være en risiko for passagerer, besætningen eller skibet (såsom våben, dykkerknive, elkedler, strygejern, droner, Galaxy Note 7, mm). Personalet om bord har også ret til at fjerne alle drikkevarer, der findes i bagagen. Disse vil i så fald blive leveret tilbage til ejeren aftenen inden krydstogtet afsluttes. Ikke-emballerede fødevarer må ikke tages med om bord.

Gæster opfordres til at begrænse deres bagage til to rejsetasker pr. person, hvilke ikke bør overstige målene 90x75x43 cm eller veje mere end 23 kg stykket, og to stykker håndbagage pr. person, der ikke bør være større end 56x45x25 cm.

Barnevogne og kørestole må altid tages med, men husk at meddele dette ved bestilling.

På alle Grand Voyages (positionskrydstogter) til og fra Caribien, Sydamerika, Sydafrika og Mellemøsten udgør ovenstående retningslinjer det, som maksimalt tillades pr. person, og totalvægten for bagage for alle passagerer i en kahyt må ikke overstige 100 kg og 8 tasker. Al bagage, der overskrider max-grænsen, vil blive stoppet ved indtjekningen.

Al bagage skal opbevares i kahytten og må ikke stå i vejen for udgange. Sørg for at tage dine bagagelabels, der er nødvendige for at gå om bord, med i din håndbagage og sæt dem fast på bagagen, når du ankommer til afrejsehavnen. Bemærk at værdifuld bagage transporteres for passagerens egen risiko. Forsikring kan tegnes gennem MSC Cruises.

 

Bagage på fly

Bagageregler vedrørende størrelse og vægtbegrænsninger besluttes af de internationale flyselskaber. Undersøg ved bookningen, hvilke regler der gælder. Flyselskabet forbeholder sig retten til at opkræve et tillæg for overvægt på bagage. MSC Cruises påtager sig intet ansvar for problemer, der opstår ved afgang fra eller ankomst til lufthavnen.

I det uheldige tilfælde, at bagagen forsvinder på grund af bagagehåndteringsfejl fra flyselskabets side, tilbyder MSC en bagageefterleveringstjeneste. Rederiet samarbejder med hittegodsafdelinger i hver eneste lufthavn og vil gøre sit yderste for at spore din bagage og om muligt få den leveret direkte til skibet i en af de efterfølgende havne. Vi anbefaler trods dette, at alle, der mister deres bagage, udfylder den formular, der findes til dette formål i lufthavnen, for senere at kunne kræve skadeserstatning fra flyselskabet.

Om bord på skibet kan du betale med dit Cruise Card. På kortet, som du får ved indtjekningen i terminalen, bliver dit kreditkort enten registreret, eller der indsættes kontanter. Følgende kreditkort accepteres: Visa, MasterCard, JCB, American Express og Diners Club. Visa og Mastercard Debit-kort accepteres også, undtagen på krydstogter i Sydamerika og Sydafrika. På MSC´s krydstogter i Europa, De Forenede Emirater og lange krydstogter, der afgår fra Europa, accepteres Euro om bord. På krydstogter i Caribien, Sydamerika, Sydafrika og lange krydstogter, der afgår fra en ikke europæisk afrejsehavn, accepteres amerikanske dollar.

I enkelte tilfælde kan der foretages reservationer på det betalingskort, der er knyttet til din konto om bord på skibet, dvs. det kort, du betaler med til alle køb om bord. Disse reservationer foretages for at kontrollere, at kortet er gyldigt. Når slutafregningen for dit forbrug om bord er betalt, vil MSC straks ophæve reservationerne. Det er hvert enkelt kortselskab, der skal ophæve reservationerne i deres system. Det kan tage mellem syv og 14 dage, og det kan MSC Cruises ikke påvirke. Når kortselskabet har ophævet det reserverede beløb, har du adgang til pengene igen.

Alle kahytter har stikkontakter til både 110 og 220 V, og danske el-apparater passer i kontakterne uden adapter. Alle kahytter er udstyret med en hårtørrer. Vaske- og strygeservice tilbydes mod ekstra betaling. Prisliste kan fås om bord.

Det er ikke tilladt at tage våben, euforiserende stoffer eller andet med om bord, der kan sætte passagerernes eller besætningens sikkerhed på spil. Som en tommelfingerregel kan man sige, at hvis noget er forbudt at tage med om bord på flyet, så er det også forbudt at tage det med om bord på skibet. Det anbefales at pakke skrøbelige og værdifulde ting i håndbagagen. Alkoholholdige drikkevarer, der købes i havne eller om bord på skibet, opbevares på skibet og gives tilbage på krydstogtets sidste aften. Det kan derudover oplyses, at der er badehåndklæder og badelagener om bord, så dem behøver man ikke tage med.

Serviceafgifter (drikkepenge) til personalen ombord er inkluderet i krydstogtets pris.
Hvis du køber drikkevarer om bord, lægges der automatisk 15% serviceafgift til prisen.

 

Den dejlige morgenmad serveres kl. 07.00–10.00. Morgenmaden serveres i buffetrestauranten og andre restauranter om bord. Du kan også bestille kontinental morgenmad til kahytten. Denne service indgår i alle kahytkategorier, undtagen Bella, hvor der kan bestilles roomservice mod ekstra betaling.

Frokost servers i flere forskellige restauranter om bord. Serveringstidspunkterne er forskellige afhængigt af skib og geografisk placering, men her tilbydes altid et komplet udbud af retter, så du kan slappe af og nyde maden. Smag på lækker Middelhavsmad lavet af friske råvarer eller ægte delikatesser fra alle steder i verden i vores specialrestauranter.

For at garantere en god oplevelse og et afslappet måltid tilbydes der to forskellige tidspunkter for aftensmaden hver aften, så du kan nyde hver ret i ro og mag. Du kan også spise i buffetrestauranten. Oplys om dine ønsker ved bookningen, så vi kan reservere et bord til dig til hele krydstogtet. Alt, der har at gøre med dine måltider, er organiseret, så du kan få den størst mulige valgfrihed, så du kan nyde hvert eneste øjeblik af din ferie.

En middag i en af restauranterne om bord er en mindeværdig oplevelse med et stort udbud af mad i høj kvalitet. Prøv mesterkokkes frisklavede kreationer og nyd dit måltid, med alt fra det Middelhavsinspirerede fusionskøkken til asiatiske lækkerier, fransk bistrogastronomi, ægte napolitansk pizza, herligt krydrede Tex-Mex-favoritter og meget mere (udbuddet varierer fra skib til skib).

I hovedrestauranten er der altid børnemenuer til frokost og om aftenen. I buffetrestauranten findes der mange forskellige ”hjørner” med en masse forskellige muligheder, som pizza, mad fra grillen, salater og mad fra Middelhavskøkkenet. Buffetrestauranten har åbent næsten døgnet rundt.

Bemærk, at hvis der er fyldt i hovedrestauranten, kan rejsende i Bella-klassen opfordres til at spise middag i buffetrestauranten. For rejsende i Aurea-klassen findes der alternativet ”MyChoice”, som giver større frihed, når det gælder middagstidspunkt og -sted.

Middagstidspunkterne varierer afhængigt af skib og af, hvor man er på krydstogt. Man kan altid finde middagstidspunkterne i dagsprogrammet.

Specialkost som halal, glutenfri, kosher og vegetarisk tilbydes også om bord.

Måltider indgår ofte, men ikke altid, i vores heldagsudflugter, så derfor bør du læse udflugtsprogrammet nøje igennem.

CLASSIC (Bella og Fantastica), indebærer, at man på traditionel vis på forhånd bestiller 1:a spisetidspunktet ca. kl. 18.30 eller 2:a spisetidspunktet ca. kl. 20:30.

MY CHOICE (Aurea og Wellness), indebærer, at man kan spise når som helst med fortrinsret på en hvilken som helst flexi-restaurant kl. 18:00-21:30.

YACHT CLUB, indebærer, at man kan spise når som helst i restauranter, der er reserveret kun til gæster i Yacht Club.

Hvert skib har en veludstyret sundhedsklinik med en læge og en sygeplejerske. Sundhedsklinikken er åben i henhold til dagsprogrammet og i nødsituationer døgnet rundt. Der skal betales for de medicinske ydelser, der tilbydes om bord, så vi anbefaler, at alle rejsende har en gyldig rejseforsikring, der dækker eventuelle behandlinger. I tilfælde af at rejseforsikringen ikke dækker alle behandlinger, du får om bord, er det bedst at opbevare alle kvitteringer, hvis det skulle blive aktuelt at forhandle med forsikringsselskabet, når du kommer hjem. Medicinske ydelser debiteres direkte fra dit Cruise Card.

Rygning om bord er kun tilladt på anviste områder. Af hensyn til brandsikkerheden er rygning hverken tilladt i kahytter eller på kahytternes balkoner. Hvis man bryder disse regler, debiteres en rengøringsafgift på 70 Euro fra dit Cruise Card. Cigaretskod må heller ikke kastes over bord. Rygning er tilladt i visse barer om bord, samt i visse områder på dæk.

Alkoholholdige drikkevarer kan købes i skibets barer og restauranter, og man må ikke tage sine egne alkoholiske drikkevarer med om bord. Alkoholholdige drikkevarer, der købes i havne eller i skibets butikker, afleveres til opbevaring og udleveres til den rejsende på krydstogtets sidste aften. På alle krydstogter med mindst et besøg i en amerikansk havn er aldersgrænsen for servering af alkohol 21 år. På de øvrige krydstogter er aldersgrænsen 18 år. Skibets personale har ret til at beslaglægge alkoholdrikke, der medtages om bord, og har også ret til ikke at betjene passagerer, der har fået for meget at drikke.

Med Fly & Cruise-pakken kan du være sikker på, at dit krydstogt får en flyvende start. Hvis du støder på forsinkelser eller andre problemer på din udrejse, gør vi alt for at hjælpe dig med at komme frem til skibet til tiden. I pakken indgår disse ydelser også, der gør rejsen til en fornøjelse fra start til slut:

Når du stiger ud af flyveren, vil vores personale være til stede for at tilbyde dig hjælp samt information og vise dig hen til transferbussen. I nogle lufthavne er der dedikerede MSC Cruises repræsentanter, der vil være til stede allerede ved afrejsen, hvilket garanterer en problemfri start på din rejse.

Hvis du rejser via Genua Airport, kan du få en rigtig behagelig og afslappende start på din rejse takket være den eksklusive MSC Lounge.

Loungen har åbent fra 09:00 til 17:00 (længere, hvis det skulle være nødvendigt), den har aircondition og er møbleret med bekvemme siddepladser til 60 personer. Her er der internetadgang og personale, der tager sig af dig. Du kan få rabatkuponer til måltider i lufthavnens buffet, og der er en udendørs terrasse, hvor du kan slappe af, mens du venter på flyet, der skal bringe dig hjem igen. Du kan ringe til MSC Lounge på (+39) 010 8607976.

Behagelig transport mellem lufthavnen og havnen er inkluderet i alle Fly & Cruise-priser. Den er selvfølgelig organiseret med samme grad af service og omhu som vores krydstogter og bringer dig hurtigt og nemt til skibet, uanset hvornår du lander.

I det uheldige tilfælde, at bagagen forsvinder på grund af bagagehåndteringsfejl fra flyselskabets side, tilbyder MSC en bagageefterleveringstjeneste om bord på skibet. De samarbejder med det ”Lost & Found”-kontor, der findes i alle lufthavne, så de kan spore din bagage og hurtigt få den sendt til skibet (eventuelt ved næste anløbshavn) og leveret til din kahyt/suite.

Bemærk, at toldreglerne i visse lande kræver, at gæsten er til stede, når bagagen leveres tilbage igen.

Park & Cruise er den enkleste måde, når du skal parkere og gå om bord på skibet. Den nye Park & Cruise-service tilbyder dig den nemmest mulige måde til at parkere i de havne, der er nævnt nedenfor. Det er forskelligt, hvordan det fungerer fra havn til havn, og der findes forskellige tjenesteydelser at vælge imellem, fra Valet-service til selv-service-parkering lige uden for terminalen. Du kan ganske enkelt aflevere bilen, aflevere bagagen og gå om bord på skibet. I visse tilfælde er der en shuttle bus mellem parkeringspladsen og terminalen. Uanset hvilken havn du rejser fra, gør Park & Cruise livet lettere for bilister. Hele konceptet Park & Cruise er designet til at være enkelt – også betalingen. Parkeringsafgiften debiteres din konto om bord, som du betaler, inden du forlader skibet. Så kan du bare vise kvitteringen og hente bilen.

Park & Cruise er i øjeblikket tilgængeligt her:

Italien: Ancona, Bari, Brindisi, Cagliari, Civitavecchia, Genua, La Spezia, Messina, Neapel, Palermo, Salerno og Venedig

Tyskland: Hamburg, Kiel og Warnemünde

Spanien: Barcelona og Valencia

På krydstogtets sidste aften meddeles al vigtig information, der drejer sig om krydstogtets afslutning og landgangen, i dagsprogrammet. Man kan også bede om hjælp fra skibets personale. Aftenen før landgangen afleveres forskelligt farvede sedler i kahytten. Udfyld sedlerne og sæt dem fast på rejsetaskerne. Rejsetaskerne efterlades uden for kahytten om natten og transporteres i land ved ankomsten. Alle vigtige dokumenter og værdifulde genstande bør pakkes i håndbagagen. Sidste morgen om bord starter serveringen af morgenmad kl. 06:00.

Hvis du selv har booket din flyrejse, skal du sørge for at have nok tid mellem landgangen og flyets afgang. KrydstogtCenter har intet ansvar for fly, der er booket af den rejsende selv. Disse billetter kan normalt ikke ændres.

For krydstogter, der inkluderer fly, bør passagererne tjekke ind på flyselskabets hjemmeside fra 23 timer før planlagt flyvetid eller ved flyselskabets indtjekningsskranke i lufthavnen mindst to timer før planlagt flyvetid. Ved ankomsten til rejsemålet vil passagererne blive mødt af en repræsentant for MSC Cruises, der viser dem hen til transferbussen for videre transport til havnen.

I Genovas lufthavn er der en behagelig MSC Lounge og MSC Terrace, eksklusivt for MSC´s gæster på de dage, hvor de har skibe, der afgår fra Genova. De ligger i afgangshallen over for indtjekningsskrankerne, tæt på lufthavnens restaurant/buffet. MSC Terrace har åbent i forårs- og sommermånederne, når vejret tillader det. Der vil altid være en repræsentant for MSC til stede til at hjælpe ved eventuelle problemer og for at give information om afgangstider, eventuelle forsinkelser eller lignende.

Del dine specielle øjeblikke med familie og venner, mens du er på krydstogt, takket være den kraftige nye satellitforbindelse, der er blevet installeret på skibene. Internetforbindelsen er tilgængelig 24 timer i døgnet næsten over alt på skibet, også på fællesområderne, og kan anvendes via din smartphone, tablet eller laptop. Du kan også bruge computerne i Internetcaféen, der er udstyret med store skærme, tastatur og printere i høj kvalitet. Internetcaféen er åben døgnet rundt. For detaljerede prisoplysninger og vejledning bedes du kontakte receptionen om bord.

MSC anvender avancerede satellitsystemer for at give dig en god internetoplevelse til havs. Teknikken adskiller sig ganske meget fra bredbåndsforbindelsen i land, men satellitforbindelsen giver dig det vigtigste af din online-verden midt ude på havet. Så uanset hvor du er på krydstogt, kan du lade alle dem, du kender, få at vide, hvor sjovt du har det!

 

Internetpakke

MSC tilbyder tre gunstige internetpakker tilpasset til forskellige slags behov, og du kan købe dem ”pr. dag” eller ”pr. krydstogt”.

Der kan købes internetpakker på alle skibe og ruter. Hvis du får brug for det, kan du når som helst opgradere til en anden pakke blot for en enkelt dag eller for resten af dit krydstogt. Fuldstændige oplysninger og priser vises om bord, når du tilslutter til skibets netværk, og udgiften debiteres din konto om bord. Du kan også betale direkte i internetcaféen.

For at få den billigste internetforbindelse, mens du er på krydstogt, kan du booke wi-fi pakker på forhånd inden afrejse. Du kan spare op til 50%!

Vi anbefaler, at alle rejsende har en fuldt dækkende rejseforsikring. Kontakt dit forsikringsselskab for at få oplysninger om den mest egnede rejseforsikring.

Kontroller i god tid inden rejsen, hvilke pas- og visumregler der gælder på de rejsemål, der besøges. Alle rejsende skal have et gyldigt pas, uanset hvilket krydstogt det drejer sig om. Passet skal være gyldigt i mindst seks måneder efter rejsens afslutning. Passet må ikke være beskadiget. Bemærk, at et provisorisk pas ikke er gyldigt ved indrejse til visse lande. Vi anbefaler, at man rejser med pas selv inden for Schengen, da det nationale Id-kort ikke altid accepteres som dokumentation af identitet og nationalitet på rejsemålet.

Hvis navnet på billetterne adskiller sig fra navnet i passet, kan du blive forhindret i at foretage flyrejsen eller krydstogtet. I visse lande kræves der legitimation med pasfoto, hvis man går i land i løbet af et krydstogt. Til dette formål kan man anvende en kopi af passet. Undersøg for hver havn, hvor lang tid inden besøget du skal søge om visum (der hvor det kræves). Dette er forskelligt fra land til land. Bemærk, at der ikke er mulighed for erstatning, efter at du har søgt om visum, selv om ansøgningen ikke bevilges af myndighederne.

USA: Ved indrejse til USA kræves der altid indrejsetilladelse gennem ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Passageren har selv ansvar for at udfylde ansøgningen på en elektronisk online formular på: https://esta.cbp.dhs.gov.

ESTA er afgiftsbelagt og betales med kreditkort. En ESTA-ansøgning kan laves så tidligt, man vil, men senest 72 timer før afrejse. Oftest får du svar (bekræftelse eller afslag) på nogle minutter.

Hvis du mangler ESTA-tilladelse, kan du nægtes at gå om bord på flyveren eller indrejse til USA. Kontakt ved uklarheder eller spørgsmål den amerikanske ambassade/konsulatet.

Der kræves et gyldigt, maskinelt læsbart pas, hvilket et almindeligt dansk pas altid er. Det er kun provisoriske pas, der ikke er maskinelt læsbare. Oplysningerne i din bookning skal stemme overens med oplysningerne i dit pas. Det gælder navn, mellemnavn, køn og fødselsdag. Dit navn skrives på billetten præcis, som det står i den maskinelt læsbare del af passet.

De amerikanske myndigheder har ad flere omgange indført særlige restriktioner for ESTA og Visum for ansøgere, der har besøgt eller er statsborgere i Iran, Irak, Libyen, Somalia, Sudan, Syrien og Yemen. Kontakt den amerikanske ambassade/konsulatet for at få oplysninger om den aktuelle situation.

Gravide kvinder skal forevise en lægeattest, der viser graviditetsugerne og helbredstilstanden. Efter 23. uge må man desværre ikke deltage i et krydstogt.

På alle skibe hos MSC Cruises er der et begrænset antal kahytter til rejsende i kørestol. Meddel direkte ved booking eventuelle behov for en handicapkahyt. Kontakt kundeservice for yderligere information.

Det anbefales, at alle passagerer kontakter de offentlige sundhedsmyndigheder inden rejsen for at få oplysninger om anbefalede vaccinationer. MSC Cruises påtager sig intet ansvar for passagerer, der ikke følger anbefalinger, der gælder beskyttelse mod infektionssygdomme.

Der kan nægtes adgang til skibet, hvis det opleves, at sikkerheden for andre passagerer eller besætningen er truet.

Noget af det bedste ved et krydstogt er besøgene i havnene, hvor man kan udforske smukke byer, spændende kulturer, imponerende monumenter og vidunderlig natur.

De professionelt tilrettelagte udflugter byder på et bredt udvalg af rundture på hele eller halve dage eller bare et par timer. Udforsk en hovedstad, eller gå en tur på en gletsjer. Du kan også tage på eventyr – prøv at dykke i krystalklart vand, begiv dig af sted på en safari med firehjulsdrevne terrænkøretøjer, eller overnat under stjernerne i en beduinlandsby. Du vil få minder for livet!

MSC Cruises byder på et enormt udvalg af udflugter, der er sammensat, så der er noget for enhver smag. Du kan downloade udflugtsprogrammet for dit krydstogt og udvælge de udflugter, du er interesseret i. Hver udflugt er med til at gøre dit krydstogt til en uforglemmelig opdagelsesrejse!

INDVENDIG KAHYT

Kahytter med dobbeltseng, som efter anmodning kan laves om til to enkeltsenge, aircondition, badeværelse med bruser, interaktivt tv, telefon, trådløs internetforbindelse (mod betaling), minibar og sikkerhedsboks.

Denne kahyt type er tilgængelig i kategorierne Bella, Fantastica, Wellness og Yacht Club.

 

KAHYT MED HAVUDSIGT

Kahytter med dobbeltseng, som efter anmodning kan laves om til to enkeltsenge, aircondition, badeværelse med bruser, interaktivt tv, telefon, trådløs internetforbindelse (mod betaling), minibar og sikkerhedsboks.

Denne kahyt type er tilgængelig i kategorierne Bella, Fantastica og Wellness.

 

KAHYT MED BALKON

Kahytterne med privat balkon har en dobbeltseng, som efter anmodning kan laves om til to enkeltsenge, aircondition, stor garderobe, badeværelse med bruser eller badekar, interaktivt tv, telefon, trådløs internetforbindelse (mod betaling), minibar og sikkerhedsboks.

Denne kahyt type er tilgængelig i kategorierne Bella, Fantastica, Wellness, Aurea og Yacht Club.

 

SUPERFAMILY

Rummelig indkvartering til op til seks personer, hvor to eller tre kahytter, to balkoner og to badeværelser slås sammen ved hjælp af døre mellem kahytterne. SuperFamily-kahytten bestilles til en fast pris for hele kahytten, uanset hvor mange der skal bo i den. Findes på MSC Preziosa, MSC Divina, MSC Seaside, MSC Seaview, MSC Meraviglia og MSC Bellissima

Denne kahyt type er kun tilgængelig i Fantastica priskategorien.

 

SUITE

Skibene byder på flere typer suiter, nogle med balkon, andre med forseglet panoramavindue. De er alle udstyret med dobbeltseng, som efter anmodning kan laves om til to enkeltsenge, aircondition, ekstra stor garderobe, badeværelse med badekar, interaktivt tv, telefon, trådløs internetforbindelse (mod betaling), minibar og sikkerhedsboks.

 

ROYAL SUITE (Yacht Club)

Disse suiter er alle udstyret med dobbeltseng, som efter anmodning kan laves om til to enkeltsenge, aircondition, ekstra stor garderobe, badeværelse med badekar, interaktivt tv, telefon, trådløs internetforbindelse (mod betaling), minibar og sikkerhedsboks.

 

EXECUTIVE & FAMILIESUITE (Yacht Club)

Suiterne er udstyret med dobbeltseng, som efter anmodning kan laves om til to enkeltsenge, aircondition, ekstra stor garderobe, badeværelse med badekar, interaktivt tv, telefon, trådløs internetforbindelse (mod betaling), minibar og sikkerhedsboks. Med forseglet panoramavindue eller balkon.

 

DELUXE-SUITE (Yacht Club)

Suiterne er udstyret med dobbeltseng, som efter anmodning kan laves om til to enkeltsenge, aircondition, ekstra stor garderobe, badeværelse med badekar, interaktivt tv, telefon, trådløs internetforbindelse (mod betaling), minibar og sikkerhedsboks. Med balkon.