Særlige behov

MSC Cruises gør sit bedste for at yde god service også til personer med særlige behov, og rederiet har forpligtet sig til at overholde internationale retningslinjer for tilgængelighed.

 

Bevægelseshæmmede personer

Alle dæk og fællesområder er udformet på en sådan måde, at de er så tilgængelige som muligt, og så det kan lade sig gøre at bevæge sig rundt med forskellige slags hjælpemidler. Der findes tilpassede toiletter på alle skibe. Der er dog som regel ikke nogen løfteanordning i de forskellige pools. MSC Cruises skal have oplysninger om alle hjælpemidler, der skal tages med om bord, samt om en eventuel kørestols mål og vægt, ligesom totalvægten for kørestolen og dens bruger. Giv os disse oplysninger, når du booker din rejse.

Der er handicaptilpassede kahytter på alle MSC Cruises skibe. På skibe i Meraviglia-klassen er der 53 tilpassede kahytter, på skibe i Seaside-klassen 52 kahytter, på skibe i Fantasia-klassen 43–45 kahytter, på skibe i Musica-klassen 16–17 kahytter og på skibe i Lirica-klassen 4–5 stykker. De fleste kahytter er til 2 personer, men på nogle skibe er der kahytter, hvor man kan være 4 personer. I alle tilpassede kahytter er der mere plads at røre sig på: kahyttens og badeværelsets døre er 90 cm brede, og der er ramper på alle dørtrin. Der er uudnyttet plads under sengene, og bøjlestængerne i skabene sidder længere nede end normalt. Badeværelserne er rummelige, og de har en tilpasset brusekabine og en brusestol, som kan klappes ud fra væggen. WC-kummen er noget hævet. Støttegrebet sidder oftest på WC-kummens ene side og bag ved den, ikke nødvendigvis på begge sider. Håndvasken sidder lavere end normalt.

 

Hørehæmmede

MSC Cruises leverer på forespørgsel på forhånd et apparat til hørehæmmede til kahytten, der advarer visuelt eller med vibrationer, blandt andet hvis det ringer på døren, hvis telefonen eller vækkeuret ringer, eller ved en brandalarm. Man kan kommunikere med skibets reception døgnet rundt ved hjælp af teksttelefonen i kahytten. Rederiet stræber altid efter at få tekstet filmene på kahyttens TV. Det er muligt at få tolkning til engelsk tegnsprog på alle krydstogter til og fra USA. Ved behov skal dette meddeles senest 60 dage før krydstogtet.

 

Synshæmmede

På MSC Preziosa, MSC Divina, MSC Splendida og MSC Fantasia er der skilte med blindskrift i fællesområderne, i elevatorer og ved indgangen til kahytterne. Ved udformningen af fællesområder, dæk og tenderbåde på alle skibe er der taget hensyn til synshæmmede.

 

Dialyse

MSC Cruises byder også kunder om bord, der har behov for peritonealdialyse, hvis de selv sørger for deres medbragte apparater og den medicinering, der er behov for i løbet af krydstogtet. Hæmodialyse kan udføres i meget begrænset omfang på visse ruter, og de apparater, der skal bruges til behandlingen, må kun leveres om bord af visse af rederiet udpegede producenter. Kunder, der har behov for hæmodialyse, skal kontakte os, inden krydstogtet bookes.

 

Børn, der har behov for særlig støtte

Børn, der har behov for særlig støtte, er velkomne til at deltage i alle aktiviteter for børn, men MSC Cruises personale tilbyder ingen særlig pasning eller hjælp til børnene. Barnet kan efter aftale med forældrene placeres i en lavere aldersgruppe, hvis det passer bedre til barnets kognitive niveau. Et barn, der har brug for særlig støtte, kan også deltage i aktiviteterne sammen med et familiemedlem.

Flere oplysninger om, hvilke tjenester MSC Cruises tilbyder ved særlige behov, kan læses på rederiets hjemmeside. Vi hjælper dig gerne med alle spørgsmål, der drejer sig om særlige behov.