KrydstogtCenter lukker tirsdag den 23. juli kl. 14.00.

Godt at vide

Her finder du nyttige oplysninger inden dit krydstogt.

Krydstogtbilletter sendes per e-mail ca. tre uger inden afrejse. Du kan også hente dine rejsedokumenter på rederiets hjemmeside.

Der anbefales en rejseforsikring med fuld dækning til alle passagerer. Kontakt dit forsikringsselskab for yderligere oplysninger.

Rederiet anbefaler, at du tjekker ind på deres hjemmeside senest fire dage før afrejse. Online indtjekning fremskynder ombordstigning i afgangshavnen. Husk at tage dine rejsedokumenter med til havnen.

Rederiet anbefaler, at man ikke venter med at tjekke ind, til man er i havnen. Ved indtjekning i havnen skal du være der senest 2 timer inden ombordstigning. Vær opmærksom på, at sen ankomst til indtjekning kan betyde, at du misser krydstogtet. Der er ikke mulighed for tilbagebetaling af krydstogtets pris, hvis den rejsende er forsinket til indtjekningen.

Undersøg altid i forvejen, om der er visumkrav på dine rejsemål. Kontakt landets ambassade for flere oplysninger, hvis du har spørgsmål. Alle passagerer skal have et gyldigt pas, og passet skal være gyldigt i mindst seks måneder efter afsluttet krydstogt.

Ved indrejse til USA kræves der altid indrejsetilladelse gennem ESTA (Electronic System for Travel Authorization). Passageren har selv ansvar for at udfylde ansøgningen via en elektronisk online formular på adressen: https://esta.cbp.dhs.gov. ESTA er afgiftsbelagt og betales med kreditkort. Ansøgningen kan laves så tidligt, man vil, men senest 72 timer før afrejse til USA. Hvis ansøgning/tilladelse mangler, kan du nægtes adgang til at gå om bord på flyet eller indrejse til USA.

Det er ikke tilladt at tage hverken alkoholfri eller alkoholholdige drikkevarer med om bord (bortset fra til opbevaring under krydstogtet), ulovlige stoffer, våben, ammunition, sprængstoffer eller artikler af farlig karakter. Man må heller ikke tage nogen som helst slags dyr med om bord, med undtagelse af førerhund. Andet, som man heller ikke må tage med om bord, er kaffe- og vandkogere, elkedel, strygejern, el-transformator, skateboard eller surfbræt.

Valutaen om bord er amerikanske dollar (USD). På visse skibe kan man veksle valuta. Alle skibe hos NCL er kontantfri. Ved indtjekning registreres dit Visa, Mastercard, American Express, Discover, JCB Card eller Diners Club, som tilknyttes din konto om bord (ombordkonto) og dit kahyt kort. For at gøre det bekvemt for dig debiteres alle omkostninger om bord på denne ombordkonto. På krydstogtets sidste aften får du en liste leveret til din kahyt med alle indkøb om bord indtil dette tidspunkt, så du kan kontrollere og godkende den.

Hvis du ikke vil tilknytte et konto- eller bankkort til din ombordkonto, kan du også betale et kontant depositum ved indtjekningen i havnen. Deponerede beløb afhænger af krydstogtets længde: 7 dages krydstogter – USD 300 pr. person, mindre end 7 dage -USD 150 pr. person, mere end 7 dage – USD 450 pr. person. Hvis du overskrider det deponerede beløb, vil din konto blive lukket for yderligere køb om bord. Du kan sætte så mange penge ind så ofte du vil i løbet af krydstogtet, men tilbagebetaling af eventuelt overskud kan ikke ske før dagen før landgang.

Rederiet foretager reservationer på det betalingskort, der er knyttet til din konto om bord på skibet for at undersøge, om der er dækning på kortet. Når slutafregningen for dine køb om bord er betalt, vil reservationen blive ophævet.

Bemærk, at nogle banker tilbageholder disse midler i op til 30 dage.

Serviceafgift er USD 20 (USD 25 for gæster i Haven og suiter) pr. person pr. dag. Hvis I ønsker at forudbetale serviceafgiften er I velkomne til at kontakte os.

For de måltider og spa-behandlinger, der ikke er inkluderet i krydstogtets pris, tillægges der automatisk 18% i drikkepenge på passagerens konto. NCL opfordrer passagerer, der benytter sig af disse ekstra ydelser, til også at være opmærksomme på den gode service, der ydes af personalet med passende drikkepenge.

Det anbefales ligeledes, at gæster, der bor i suiter, og som modtager tjenester fra en butler eller concierge at være opmærksomme på tjenesterne med passende drikkepenge. Man kan sagtens efterlade drikkepenge i form af kontanter til personalet om bord for fremragende service.

Skibets elektriske strøm er 110 V. En adapter kan være nødvendig til visse apparater. Alle kahytter er udstyret med hårtørrer. Strygejern og strygebræt kan lånes om bord, kontakt personalet. Der er også en vaskeservice mod betaling om bord.

For at få mest muligt ud af rejsemålene, anbefaler vi, at man booker rederiets udflugter, som er arrangeret af lokale eksperter. Rederiets udflugter kan bookes i forvejen på rederiets hjemmeside, senest fire dage før afrejsen, eller om bord på skibet, hvis der stadig er ledige pladser tilbage på udflugten. En del udflugter er rigtigt populære, og det anbefales, at man booker på forhånd. Hvis antallet af deltagere ikke når minimumsantallet, har rederiet ret til at kombinere forskellige grupper eller aflyse udflugten. Du kan selvfølgelig også opleve rejsemålene på egen hånd, hvis du ikke ønsker at deltage i rederiets udflugt.

Passagererne skal vende tilbage til skibet senest en time før afgang. Skibet venter ikke på passagerer, der kommer for sent, og ansvaret for at være tilbage til tiden påhviler udelukkende passageren.

Oplev en uforglemmelig familieferie med Norwegian Cruise Line. I børne- og ungdomsklubberne er der alt fra dodgeball til pyntning af muffins. Der er masser af aktiviteter for hver aldersgruppe, og aktiviteterne koster ikke noget.

 

Splash Academy (6 måneder – 12 år)

I Splash Academy kan børn og unge have det sjovt på mange forskellige måder. Registrer børnene til det gratis ungdomsprogram, hvor de kan deltage i kreativ leg, sport og meget mere. Børnelederne arrangerer alt fra temaaftener til coole parties. Splash Academy er opdelt i fire forskellige aldersgrupper:

Guppies (6 måneder – under 3 år): til børn sammen med deres forældre. På Norwegian Escape er der også børnepasning mod betaling.

Turtles (3–5 år): I børneklubben under opsyn, der ledes af uddannet personale, arrangeres der bl.a. historieoplæsning, håndarbejde, skattejagt, cirkuskunster og andre kreative aktiviteter. Børn under 3 år kan ikke deltage i Turtle-klubbens aktiviteter.

Seals (6–9 år): Til klubbens aktiviteter hører blandt andet cirkuskunster, maleri, skattejagt, videospilleturneringer, sport, temaaftener og afslappet samvær med kammerater.

Dolphins (10–12 år): I Dolphins-klubben kan man beskæftige sig med cirkuskunster, videospilleturneringen, sport, temaaftener og afslappet samvær med kammerater.

Entourage for teens (13 – 17 år)
Teenagere har deres eget sted, hvor de kan være sammen, hvor der arrangeres filmforevisninger og de mest coole temafester. Her kan teenagerne beskæftige sig med videospil, kunst, musik, sport og være sammen med unge på deres egen alder. Der sker altid noget i teenagecentret – fra den sejeste lounge til havs til de mest hippe danseaftener. Det er i øvrigt gratis og under opsyn.

Late Night/Port Play (3-12 år)
Børnepasning mod ekstra betaling til romantiske aftener i byen eller havnedage.

Norwegian Cruise Line tilbyder maksimal frihed, når det gælder måltider. “Freestyle cruising” indebærer, at du selv må bestemme, hvor og hvornår du vil spise. Du kan vælge mellem buffet, udendørs restaurant og hovedrestaurant. Der kræves ingen bordbestilling. Specialrestauranterne opkræver et mindre servicegebyr.

Norwegian Cruise Line beskriver sine krydstogter med ordene “freestyle cruising”. Det betyder, at der ikke er nogen dresscode på krydstogtet. Om dagen kan du klæde dig, som du vil, for eksempel i strandtøj og shorts. Til buffet og i de udendørs restauranter kan du for eksempel komme i t-shirt og badedragt. Om aftenen klæder man sig gerne lidt pænere. I den store spisesal og i specialrestauranterne kan man klæde sig i lange bukser og en skjorte eller en kjole. Børn kan også have shorts på om aftenen. Til specielle aftener som Norwegian’s Night Out forventes det, at man klæder sig på til anledningen. Dresscoden til det ikoniske White Hot Party er selvfølgelig helt i hvidt.

Passagerer skal være 21 år eller ældre for at købe eller indtage alkohol om bord. På krydstogter i Europa og Australien må passagerer mellem 18 og 21 år drikke øl og vin. På krydstogter i Alaska og Hawaii kan passagerer mellem 18 og 20 år drikke øl og vin om bord, hvis deres medfølgende værger har underskrevet en s k “Young Adult Alcoholic Beverage Waiver”, som kan fås i skibets reception.

Bemærk, at det er forbudt at tage alkohol med om bord på skibet. Hvis du køber alkohol i en af havnene eller i skibets butik vil det gratis blive opbevaret under krydstogtet og blive udleveret igen ved afslutningen af krydstogtet.

Rygning er kun tilladt på specielt afgrænsede områder om bord på skibet. Rygning er tilladt udendørs på dæk og i kasinoet (men kun, hvis du spiller). I kahytter, på balkoner, i fællesrum indendørs og i teatre er rygning forbudt. Man kan ryge cigarer i cigarbaren. Rygning i kahytten kan indebære en strafafgift på USD 250.

Kontakt gerne din læge og bed om oplysninger om eventuelle sundhedsrisici på turistmål. Du har selv ansvar for, at dine vaccinationer er opdaterede. Hvis du har en kronisk sygdom, skal du have lægeerklæring. Hvis du er gravid, kan du tage på krydstogt til og med 23. graviditetsuge. 24. graviditetsuge må ikke indtræffe i løbet af krydstogtet. Gravide kvinder skal kunne fremvise en lægeerklæring. Af lægeerklæringen skal graviditetsugen fremgå, og det skal fremgå, at helbredstilstanden er sådan, at der ikke er noget til hinder for en rejse.

Du skal helbredsmæssigt og fysisk være i en sådan forfatning, at du kan deltage i krydstogtet uden at risikere dit eget eller andres helbred. Meddel rejsebureauet skriftligt, når du booker krydstogtet eller så hurtigt som muligt derefter, hvis der er indtruffet en helbredsrelateret begrænsning inden rejsen, eller hvis du tror, der kan opstå en sådan i løbet af rejsen, som kan påvirke gennemførelsen af krydstogtet. Dette gælder også for anvendelsen af hjælpemidler eller pleje og omsorg. Rederiet kræver at få så omhyggelige og specifikke oplysninger som muligt om helbredssituationen.

Nogle af kahytterne er udstyret under hensyntagen til forskellige handicap samt syns- og hørenedsættelser. Disse kahytter findes på bestemte dæk. Rejsende, der har behov for kørestol, skal have deres egen kørestol med. Rederiet kan oplyse om, hvilken del af skibet, der ikke kan nås med kørestol, og hvilke aktiviteter det kan være svært at deltage i for bevægelseshæmmede. Visse aktiviteter, som landgang, hvor man skal gå over i mindre både, inden man kan gå i land, kan være umulige at komme om bord i for kørestolsbrugere. Alle rejsende med nedsatte bevægelsesfunktioner eller med helbredsmæssige lidelser skal kunne bevæge sig og klare sig selv på egen hånd. Ellers skal de have deres egen assistent med.

Rederiet forbeholder sig retten til at nægte personer at rejse på krydstogt, hvis man ikke anses for at være i tilstrækkelig god mental og fysisk form inden rejsen. Dette gælder også for rejsende, der har behov for lægebehandling eller assistance, som skibet ikke kan stille til rådighed.

På alle skibe er der en lægekonsultation, hvor man kan behandle mindre skader og sygdomme. Hvis man har behov for hospitalspleje, skal man henvende sig til et hospital på rejsemålet. Du betaler selv udgiften til lægekonsultationen og eventuel medicin om bord, og vi anbefaler, at du har en fuldgyldig syge- og rejseforsikring. Gem alle kvitteringer, så du kan forelægge dem for dit forsikringsselskab. Bemærk, at prisen for lægebesøg, undersøgelse og medicin sandsynligvis er betydeligt højere, end du er vant til hjemmefra, og at det kan være ganske dyrt.

Man kan gifte sig både om bord og i de forskellige havnebyer. Læs mere om arrangementerne i Norwegian Cruise Lines brochure eller kontakt KrydstogtCenter.

Hvis du har booket en flyrejse på egen hånd, skal du sørge for, at du har tilstrækkelig tid mellem landgangen og flyets afgangstidspunkt. Vi har intet ansvar for flyrejser, der er booket af kunden selv.

Skibets personale har ret til at afgøre, om nogen skal nægtes at gå om bord. Dette kan ske, hvis der foreligger fare for din egen og/eller andre gæsters sikkerhed. Årsager kan være sygdom med høj smitterisiko, uanstændig opførsel, at et gyldigt rejsedokument eller identifikationspapirer mangler. Passagerne skal være i en sådan sundhedstilstand, både fysisk og psykisk, at de kan rejse med et krydstogtskib. Ud over dette har skibet regler for, hvordan man forventes at opføre sig over for andre gæster om bord, samt regler for at overholde både sikkerheds- og sundhedsmæssige forskrifter. Hvis nogen bryder disse regler, kan skibets ledelse bede en rejsende om at forlade skibet i næste havn. Omkostninger i forbindelse med en bortvisning fra skibet har gæsten selv ansvar for.

Rederiet foretager reservationer på det betalingskort, der er knyttet til din konto om bord på skibet for at kontrollere, at der er dækning på kortet, og at kortet er gyldigt. Når slutafregningen for dine køb om bord er betalt, vil reservationen blive ophævet. Hvert enkelt kortselskab skal derefter hæve reservationerne i deres system. Dette kan tage mellem syv og 14 dage, og dette kan Norwegian Cruise Line ikke påvirke. Når kortselskabet har ophævet det reserverede beløb, har du adgang til pengene igen.