Særlige behov

Norwegian Cruise Line ønsker at tilbyde muligheden for et afslappende og dejligt krydstogt for alle, også for personer der har forskellige funktionsnedsættelser eller særlige behov. KrydstogtCenter hjælper dig gerne med at informere rederiet om dine særlige behov inden krydstogtet. På krydstogtets første dag gennemgår du dine særlige behov med personalet om bord.

 

Bevægelseshæmmede personer

Norwegian Cruise Lines skibe, og især de nyeste skibe, er godt tilpasset til bevægelseshæmmede personer. Fællesarealer på skibet er tilgængelige, og det er nemt at komme rundt på skibet med forskellige slags hjælpemidler. Der er flere tilpassede fællestoiletter, og elevatorerne om bord er rummelige. Der er en stolelift til mindst én pool på alle skibe.

På alle rederiets skibe findes der handicaptilpassede kahytter i flere forskellige klasser. Kahytterne er normalt til 2 personer. De tilpassede kahytter er større end de almindelige kahytter, og der er god plads til at komme rundt i dem med kørestol. Badeværelserne er også rummelige. WC-kummen er oftest noget højere, og håndvasken er lavere. I brusekabinen er der et sæde, der kan klappes ned fra væggen. Der er oftest støttegreb på begge sider af WC-kummen. I kahytter med balkon er passagen ud til balkonen også tilgængelig. Kahytterne har altid et væg-til-væg tæppe. Du kan på forhånd booke (senest 30 dage inden afrejse) følgende hjælpemidler til kahytterne: WC-kummeforhøjer, medicinkøleskab og beholder til farligt affald. Rederiet ønsker på forhånd at vide, hvilke hjælpemidler du kommer til at tage med, samt målene og vægten på din eventuelle kørestol.

Ved en elektrisk kørestol eller permobil skal du også meddele batteritypen. Om bord på skibene godkendes kun hjælpemidler, der har tørt batteri eller gelbatteri. Den elektriske kørestols/permobilens oplader skal fungere med en elektrisk spænding på 110V. Der skal også angives oplysninger om model og producent for de fleste hjælpemidlers vedkommende. Strandkørestole kan lejes på Norwegian Cruise Lines private øer i Caribien.

 

Hørehæmmede

Ved forudbestilling kan du få en vibrationsalarm (visual-tactile-alert system) til kahytten, og til den kan der tilsluttes vækkeur, dørklokke, telefon og andre alarmer. Kahyttens telefon kan udskiftes med en TTY-teksttelefon, som hjælper dig med at holde kontakt med skibets reception. Denne tjeneste findes på alle skibe bortset fra Norwegian Spirit, hvor der kan holdes kontakt via mobilens tekstbesked-funktion. Hvis den døve/hørehæmmede ønsker det, kan han/hun få adgang til en søgeanordning, hvor han/hun kan få adgang til de vigtigste meddelelser om bord. En høreslynge kan fås til hovedteateret på flere af skibene. Du bør give besked om dit behov for hjælpemidler senest 30 dage inden krydstogtet, men gerne allerede i forbindelse med bookningen. Kahytternes TV-apparater understøtter tekstning, og der er tekstning til rådighed til mange film. Tolkning på amerikansk tegnsprog kan bestilles til forestillingerne på krydstogter, der afgår fra USA og Canada, senest 90 dage inden krydstogtet.

 

Synshæmmede

Blindskrift anvendes blandt andet på elevatorknapper og skilte. Hvis det ønskes, er der mulighed for at få en guidet rundvisning på skibet i begyndelsen af krydstogtet. Særlige behov skal meddeles senest 30 dage før afrejse og gerne allerede ved bookningen. Førerhunde er velkomne om bord, og der er områder på dæk, hvor hundene kan luftes.

Personer med kognitive udfordringer, indlæringsvanskeligheder og lignende

Norwegian Cruise Line stræber efter at gøre krydstogtet smidigere og mere fleksibelt ved bl.a. at tilbyde prioriteret ombordstigning og afstigning i havnene.

 

Dialyse

Krydstogtgæster, der har behov for regelmæssig peritonealdialyse, er velkomne om bord på alle Norwegian Cruise Lines skibe. Man har derimod ikke mulighed for at have gæster om bord på skibet, der har behov for hæmodialyse. Gæster, der anvender peritonealdialyse, skal selv passe på alle de apparater, de tager med om bord, samt give besked om disse på forhånd, senest 30 dage før krydstogtet, men gerne allerede i forbindelse med bookningen.

 

Ekstra syre

Du må gerne tage ekstra syre med om bord på Norwegian Cruise Lines skibe. I forbindelse med bookningen eller senest 30 dage inden krydstogtets afgang skal rederiet have nøjagtige oplysninger om det ekstra syre og dets leverandør. Hvis du ikke selv tager ekstra syre med, kan du bestille det fra virksomheden Special Needs at Sea (www.specialneedsatsea.com). Vær opmærksom på, at andre virksomheder ikke må levere ekstra syre til skibet. Flydende syre er ikke tilladt om bord.

Flere oplysninger om, hvordan Norwegian Cruise Lines er opmærksomme på gæsternes særlige behov i løbet af krydstogter, finder du på rederiets engelsksprogede side. Vi hjælper dig gerne med alle spørgsmål, der drejer sig om tilgængelighed.