Godt at vide

Bestil krydstogt

Stemningen om bord

På Ponants ekspeditionsyachter er ingen dag som den foregående. På yachterne kan du nyde enestående madretter, dagligt varierende havnedestinationer og femstjernet service.

Yachtens typiske tidsplan
Dagen begynder med morgenmad kl. ca. 06.30-10.00. Morgenmaden kan nydes i din egen kahyt eller som buffet på en af de to restauranter. Hvis vejret tillader det, kan man også indtage morgenmaden på det udvendige dæk, mens man beundrer udsigten. Om morgenen, uden for restaurantens åbningstider, serveres kaffe, te og kager i hovedlobbyen.

I løbet af dagene forlader de rejsende normalt skibet for at gøre sig bekendt med havnedestinationen – enten gennem rederiets udflugter eller på egen hånd. Skibets reception har lokale kort og tip til at lære destinationen at kende.

Der serveres frokost mellem kl. 12.30-14.00. Frokosten kan nydes i både hovedrestauranten og grillrestauranten. Lejlighedsvise grillfester arrangeres også om bord.

Efter frokost er der tid til at slappe af og nyde skibets service. De rejsende har adgang til en infinity-pool, Ponant Yacht Spaområdet, et motionscenter, bibliotek og en butik. Personalet organiserer også forskellige typer aktiviteter fra workshops til forelæsninger. Eftermiddagste bestående af varme drikke og bagværk serveres om bord kl. 16.

Før middagen har du også tid til at nyde skibets udvalg af cocktails i baren, loungeområderne eller på det udvendige dæk. Middag serveres kl. ca. 19.30. Hovedrestauranten serverer en fire-retters à la carte-menu, inkl. vin, og grillrestauranten tilbyder afslappede måltider som buffeter. Middag i grillrestauranten kræver bordbestilling. Aftenen fortsætter med f.eks. danseshows eller film.

Gourmetretter
Den franske indflydelse fra rederiet ses tydeligt i krydstogtsmenuerne. Menuerne er planlagt i samarbejde med Michelin-kokken Alain Ducasses firma, Ducasse Conseil. Retterne tilberedes med friske og lokale råvarer af høj kvalitet.

Dresscode
Dresscoden om bord på yachterne er smart casual. På ekspeditionskrydstogter kan det betale sig at klæde sig praktisk på, og behagelige sko er et must. Ved kaptajnens gallamiddag forventes de rejsende at klæde sig pænt på. På de arktiske ekspeditionsture får de rejsende anorakjakker til deres rådighed.

Serviceafgifter til skibets personale
Serviceafgifter til personalet er en del af normen, men er ikke obligatoriske. Størrelsen på serviceafgiften er ca. 10-12 €/dag/person.

Bryllupsrejser
Ponant tilbyder par på bryllupsrejse gode fordele. Hvis bryllupsrejsen foretages inden for 12 måneder efter vielsen, tilbydes parret følgende fordele:

Classic-pakke (balkonkahyt)
– 300 euro i rabat på kahyttens pris
– en flaske champagne
– 25 % rabat på fotografering
– små overraskelser om bord

Prestige-pakke (suite)
– 300 euro i rabat på suitens pris
– en flaske champagne
– 25 % rabat på parfotografering
– to gratis fotografier
– en gratis spabehandling pr. kahyt (værdi maks. 115 euro)
– små overraskelser om bord