Særlige behov

Princess Cruises har længe prioriteret spørgsmålet om at gøre krydstogtrejser tilgængelige for alle gæster, inklusive dem med særlige behov. Selskabet igangsatte derfor sit prisbelønnede program Princess AccessSM i 1992 for at højne niveauet af tilgængelighed om bord på krydstogtskibe.

Siden dengang har rederiet udviklet tilgængeligheden om bord, så alle kan nyde godt af et vellykket krydstogt.

 

Bevægelseshæmmede personer

Fællesarealer om bord er tilgængelige, og det er nemt at komme rundt om bord med forskellige slags hjælpemidler. På de nye skibe er opmærksomheden på tilgængelighed bedre end på de ældre. På visse skibe er det ikke muligt at komme ud på alle dæk eller ud på sportsdækket. På Princess Cruises egne sider kan du se alle dæksoversigter og beskrivelser (Deck Plans), hvor tilgængeligheden for hvert dæk er markeret eller beskrevet med ord. På de nye skibe er der mange handicaptoiletter, og de fleste elevatorer er rummelige. På de ældre skibe er der færre toiletter, og antallet af rummelige elevatorer er færre. Næsten alle skibe har stolelift i både pool og boblebad.

Princess Cruises ønsker på forhånd at vide, hvilke hjælpemidler der medtages, mål og vægt for en eventuel kørestol samt totalvægten for kørestol og brugeren. Ved en elektrisk kørestol eller permobil skal du også meddele batteritypen. Rederiet skal have oplysningerne senest 60 dage før afrejsen, men gerne allerede ved bookning.

På alle Princess Cruises skibe er der handicaptilpassede kahytter i forskellige kategorier. I de fleste er der plads til 2 personer. De tilpassede kahytter er større end de almindelige kahytter, og der er god plads til at komme rundt i dem med kørestol. Badeværelset er også rummeligt. WC-kummen er oftest noget højere, og håndvasken er lavere. I brusekabinen er der et sæde, der kan klappes ned fra væggen.

Vær opmærksom på, at støttegrebet på de fleste skibe er placeret på amerikansk måde bag ved og på den ene side af WC-kummen, og ikke på begge sider. I kahytter med balkon er passagen ud til balkonen også tilgængelig. Kahytterne har altid et væg-til-væg tæppe.

 

Hørehæmmede

I skibets teatre er der monteret et infrarødt anlæg, der passer til høreapparaterne. Hvis du beder om det på forhånd, kan du få hjælpemidler i kahytten såsom lydforstærker til telefonen, visuel brandalarm, vibrerende dørklokke, teksttelefon og andre tilsvarende apparater. Filmene er tekstet.

 

Synshæmmede

Elevatorerne på Princess Cruises skibe er forsynet med blindskrift. Der kan lånes lydbøger på biblioteket. OBS: Menuer og lignende materiale fås ikke som blindskrift.

 

Dialyse

Princess Cruises opfordrer kunder, der har behov for dialyse, til at gøre sig nøje overvejelser, hvis de vil afsted på et krydstogt, men kunder, der har behov for peritoneal eller hæmodialyse, er velkomne på eget ansvar. Inden du tager afsted på en rejse, bør du konsultere din behandlende læge, og du bør have haft et stabilt helbred i mindst 12 måneder inden krydstogtet. Mulighederne for lægehjælp er begrænsede om bord. Der er ingen speciallæger om bord og heller ingen dialyseanordninger. En dialysepatient bør medbringe en lægeerklæring samt en liste over lægemidler og eventuelle allergier. Gæsten skal selv klare alle rutiner forbundet med dialysen, uanset om det handler om anordninger til egen behandling, der tages med om bord på skibet, eller dialysebehandling, der skal foretages i land.

 

Ekstra syre

Kontakt os, hvis du har brug for ekstra syre under dit ophold om bord på skibet. Hvis du ønsker at medbringe syre, skal det godkendes af sundhedsafdelingen hos Princess Cruises først. For at tage syre med om bord, skal du medbringe en lægeerklæring og nøjagtige oplysninger om producenten.

rederiets engelsksprogede sider kan du finde flere oplysninger om, hvilke tjenester Princess Cruises tilbyder. Vi hjælper dig gerne med alle spørgsmål, der drejer sig om særlige behov.