7.6.2022

Hold dig i form på et krydstogt

Bestil krydstogt

Krydstogtferie kan også være aktiv ferie!

”Good morning, everyone! Are you ready for some fun?”

Det entusiastiske team på tre står på den lille scene og kigger ud på flokken af omkring 50 mennesker, der er samlet på pool-dækket foran. Vi er på skibet Norwegian Epic, klokken er 9.30 om formiddagen, og det er ”Sea Day” med en hel dag på havet og udsigt til hav omkring os, så langt øjet rækker. De første medpassagerer har allerede lagt sig på solsengene på dækket, men hernede foran er vi klar til at være noget mere aktive. Vi er til ”Fun Dance Fitness with Cruise Staff”, og de næste 30 minutter står den på en blanding af høj musik, latin-rytmer og en herlig blanding af dans og fitness. Det får pulsen op og smilet frem, og vi mærker hurtigt, at alle muskler kommer på overarbejde. Det er hårdt, men det er sjovt.

Denne halve time på pool-dækket er kun én blandt rigtig mange muligheder, du har på et krydstogt for at holde formen oppe. Når ferietid er krydstogttid, kan det være svært at undgå, at der ryger lidt flere kalorier indenbords, end du er vant til hjemme. Maden er i top, og fristelserne mange, og derfor kan det være ganske godt for både samvittigheden, kroppen og sjælen at dyrke muligheden for at holde sig aktiv, mens du er ombord.

Fitnesscentret på Celebrity Equinox. Var det noget med en tur på løbebåndet i 15. sals højde med udsigt over det smukke Caribiske Hav?

På langt de fleste krydstogtskibe finder du veludstyrede fitnesscentre med rig mulighed for at holde energiniveaet oppe til både styrke- og cardiotræning. Adgang til fitnesscentret er inkluderet i krydstogtets pris, og her finder du typisk stribevis af løbebånd, cross-trainere, romaskiner og motionscykler, der kan få pulsen op, og på styrkemaskiner og med håndvægte kan du få trænet alle kroppens muskler. På de større skibe er der desuden mulighed for – mod ekstrabetaling – at tilmelde sig holdundervisning såsom spinning og BodyPump, og du kan også booke en personlig træner.

I det store fitnesscenter på Norwegian Epic er der rig mulighed for både cardio- og styrketræning.

Er du ikke til løb på maskine, finder du på langt de fleste skibe en løbebane udendørs på skibet, enten helt oppe på et af de øverste dæk eller længere nede på dækket ved redningsbådene. På løbebanen er der oftest også plads til de gående, så om du er til løb eller en rask omgang ”power-walk” er der rig mulighed. Og det føles godt at have fået 4-5 kilometer i benene – med smuk havudsigt hele vejen.

Hold til højre, hvis du går. Løb til venstre! ”Jogging track” på Royal Caribbeans Wonder of the Seas går hele vejen rundt om skibet på dæk 5.
Kommer du seks gange rundt på Wonder of the Seas’ løbebane, svarer det til en løbe- eller gåtur på 4 kilometer!

På de øverste dæk er der dagen igennem mange andre muligheder for aktiv ferie. Tag for eksempel en svømmetur i poolen, eller er du på et af de større skibe så prøv en tur i vandrutsjebanen eller kast dig ud i andre former for vandsport. På de allerstørste skibe finder du desuden basketball-bane eller tennisbane.

Tilbage på pool-dækket på Norwegian Epic. Den aktive halve time er slut, og vi har fået sved på panden, men også mod på mere. I dagens program kan vi læse, at der er ”Party Line Dance with your Cruise Staff” klokken 14 på dækket samme sted som her. Vi kommer!

Der er altid bølger i Royal Caribbeans surf-simulator kaldet FlowRider, og vi kan love dig, at både balancen og benmusklerne bliver udfordret. FlowRider findes på Royal Caribbeans “Oasis Class”-skibe og flere andre, herunder Liberty of the Seas, Odyssey of the Seas og Voyager of the Seas. En tur på surfbrættet er inkluderet i krydstogtets pris.

Forrige artikel

19.5.2022

På oplevelse på verdens største krydstogtskib!

KrydstogtCenter er med på Wonder of the Seas’ første tur i Middelhavet. Skibet er netop ankommet til Barcelona og klar til en sommersæson i det vestlige Middelhav.

Læs mere : På oplevelse på verdens største krydstogtskib!

NNæste artikel

9.6.2022

Smag på hele verden ombord

På et krydstogt bliver du ikke alene sejlet rundt fra havn til havn og oplever nye spændende destinationer, du får også muligheden for at tage på en kulinarisk rejse verden rundt, imens du er ombord.

Læs mere : Smag på hele verden ombord