9.6.2022

Smag på hele verden ombord

Bestil krydstogt

Et krydstogt er en kulinarisk rejse verden rundt

På et krydstogt bliver du ikke alene sejlet rundt fra havn til havn og oplever nye spændende destinationer, du får også muligheden for at tage på en kulinarisk rejse verden rundt, imens du er ombord. Her er nærmest alt, hvad du kan drømme om og tænke dig til – fra store amerikanske steaks over mexicanske specialiteter, spansk tapas og italiensk landkøkken, til signaturretter fra Mellemøsten, det bedste Thai-mad og den ypperste japanske sushi.

Maden på et krydstogt er et kapitel for sig.

I de senere år har de fleste store rederier opgraderet udvalget – og kvaliteten – af maden ombord i et forsøg på ikke bare at overgå hinanden, men også for at imødekomme ønsker fra et stadigt mere madinteresseret krydstogtpublikum.

Lad os først lige kigge på begrebet ”complimentary dining”:

Du vil støde på det mange gange, både før og under dit krydstogt, og her følger forklaringen. Maden er inkluderet i krydstogtets pris, alt hvad du kan spise fra morgen til aften, ofte 24 timer i døgnet. Der er altid mulighed for at få stillet sulten og pirret smagsløgene, når du er ombord. ”Complimentary dining” dækker over alle de restauranter og caféer, hvor maden er inkluderet – og der er mange – inklusive hovedrestauranten, der serverer mad fra hele verden med menukort, der er selv den bedste gourmet-restaurant i land værdig. Der er også buffetrestauranten, der holder åbent fra tidlig morgen til langt ud på de sene timer med et imponerede udvalg af mad.

Derudover findes på alle større krydstogtskibe en lang række restauranter, der tilbyder såkaldt ”Specialty Dining”. Det er tema-restauranter, hvor du mod et mindre tillæg kan spise dig mæt i fantastiske retter fra hele kloden. Oplev for eksempel ægte fransk cuisine på ”Le Bistro” på Norwegian Cruise Lines skibe eller ”Normandie Restaurant” på Celebrity Edge, japansk ”Teppanyaki” (der er mange små retter, som tilberedes på en stålplade direkte ved bordet), som findes hos både Royal Caribbean og Norwegian Cruise Line, eller hvad med den græske restaurant ”Cyprus” på Celebrity Apex, der også serverer gourmet-mad fra hele Middelhavet.

Og nu er vi er ved Middelhavet, hvor er det bedre at dykke ned i det italienske køkken end på italiensk-ejede MCS Cruises? På en række af MSC’s skibe, herunder MSC Meraviglia og MSC Divina, finder du restaurant-konceptet ”Eataly” udviklet af den italienske gourmetkok Mario Batali. Med kun 26 lignende restauranter i land, herunder i New York, har Batali videreudviklet konceptet til søs, så du kan smage alle nuancer af italiensk mad og madlavning. Når du har nydt middagen ombord, får du mulighed for at købe produkter fra de bedste italienske producenter i ”Eataly Market” – lige til at tage med hjem.

“Deviled Eggs” serveret på Wonderland-restauranten på Royal Caribbeans Symphony of the Seas.

Er du vegetar eller veganer, kommer du heller ikke til at gå sulten i seng. Stort set alle restauranter ombord tilbyder et bredt udvalg af vegetar og veganer-retter, ligesom der bliver taget højde for enhver form for madallergi, hvis du har behov for det. Husk blot at nævne det, når du sætter dig til bords.

 

Den verdenskendte franske kok Daniel Boulud, der har restauranter i blandt andet New York, Boston, Toronto, London og Singapore har skabt sin første signatur-restaurant til søs, “Le Voyage” på det helt nye skib Celebrity Beyond. Her er oplevelsen meget mere end et måltid.
På de fleste af Celebrity Cruises’ skibe kan du få en madoplevelse ud over det sædvanlige på Restaurant Cuisine/Le Petit Chef. Vi skal ikke afsløre, hvad der sker, men du har næppe oplevet noget lignende før!

Ovenstående rundtur i restaurantmekkaet ombord er blot en smagsprøve på, hvad du har i vente. Udbuddet varierer fra skib til skib og fra rederi til rederi, men vi lover, at der er mulighed for at komme verden rundt mere end én gang, mens du er ombord. Kontakt os hvis du har spørgsmål. Og indtil da siger vi blot ”velbekomme”!

Menukortet i skibets hovedrestaurant, som er inkluderet i krydstogtets pris, byder på nye retter hver dag og mad fra hele verden. Her fra ”Tropicana Restaurant” på Norwegian Epic i april 2022.
Og så har vi slet ikke talt om desserterne… Har du en sød tand, vil den elske dig for at tage på krydstogt. Udvalget i desserter og kager er uovertruffent, og det kan være mere end svært at vælge. Vi siger det bare!

Forrige artikel

7.6.2022

Hold dig i form på et krydstogt

På langt de fleste krydstogtskibe finder du veludstyrede fitnesscentre med rig mulighed for at holde energiniveaet oppe til både styrke- og cardiotræning. Adgang til fitnesscentret er inkluderet i krydstogtets pris, og her finder du typisk stribevis af løbebånd, cross-trainere, romaskiner og motionscykler, der kan få pulsen op, og på styrkemaskiner og med håndvægte kan du få trænet alle kroppens muskler.

Læs mere : Hold dig i form på et krydstogt

NNæste artikel

26.10.2022

Et krydstogtskib for hele familien – sådan ser det længe ventede Icon of the Seas ud

Et fantastisk nyt skib bygges i Finland Vidste du, at verdens største krydstogtskib i øjeblikket er ved at blive bygget i Åbo? Royal Caribbeans nye Icon of the Seas er endnu større end selskabets seneste skib, Wonder of the Seas. Skibet bliver færdigt i 2024, men vi har fået et første glimt af, hvordan det nye skib kommer til at se ud.

Læs mere : Et krydstogtskib for hele familien – sådan ser det længe ventede Icon of the Seas ud