MSC Euribia
5.3.2023

MSC Euribia indvies i København

Bestil krydstogt

MSC CRUISES’ NYE BÆREDYGTIGE SKIB MSC EURIBIA INDVIES I KØBENHAVN

MSC Cruises’ nye flagskib MSC Euribia bliver indviet i København den 8. juni 2023.
MSC Euribia symboliserer rederiets engagement i at beskytte havene, og derfor er Københavns Havn strategisk valgt som mødested for indvielsen – ikke kun fordi havnen har en rig maritim arv, men Danmark er et land med et stort engagement i bæredygtighed.
Som LNG-drevet fartøj markerer MSC Euribia endnu et skridt fremad for MSC Cruises med hensyn til at reducere drivhusgasemissionerne betydeligt.

MSC Euribia vil tilbringe sin første sæson i Nordeuropa. Fra den 11. juni vil hun tilbyde 7-nætter krydstogter fra København til Hellesylt/Geiranger, Ålesund og Flåm i Norge samt Kiel i Tyskland.

Miljømæssigt avancerede MSC Euribia

LNG spiller en central rolle i rejsen mod klimaændringer og vil reducere CO2-emissionerne med op til 25 % på MSC Euribia sammenlignet med standardbrændstoffer, samtidig med at andre luftemissioner praktisk talt elimineres.
Når bio- og syntetiske brændstoffer bliver tilgængelige, vil MSC Euribias emissioner falde yderligere. LNG er nøglen til udviklingen af lavemissionsløsninger til skibsfarten, da nye teknologier såsom brændselsceller kan drives af LNG, indtil nulemissionsbio-LNG eller grøn brint bliver tilgængelig i stor skala. MSC Cruises er aktivt involveret i flere projekter for at udvikle og gøre disse teknologier levedygtige i samarbejde med tilsynsmyndigheder, akademier, skibsværfter og industrien.
MSC Euribia vil bruge et avanceret spildevandsbehandlingssystem samt et undervandslydsystem for at minimere vibrationernes indvirkning på livet i havet. Flere energieffektivitetsfunktioner hjælper med at reducere og optimere motorbrugen.
Skibet er også udstyret med en landstrømsforbindelse for at muliggøre nul emissioner fra skibet, når landstrøm er tilgængelig