MSC Euribia
5.3.2023

MSC Euribia indvies i København

Bestil krydstogt

MSC CRUISES’ NYE BÆREDYGTIGE SKIB MSC EURIBIA INDVIES I KØBENHAVN

MSC Cruises’ nye flagskib MSC Euribia bliver indviet i København den 8. juni 2023.
MSC Euribia symboliserer rederiets engagement i at beskytte havene, og derfor er Københavns Havn strategisk valgt som mødested for indvielsen – ikke kun fordi havnen har en rig maritim arv, men Danmark er et land med et stort engagement i bæredygtighed.
Som LNG-drevet fartøj markerer MSC Euribia endnu et skridt fremad for MSC Cruises med hensyn til at reducere drivhusgasemissionerne betydeligt.

MSC Euribia vil tilbringe sin første sæson i Nordeuropa. Fra den 11. juni vil hun tilbyde 7-nætter krydstogter fra København til Hellesylt/Geiranger, Ålesund og Flåm i Norge samt Kiel i Tyskland.

Miljømæssigt avancerede MSC Euribia

LNG spiller en central rolle i rejsen mod klimaændringer og vil reducere CO2-emissionerne med op til 25 % på MSC Euribia sammenlignet med standardbrændstoffer, samtidig med at andre luftemissioner praktisk talt elimineres.
Når bio- og syntetiske brændstoffer bliver tilgængelige, vil MSC Euribias emissioner falde yderligere. LNG er nøglen til udviklingen af lavemissionsløsninger til skibsfarten, da nye teknologier såsom brændselsceller kan drives af LNG, indtil nulemissionsbio-LNG eller grøn brint bliver tilgængelig i stor skala. MSC Cruises er aktivt involveret i flere projekter for at udvikle og gøre disse teknologier levedygtige i samarbejde med tilsynsmyndigheder, akademier, skibsværfter og industrien.
MSC Euribia vil bruge et avanceret spildevandsbehandlingssystem samt et undervandslydsystem for at minimere vibrationernes indvirkning på livet i havet. Flere energieffektivitetsfunktioner hjælper med at reducere og optimere motorbrugen.
Skibet er også udstyret med en landstrømsforbindelse for at muliggøre nul emissioner fra skibet, når landstrøm er tilgængelig

NNæste artikel

2.6.2023

MSC Euribia sejler klimaneutralt krydstogt med bio-LNG

MSC Cruises' flagskib, det helt nye MSC Euribia, har forladt værftet ved Chantiers de l'Atlantique i Saint-Nazaire, Frankrig, og er nu på vej mod København, hvor det skal navngives og officielt indvies ved en stor ceremoni

Læs mere : MSC Euribia sejler klimaneutralt krydstogt med bio-LNG