2.6.2023

MSC Euribia sejler klimaneutralt krydstogt med bio-LNG

Bestil krydstogt

MSC Cruises’ flagskib viser vejen for bæredygtighed i krydstogtindustrien

MSC Cruises’ flagskib, det helt nye MSC Euribia, har forladt værftet ved Chantiers de l’Atlantique i Saint-Nazaire, Frankrig, og er nu på vej mod København, hvor det skal navngives og officielt indvies ved en stor ceremoni. Og denne allerførste rejse er unik, fordi MSC Euribia vil gennemføre den med nul-udledning af drivhusgasser, hvilket markerer en betydningsfuld milepæl inden for krydstogtindustrien.

Ved at bruge flydende biogas, bio-LNG, der er et ikke-fossilt brændstof, og et avanceret masse-balance-system, vil MSC Euribia demonstrere, at klimaneutrale krydstogter er mulige allerede i dag. Bio-LNG er et mere miljøvenligt alternativ til traditionelle brændstoffer, og ved at anvende et masse-balance-system sikres de miljømæssige fordele ved biogas på en omkostningseffektiv måde.

Hele forsyningskæden for bio-LNG-produktionen er fuldt ud i overensstemmelse med EU’s direktiv om vedvarende energi (RED II), og hvert enkelt parti af det producerede bio-LNG er certificeret af International Sustainability & Carbon Certification (ISCC). Dette garanterer, at MSC Euribia opfylder høje standarder for bæredygtighed og bidrager til at reducere klimapåvirkningen.

At MSC Euribia er det første skib i branchen, der nu gennemfører en klimaneutral rejse, understreger MSC Cruises’ engagement i at fremme bæredygtige løsninger og reducere miljøpåvirkningen. Ved at vise, at klimaneutrale krydstogter er mulige, håber rederiet at inspirere andre aktører i krydstogtindustrien til at følge trop og tage skridt mod en mere bæredygtig fremtid.

Efter denne allerførste og historiske tur, ankommer MSC Euribia til København, hvor hun vil blive navngivet den 8. juni. Efter ceremonien vil skibet begynde sæsonen med 7-nætters krydstogter til Norge, og passagererne kan se frem til en unik oplevelse med minimal miljøpåvirkning.

MSC Cruises fortsætter med at være en pioner inden for integrationen af bæredygtighed og miljøansvar. Med initiativer som dette vil rederiet gerne vise, at det er muligt at kombinere rejser med et reduceret klimaaftryk og bane vejen for en mere bæredygtig fremtid inden for krydstogtindustrien.

Forrige artikel

5.3.2023
MSC Euribia

NNæste artikel

24.2.2024

MSC Cruises lancerer rute fra De Kanariske Øer i vinteren 24/25

MSC Cruises lancerer i vinteren 2024/2025 en helt ny krydstogtsrute fra danskernes favoritdestination, De Kanariske Øer, med ombordstigning på Gran Canaria eller Tenerife.

Læs mere : MSC Cruises lancerer rute fra De Kanariske Øer i vinteren 24/25