30.10.2023

Sådan er et krydstogt i Alaska – Antti fra KrydstogtCenter deler tips og gode råd fra sit krydstogt

Bestil krydstogt

Anttis tips til en Alaska krydstogtrejse

Forestil dig et øjeblik disse scener: En glitrende gletsjer i alle nuancer af blå passerer forbi, mens du længere væk ser store skove af nåletræer. En hvalhale stiger op fra havet, mens havørne vogter over det hele fra toppen af fyrretræerne.
På en krydstogtrejse i Alaska er alt dette muligt!

Antti fra KrydstogtCenter tog sin første Alaska krydstogtrejse om sommeren, og han blev så begejstret for det, at han ønskede at dele sine tips til planlægning af et Alaska- krydstogt her på KrydstogtCenters blog. Et Alaska- krydstogt passer til næsten alle typer rejsende, da det netop er en perfekt kombination af aktiv og afslappet ferie. På krydstogtskibet kan du slappe af og beundre de forbipasserende landskaber, samtidig med at du nyder skibets faciliteter. Og i havnebyerne og på de spændende udflugter kan du se og opleve Alaskas varierede natur, kultur og spændende dyreliv.
Alaska er også en unik krydstogtdestination, da mange af kyst- og destinationerne kun kan nås med skib eller fly. Det er en af grundene til, at krydstogtrejser i Alaska er så populære – her kan du nemt nyde de fantastiske udsigter uden besvær!

Antti fra KrydstogtCenter deltog i en Alaska-krydstogtrejse med Celebrity Cruises i sommeren 2023.

 

1) Valg af krydstogt: Envejs eller rundrejsekrydstogt?

Krydstogter i Alaska kan starte fra flere forskellige havne, hvilket giver dig mange muligheder for valg af sejlrute. Overvej, om du vil med på en såkaldt envejsrejse, der starter i én havn og slutter i en anden, for eksempel fra Alaska til Canadas eller USAs vestkyst eller omvendt, eller om foretrækker en rundrejse, hvor krydstogtet starter og slutter samme sted:
En envejsrute giver dig mulighed for at udvide din rejse og udforske Alaska i flere dage. Du kan for eksempel starte din rejse fra havnen i Whittier, der ligger nær Alaskas største by, Anchorage. På denne måde kan du kombinere din tur med ophold i Anchorage, en naturskøn togrejse fra Anchorage til Denali eller Seward, eller endda en fisketur ud i vildmarken. Du kan afslutte din krydstogtrejse i byer som Vancouver eller Seattle.
Alternativt kan du stige ombord på krydstogtskibet i enten Vancouver eller Seattle. På rundrejsekrydstogter er afgangshavnen den samme som ankomsthavnen. Denne type krydstogt er praktisk, især når det kommer til flyrejser, da tur-retur flybilletter ofte er billigere end en envejsbillet. Rejsetip: Der findes en praktisk togforbindelse mellem Seattle og Vancouver. Du kan rejse mellem de to byer på kun fire timer og nyde samtidig de smukke kystlandskaber langs Stillehavskysten. Så det er nemt at kombinere besøg i begge storbyer, hvis du ønsker det.

Envejskrydstogt

F.eks. Vancouver–Seward, Whittier–Vancouver

En envejskrydstogt fra Vancouver til Seward med ruten på Norwegian Star.

 

Tur- og returkrydstogt

F.eks. Vancouver–Vancouver, Seattle–Seattle, Vancouver–Seattle

Rundrejsekrydstogt fra Seattle med ruten på Norwegian Encore

 

2) Skibets størrelse og faciliteter: Gør det en forskel?

Der er mange forskellige krydstogtskibe fra en række krydstogtrederier, der sejler i Alaska. Valg af krydstogtskib bør baseres på den oplevelse, du søger. Ønsker du et nyt og stort skib eller et ældre og mindre? Eller leder du måske efter en ultraluksus-yacht? Dit valg vil påvirke krydstogtets atmosfære, serviceniveau og selvfølgelig også prisen.

Ældre skibes krydstogter er ofte mere overkommelige i pris, mens de største og nyeste skibe er en smule dyrere. De største skibe har flere aktiviteter, underholdningstilbud og ting at lave, mens de mindre skibe har færre – men serviceniveauet er markant mere personligt. Og husk, uanset dit valg af skib, er udsigten og de fantastiske destinationer de samme!

Mainstream-skibe

Royal Caribbean i Alaska

De såkaldte ”Mainstream-skibe” passer ofte til førstegangsrejsende og familier med børn – eller til passagerer, for hvem mængden af aktiviteter og skibets store størrelse er vigtigere end personlig service.

Tip: Hvis du leder efter et godt mainstream-krydstogt, så tjek Royal Caribbeans eller Norwegian Cruise Lines udvalg.

Premium-skibe

 

Princess Cruises i Alaska

Premium-niveau skibe tilbyder en lidt højere serviceniveau end mainstream-niveau skibe, – men du behøver ikke at betale astronomiske summer for krydstogtet. Disse skibe har færre aktiviteter, men mere plads til passagererne. Premium-skibe er især velegnede til par og grupper af venner.

Tip: Hvis du leder efter et godt premium-niveau krydstogtsrederi, så tjek Celebrity Cruises, Princess Cruises eller Holland America Line udvalg. 

Ultraluksusskibe

 

Silversea i Alaska

De skibe, vi kalder ultraluksusskibe, er ofte betydeligt mindre end mainstream-rederiernes skibe. Med mindre luksusskibe er det lettere at sikre, at kunderne får værdi for deres penge. Seks-stjernede krydstogter inkluderer normalt et væld af faciliteter, fra champagne til fine dining-middage og udflugter i havnebyerne.

Tip: Hvis du drømmer om en tur i ultra luksus, så tjek Seabourns eller Silverseas udvalg!

3) Udflugter i Alaska – det er hele pointen!

I Alaska er det virkelig værd at tage på de nogle af de udflugter, som krydstogtrederiet tilbyder. Disse ture er som regel ikke inkluderet i rejsens pris. Du får virkelig mest ud af Alaskas natur ved at forlade skibet, selvom der naturligvis er fantastiske udsigter under hele krydstogtet. På grund af udflugternes popularitet anbefaler vi at reservere dine vigtigste udflugter i god tid, før krydstogtet begynder.
En af højdepunkterne på Anttis krydstogt var en hvalsafari med båd, hvor Antti så flere pukkelhvaler tæt på. På udflugten så de også sæler, søløver og havørne.

Næsten alle krydstogtrederier, der opererer i området, tilbyder forskellige typer udflugter i Alaska. Du kan udforske gletsjere, besøge en husky-gård eller opleve landskabet fra luften på en helikoptertur. Udflugter kan bookes efter bekræftelse af din krydstogtreservation.

Hvalsafari med båd

 

4) Få dine egne oplevelser

Det er en god idé at holde øjnene ekstra åbne under et Alaskakrydstogt! Mens skibet sejler gennem Alaskas fjorde, kan du spotte hvaler og havfugle selv fra din egen balkon. Også i havnebyerne kan du selv udforske området omkring dig; for eksempel fra havneområdet i Icy Strait Point er der kun få kilometers gang til den autentiske lille by Hoonah. Husk dog at være særlig opmærksom og lyt til de gode, lokale råd og retningslinjer – især med hensyn til bjørne!

Eventyr i Alaska

 

5) Krydstogter sejler i al slags vejr

Når du pakker til dit Alaskakrydstogt, skal du huske, at Alaskas vejr altid kan overraske. Sørg derfor for at pakke alsidigt tøj: en varm jakke, gode sko og en regnjakke er absolut nødvendigt. Men husk også shorts og korte ærmer, for det kan også være varmt. Glem heller ikke dine kikkert, som gør det endnu mere spændende at spotte dyr.
Alaskas krydstogtsæson begynder i april-maj og slutter i oktober. Selvom det er muligt, at der ikke er en eneste regnbyge under dit krydstogt, er det stadig en god idé at være forberedt på regnfuldt og overskyet vejr. Heldigvis, hvis vejret er dårligt, sejler skibet primært i fjordene, så havet er stadig forholdsvist roligt.

 

Blev du interesseret i Alaskakrydstogter?

 

Du kan udforske alle vores krydstogter i Alaska via KrydstogtCenters online booking på hjemmesiden, kontakte vores kundeservice via e-mail eller telefon eller sende en anmodning om tilbud.

E-mail: info@krydstogtcenter.dk
Telefon: 78 70 05 25

På besøg i Ketchikan

Forrige artikel

19.9.2023

Verdens største krydstogtskib bygges i Åbo

Royal Caribbeans nye flagskib, den imponerende "Icon of the Seas", er ved at tage form på Meyer Turku-værftet i Finland. KrydstogtCenters team fik for nylig en enestående mulighed for at besøge byggepladsen for verdens største krydstogtskib og opleve det spektakulære byggeri på tætteste hold – og der bliver noget at glæde sig til!

Læs mere : Verdens største krydstogtskib bygges i Åbo

NNæste artikel

18.1.2024

Sådan pakker du til dit krydstogt

Krydstogtcenter giver dig her den ultimative pakkeliste med gode råd til, hvad der skal blive plads til i kufferten.

Læs mere : Sådan pakker du til dit krydstogt