Smag på hele verden ombord
Bestil krydstogt
Et krydstogt er en kulinarisk rejse verden rundt
På et krydstogt bliver du ikke alene sejlet rundt fra havn til havn og oplever nye spændende destinationer, du får også muligheden for at tage på en kulinarisk rejse verden rundt, imens du er ombord. Her er nærmest alt, hvad du kan drømme om og tænke dig til – fra store amerikanske steaks over mexicanske specialiteter, spansk tapas og italiensk landkøkken, til signaturretter fra Mellemøsten, det bedste Thai-mad og den ypperste japanske sushi.
Maden på et krydstogt er et kapitel for sig.
I de senere år har de fleste store rederier opgraderet udvalget – og kvaliteten – af maden ombord i et forsøg på ikke bare at overgå hinanden, men også for at imødekomme ønsker fra et stadigt mere madinteresseret krydstogtpublikum.
Lad os først lige kigge på begrebet ”complimentary dining”:
Du vil støde på det mange gange, både før og under dit krydstogt, og her følger forklaringen. Maden er inkluderet i krydstogtets pris, alt hvad du kan spise fra morgen til aften, ofte 24 timer i døgnet. Der er altid mulighed for at få stillet sulten og pirret smagsløgene, når du er ombord. ”Complimentary dining” dækker over alle de restauranter og caféer, hvor maden er inkluderet – og der er mange – inklusive hovedrestauranten, der serverer mad fra hele verden med menukort, der er selv den bedste gourmet-restaurant i land værdig. Der er også buffetrestauranten, der holder åbent fra tidlig morgen til langt ud på de sene timer med et imponerede udvalg af mad.
Derudover findes på alle større krydstogtskibe en lang række restauranter, der tilbyder såkaldt ”Specialty Dining”. Det er tema-restauranter, hvor du mod et mindre tillæg kan spise dig mæt i fantastiske retter fra hele kloden. Oplev for eksempel ægte fransk cuisine på ”Le Bistro” på Norwegian Cruise Lines skibe eller ”Normandie Restaurant” på Celebrity Edge, japansk ”Teppanyaki” (der er mange små retter, som tilberedes på en stålplade direkte ved bordet), som findes hos både Royal Caribbean og Norwegian Cruise Line, eller hvad med den græske restaurant ”Cyprus” på Celebrity Apex, der også serverer gourmet-mad fra hele Middelhavet.
Og nu er vi er ved Middelhavet, hvor er det bedre at dykke ned i det italienske køkken end på italiensk-ejede MCS Cruises? På en række af MSC’s skibe, herunder MSC Meraviglia og MSC Divina, finder du restaurant-konceptet ”Eataly” udviklet af den italienske gourmetkok Mario Batali. Med kun 26 lignende restauranter i land, herunder i New York, har Batali videreudviklet konceptet til søs, så du kan smage alle nuancer af italiensk mad og madlavning. Når du har nydt middagen ombord, får du mulighed for at købe produkter fra de bedste italienske producenter i ”Eataly Market” – lige til at tage med hjem.
Er du vegetar eller veganer, kommer du heller ikke til at gå sulten i seng. Stort set alle restauranter ombord tilbyder et bredt udvalg af vegetar og veganer-retter, ligesom der bliver taget højde for enhver form for madallergi, hvis du har behov for det. Husk blot at nævne det, når du sætter dig til bords.
Ovenstående rundtur i restaurantmekkaet ombord er blot en smagsprøve på, hvad du har i vente. Udbuddet varierer fra skib til skib og fra rederi til rederi, men vi lover, at der er mulighed for at komme verden rundt mere end én gang, mens du er ombord. Kontakt os hvis du har spørgsmål. Og indtil da siger vi blot ”velbekomme”!