18.1.2024

Hvad skal du ha’ med af tøj? Få gode råd her!

Bestil krydstogt

Pak det helt rigtige tøj til dit krydstogt – få anbefalinger til garderoben ombord!

En pæn kjole? Slips og jakke? Badesandaler? Vi bliver ofte spurgt, hvad man har på af tøj på et krydstogt, og vi indrømmer, at det kan være svært at huske at få det hele med! For med udsigt til noget så forskelligt som solrige dage på pool-dækket, udflugter i land og festlige aftener ombord er det en alsidig garderobe, du skal have pakket i kufferten.

Her giver vi dig KrydstogtCenters bedste tips og anbefalinger til tøjlisten.
Først og fremmest, pak efter destinationen – og årstiden. Skal du på krydstogt i Middelhavet i august, er det næppe den varme dunjakke, der skal med, men skal du på tur til de norske fjorde eller sejle langs gletsjere i Alaska, kan vejret være mere uforudsigeligt, og så er det godt med varme trøjer og vindtætte jakker.
Under alle omstændigheder: Tjek vejrudsigten for destinationen, inden du tager afsted, så er du lidt bedre forberedt.

Dagene ombord

På et krydstogt får du masser af tid til afslapning ombord. Nogle dage er du på havet hele dagen, andre dage er der tid til at slappe af ombord før eller efter turen i land. Nøgleordet til dagsgarderoben ombord er komfortabelt og afslappet tøj:
• Ha’ tøj med, du føler dig godt tilpas i: Shorts – t-shirt/polo trøje – kortærmet skjorte – sommerkjole. Sejler du i køligere farvande, så husk de varme trøjer/jakker og klæd dig på lag-på-lag.
• Indenfor på skibet er der aircondition, som godt kan føles kold. Husk en trøje!
• Husk også gode, behagelige sko – du kommer til at gå meget rundt omkring på skibet!
• Badetøj og klipklapper er et must. De fleste skibe har både swimming-pools og jacuzzi, så selvom det er køligt, hvor du sejler, er der ingen undskyldning for ikke at tage en dukkert! 😊 Badehåndklæde behøver du ikke, det udleveres på dækket eller i kahytten.
• Trænings- og/eller løbetøj – der er ofte rigtig gode faciliteter ombord. Løbesko til en tur på løbebåndet eller løberuten på dækket.

TIP: Skift tøj flere gange om dagen – fordi du kan! Din kahyt er altid lige rundt om hjørnet, så udnyt det og klæd om til frokosten eller til eftermiddagsdrinken i baren. På den måde kan du også bruge dit tøj flere gange, før det trænger til vask.

Ture i land

På et krydstogt får du mulighed for at komme i land og opleve mange forskellige steder og spændende destinationer, fra de små hyggelige havnebyer til store, travle metropoler, fra naturparker til endeløse, smukke strande – tag tøj med til lejligheden:
• Pak lag-på-lag-tøj, så du kan tilpasse dig skiftende vejrforhold: En let jakke – vindjakke – trøje + en regnjakke.
• Behagelige sko: Gåture i byer eller naturparker kan være krævende, så medbring gode gåsko eller vandresko. Og sko, der tåler regn…
• Hat og solbriller: Beskyt dig mod solen!
• Badetøj – du ved jo aldrig, om du kommer forbi en dejlig strand (de fleste rederier giver dig mulighed for at låne et badehåndklæde med i land, så det behøver du ikke at ha’ med hjemmefra).

LÆS OGSÅ: Hvad skal du have med – udover tøj? Se KrydstogtCenters ultimative pakkeliste med tips og gode råd til, hvad der også skal blive plads til i kufferten.

TIP: Pak ikke alt for meget. Der er vaskeservice ombord (mod ekstrabetaling), så du kan altid få vasket din yndlingsskjorte eller de pæne bukser!

Aftener på skibet

Selvom et krydstogt i dag er langt mindre formelt, end det var for en del år siden, og de fleste rederier i dag lægger op til afslappet tøj og freestyle cruising, så er der rigtig mange krydstogtgæster, der klæder om til aften – til middagen i restauranten, turen i teatret eller til dansen i natklubben. Det er jo altid dejligt at være lidt pæn, ikke?

De traditionelle Captain’s Dinner og Formal Night er blevet et særsyn hos de store rederier. Celebrity Cruises har for eksempel erstattet deres Formal Night med Evening Chic Night, der lægger op til, at man gør lidt ekstra ud af sig selv – for kvinderne måske med en kjole eller et buksesæt, for mændene kan det være pæne bukser eller jeans, skjorte eller polo, og måske en blazer-jakke og slips – men ingen krav om lange kjoler og smoking! Norwegian Cruise Lines (NCL) koncept Freestyle Cruising lægger også op til afslappet tøj om aftenen med masser af plads til personlig stil.
Aften-dress coden hedder ofte ‘uformel’ (eller ‘casual’ eller ‘smart casual’), men det anbefales, at du tager pænt tøj på i restauranterne. Specialrestauranterne tillader hverken shorts, badetøj eller sandaler – her er gæsterne ofte lidt finere i tøjet. Shorts er også stadig også et særsyn i hovedrestauranterne til aften.
Andre rederier, som for eksempel Princess Cruises, Holland America Line og MSC, arrangerer også Gala Nights på de længere ture. Her anbefales det lidt finere tøj for eksempel cocktail- eller aftenkjole for kvinder, jakkesæt og slips eller smoking for mænd. Det samme gør sig gældende hos luksusrederierne.

Temafester

De store rederier arrangerer ofte temafester på særlige aftener ombord. Det kan være et Sunshine Party hos MSC, et Glow party hos NCL eller et White Party hos Celebrity Cruises. Sidstnævnte er en populær tradition hos de fleste rederier, som mange gæster vælger at fejre ved tage hvidt tøj på. Der kan også være forskellige disco-fester med 70’er eller 80’er tema.
Det er ikke et krav at klæde sig ud, og ALLE er velkomne til festerne. Vores erfaring er, at det bliver lidt sjovere, hvis man klæder sig en lille smule ud 😊. Et par festlige solbriller, en hat eller en spraglet skjorte kan snildt gøre det, hvis du ikke giver den gas med et helt kostume!

LÆS OGSÅ: 100 tips og gode råd til dit krydstogt

Til slut det måske allervigtigste råd: Pak tøj, som du kan li’, og som du føler dig godt tilpas i. Prøv ikke at klæde dig ud eller foregive at være en anden, bare fordi du er på krydstogt. Vær dig selv – og nyd din ferie!

Velkommen ombord.

 

 

Forrige artikel

18.1.2024

Sådan pakker du til dit krydstogt

Krydstogtcenter giver dig her den ultimative pakkeliste med gode råd til, hvad der skal blive plads til i kufferten.

Læs mere : Sådan pakker du til dit krydstogt

NNæste artikel

13.2.2024

Kærligheden blomstrer på havet

Et krydstogt er den perfekte ramme for at lade kærligheden blomstre og fejre hinanden. Uanset om det er en bryllupsrejse, markering af den runde bryllupsdag eller ”bare” en romantisk ferie for jer selv, finder I på et krydstogt de bedste rammer for at fejre kærligheden.

Læs mere : Kærligheden blomstrer på havet