4.12.2022

Stort eller lille… hvilket skib skal du vælge?

Bestil krydstogt

Royal Caribbean, MSC, NCL, Azamara, Silversea

 

Kæmpestore ”mega ships” med vandland, gokartbaner og 20 forskellige restauranter eller små skibe med færre aktiviteter til gengæld for en mere intim og personlig stemning? Det kan være svært at vælge… Vi guider dig her!

De mindre skibe, som her Silversea, byder ofte på en mere intim og personlig stemning med fokus på luksus og forkælelse.

 

Stort eller lille… hvilket skib skal du vælge?

Find den rigtige stemning ombord

Med vanlig sans for iscenesættelse og med de helt store marketingkanoner rullet i stilling præsenterede Royal Caribbean i slutningen af oktober 2022 rederiets nyeste skib. Det er ved at blive bygget (på et værft i Finland) og får først premiere i 2024, men alligevel trak introduktionen store overskrifter i medier over hele verden og det med god grund:
Størst! Vildest! Aldrig set før!

Icon of the Seas hedder skibet, og det bliver verdens største. Det slår den nuværende indehaver af titlen, kæmpen Wonder of the Seas, med flere længder og bliver både i størrelse og design helt ekstraordinært. Icon of the Seas vil få plads til intet mindre end 7.600 passagerer (hvis alle senge er optaget), og talt sammen med besætningen betyder det, at der bliver plads til næsten 10.000 mennesker ombord!

Skibet er det, der i branchen kaldes et ”mega ship”, et kæmpeskib. Og dem bliver der flere og flere af, ikke kun hos Royal Caribbean, men også hos rederier som Norwegian Cruise Line, MSC og Costa Cruises.

I den anden ende af skalaen finder vi de små og mindre skibe, som har knap så mange aktiviteter at byde på, men til gengæld tilbyder en mere intim, personlig og eksklusiv stemning. Rederier som Azamara Cruises og Silversea sejler udelukkende med den slags skibe og tilbyder ofte all-inclusive krydstogter med fokus på luksus og forkælelse.
Begge skibstyper har hver sine fordele og tilbyder meget forskellige oplevelser, så det kan være svært at vælge. Vi guider dig på vej nedenfor.

Mad og drikke

Hører du til dem, der hurtigt kommer til at kede dig, hvis du spiser i den samme restaurant hver aften, når du er på ferie, så er de store skibe lige noget for dig! Her kan du spise sushi den ene aften, Italienske specialiteter dagen efter, efterfulgt af fransk gourmetmad og måske brasiliansk steakhouse på fjerdedagen. Udvalget af specialrestauranter er stort, og du kan vælge mellem mange forskellige verdenskøkkener! Læs mere om madoplevelserne her.

På de mindre skibe, derimod, er der ofte kun er én hovedrestaurant, hvor du spiser på samme tid og ved samme bord hver aften, typisk også sammen med de samme medpassagerer. Tjenerne lærer dig at kende, og der er stort fokus på detaljerne. Det kan alt sammen være enormt hyggeligt og give en særlig rolig og afslappet atmosfære.

Kaviar ombord på Silversea

Underholdning

Hvis du kan li’ masser af god underholdning som for eksempel store Broadway-musicals, standup-comedy, livemusik i alle afskygninger, danseopvisninger og film, vil du elske at være ombord på de store skibe! Her er dagsprogrammet ofte ét langt festfyrværkeri af underholdning, og eneste udfordring kan være at vælge, hvad du vil opleve, og hvor du vil være. For du kan umuligt nå det hele! På de små skibe er underholdningen mere begrænset til et par dygtige sangere og måske en tryllekunstner, og her er fokus mere på at møde andre mennesker over cocktails i baren, eller blot nyde den altid vidunderlige udsigt over havet.

Scene in After Midnight ombord på Norwegian Cruise Line

Aktiviteter

Kæmpeskibene har i dag udviklet sig til rene oplevelsescentre, hvor du kan holde dig i gang og have det sjovt fra morgen til aften. Vandrutchebaner, minigolf og volleyball eller danseundervisning og cooking class med chefkokken? Karaoke eller klatrevæg? Der er altid noget at lave, og derfor er de store skibe det perfekte valg for børnefamilien. Ofte er der særlige områder for børn og unge afstemt efter aldersgrupper og masser af muligheder for at møde nye venner. Læs mere om livet ombord på et krydstogt her.

Livet på de mindre skibe er mere roligt og afslappet, for eksempel med en god bog i solsengen eller et dyp i poolen eller jacuzzien. Krydstogter med de mindre skibe har også stort fokus på destinationerne og oplevelserne i land, og derfor vil der ofte være spændende, historiske og kulturelle foredrag ombord, om netop de steder skibet besøger.

 

Destinationer

En af fordelene ved de små skibe er, at de på grund af deres størrelse kan lægge til og besøge steder i land, hvor de store skibe ikke kan komme ind. Det giver unikke muligheder for at opleve afsides egne af kloden og små uberørte perler – hvad enten det er små fjorde langs den norske vestkyst, islandskaber på Svalbard eller små isolerede øer i Caribien eller Middelhavet. Men selvom de større skibe har et stort fokus på aktiviteterne og underholdningen ombord, besøger de naturligvis også rigtig mange spændende og interessante destinationer undervejs – alt lige fra storbyer til smukke øer med de bedste strande. Så uanset hvad du vælger, garanterer vi gode oplevelser i land!

 

Der er ikke noget som en havudsigt… Et krydstogt giver dig de bedste udsigter og de bedste solnedgange over havet!

Mennesker

Sidst, men ikke mindst, er der selvfølgelig antallet af mennesker ombord.

”Bliver det ikke klaustrofobisk?”

”Og er man ikke alt for mange mennesker sammen på alt for lidt plads?”

Disse spørgsmål blir’ vi ofte stillet, når vi taler ”mega ships” med vores kunder. Vi synes det ikke! Selvfølgelig kan kø ved buffeten eller ved indgangen til teateret næppe helt undgås, men krydstogtskibene i dag er optimeret efter mange års erfaring, og de er designet og indrettet, så du sjældent fornemmer, at der er tusindvis af andre gæster omkring dig. Er du på et skib med 4.000 andre gæster ombord, er det faktisk sjældent, at du støder ind i de samme mennesker mere end et par gange på en hel uges krydstogt! Det er nemt at finde et hjørne for dig selv, men elsker du omvendt at møde nye spændende mennesker hele tiden, vil du elske at være ombord på et “mega ship”! På de små skibe, derimod, vil du uden tvivl lære dine medpassagerer bedre at kende, fordi I mødes jævnligt, så her er chancen for at stifte bekendtskaber – og måske ovenikøbet nye venner for livet – stor.

Så, stort eller lille skib…? Det er umuligt at svare entydigt på dette spørgsmål. Det kommer an på, hvem du er, hvem du rejser med, og hvad I gerne vil opleve på et krydstogt. Vi synes, at begge typer skib har masser af fordele!

Kontakt os endelig i KrydstogtCenter, hvis du har spørgsmål, så guider vi dig videre!
Velkommen ombord!

Forrige artikel

4.12.2022

Livet ombord

Hvad laver man ombord på et krydstogtskib? Fra tidlig morgen til sen aften gør skibets underholdningsteam alt for at give dig gode, sjove og lærerige oplevelser med hjem, og der er masser af aktiviteter at vælge imellem.

Læs mere : Livet ombord

NNæste artikel

8.1.2023

100 tips og gode råd til dit krydstogt

Skal du huske en hårtørrer, kan man bestille morgenkaffe på balkonen, og hvad er den bedste drink til solnedgangen over havet? Vi giver dig her vores ultimative liste med 100 tips og gode råd til din bedste ferie!

Læs mere : 100 tips og gode råd til dit krydstogt